HerNews.gr
Διεθνή Ψυχαγωγία

Robert Downey Jr: “Έπαιρνα ναρκωτικά από 8 ετών, μου πήρε 20 χρόνια να καθαρίσω”

Για τα χρόνια εξάρτησης στα ναρκωτικά και στο αλκοόλ μιλά ο Robert Downey Jr στο νέο ντοκιμαντέρ του Netflix «Sr». Πρόκειται για μια αναδρομή στη σχέση του ηθοποιού με τον πατέρα του Robert Downey Sr., ο οποίος πέθανε τον περασμένο Ιούλιο σε ηλικία 85 ετών.

Ο Robert Downey Jr, παρά το γεγονός ότι απολαμβάνει μία ζωή γεμάτη δόξα και θαυμασμό από εκατομμύρια θαυμαστές, πέρασε από κάποια αρκετά σκοτεινά μονοπάτια.

Αναφερόμενοι ο ένας στον άλλον ως “Jr.” και “Sr.”, πατέρας και ο γιος παρουσιάζουν τον σεβασμό και την εκτίμηση που τρέφουν ο ένας για τον άλλον. Παράλληλα, εξομολογούνται και τις περιπέτειες της ζωής τους.

«Ήμουν εθισμένος στα ναρκωτικά» παραδέχεται και ο πατέρας του Robert Downey Jr

«Ήμουν εθισμένος στα ναρκωτικά» παραδέχεται με ειλικρίνεια ο Robert Downey Sr στο ντοκιμαντέρ, αναπολώντας τα χρόνια που γύριζε ταινίες τη δεκαετία του ’70, όταν ο Jr. μόλις είχε αρχίσει να ενηλικιώνεται. «Κυρίως κοκαΐνη και μαριχουάνα» λέει.

Στη συνέχεια, μιλώντας στο τηλέφωνο με τον πατέρα του, ο Jr. δηλώνει ότι θα ήταν «παράλειψη» να μην αναφερθεί στο πώς η χρήση ναρκωτικών από τον πατέρα του τον οδήγησε στο δικό του μονοπάτι του εθισμού. «Θα προτιμούσα να παραλείψουμε αυτή τη συζήτηση» σχολιάζει ο πατέρας του.

Αν και κανείς από τους δύο δεν στέκεται πολύ σε αυτό το θέμα στο ντοκιμαντέρ, πατέρας και γιος, όπως αναφέρει το decider.com έχουν στο παρελθόν δηλώσει δημόσια ότι ο Jr άρχισε να κάνει χρήση ναρκωτικών στην ηλικία των οκτώ ετών εξαιτίας του πατέρα του, ο οποίος μοιραζόταν τις ουσίες με τον γιο του. Κοιτάζοντας πίσω σε εκείνη την εποχή, ο Jr. λέει στο ντοκιμαντέρ: «Δεν θέλαμε να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα. Εγώ το έβλεπα σαν παιχνίδι αντί να αντιμετωπίσω το γεγονός ότι τα πράγματα είχαν ξεφύγει. Ειλικρινά, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, κοιτάζω πίσω και σκέφτομαι. “Είναι συγκλονιστικό που κάποιες ταινίες κατάφεραν να ολοκληρωθούν”».

«Πάντα ήξερα τι γινόταν σε εκείνο το υπόγειο» λέει ο Χολιγουντιανός ηθοποιός όταν αναφέρεται στον εθισμό των γονιών του.

Robert Downey Jr: Η σταθερή δύναμη που τον βοήθησε να καθαρίσει

Ο θάνατος της μητέρας του από ALS το 1994 ήταν μια καταλυτική στιγμή τόσο για τον ίδιο, όσο και για τον πατέρα του, για να απεξαρτηθούν από τις ουσίες: «Μου πήρε 20 χρόνια για να ξαναγίνω άνθρωπος»

«Όταν την έχασες και έμεινες καθαρός και ήμουν ακόμα εκεί έξω, μου είπες ότι έπρεπε να μείνω σε αυτόν τον πλανήτη και να μην τα παρατήσω» ανέφερε ο πατέρας του Robert Downey Jr, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2021 σε ηλικία 85 ετών.

Το ντοκιμαντέρ είναι ο τρόπος με τον οποίο ο διάσημος ηθοποιός αποχαιρετά τον πατέρα του και αποκαλύπτει τις δύσκολες συζητήσεις και τις προσωπικές στιγμές που έζησαν οι δύο άνδρες, ενώ φανερώνει τον τρόπο με τον οποίο ο Robert Downey Jr κατέκτησε την κορυφή του Χόλιγουντ: «Με όλα όσα έχεις περάσει, το αξίζεις» είναι η φράση με την οποία ολοκληρώνεται το ντοκιμαντέρ.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Justin Timberlake: Έτσι κατάφερε μοντέλο του Playboy να τον κάνει να απατήσει την Cameron Diaz

HerNews ka

Πόλεμος στο Ισραήλ: Συμφωνία για απελευθέρωση 50 ομήρων εντός της ημέρας

HerNews ka

Will Smith: Δεν έχει ζητήσει ακόμη προσωπικά συγγνώμη από τον Chris Rock για το χαστούκι των Όσκαρ

HerNews ka