HerNews.gr
Ελλάδα

Καιρός: «Βουτιά» της θερμοκρασίας & χιόνια το Σαββατοκύριακο

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, τσουχτερό κρύο αναμένεται να επικρατήσει το Σάββατο στα βόρεια της χώρας, με τις κεντρικές και νότιες περιοχές ωστόσο, να διατηρούν τον ανοιξιάτικο καιρό.

Το σκηνικό θα αλλάξει σε ολόκληρη χώρα από την Κυριακή, με χιόνια και ισχυρούς ανέμους, που τοπικά στο Αιγαίο θα φτάσουν έως και τα 10 μποφόρ.

Οι ψυχρές αέριες μάζες που θα επισκεφτούν τη χώρα μας θα ρίξουν τη θερμοκρασία κατά 10 – 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ δεν αποκλείεται να χιονίσει και σε πεδινές περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Το κρύο θα είναι έντονο την Κυριακή και τη Δευτέρα, ενώ από την Τρίτη αναμένεται βελτίωση του καιρού.

Η ανάρτηση για του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τον καιρό

«Ο ανοιξιάτικος καιρός θα κυριαρχήσει τις επόμενες ημέρες με θερμοκρασίες τοπικά ακόμα και πάνω από τους 20° βαθμούς κελσίου ενώ δεν θα απουσιάζουν και οι λίγες τοπικές βροχές.

Μέσα στο Σάββατο αναμένουμε ραγδαία μεταβολή του καιρού και από τα βόρεια με τα χιόνια να κατεβαίνουν και σε χαμηλά υψόμετρα. Με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία είναι αρκετά πιθανό να δούμε χιόνια ακόμη και μέσα σε μεγάλες πόλεις προς τα βόρεια τμήματα της χώρας μας (π.χ Θεσσαλονίκη), όπως επίσης και σε νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου».

Νεότερα Άρθρα

Δείτε Βίντεο: Η στιγμή που ο εγκέλαδος χτυπά την Εύβοια

Her News b

Δήμος Αθηναίων: Συγκεντρώνει τρόφιμα – αγαθά για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία – Τα σημεία που μαζεύονται τα είδη πρώτης ανάγκης

HerNews ka

«Τουρισμός για Όλους»: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα

Her News