HerNews.gr
DECORNEWS

6 πράγματα που “υποτιμούν” την κουζίνα σας & πως να τα αλλάξετε

Η κουζίνα είναι το είδος του χώρου όπου σε κανέναν δεν αρέσει να συμβιβάζεται. Ως η καρδιά του σπιτιού, αυτό το δωμάτιο έχει μεγαλύτερη προτεραιότητα από οποιοδήποτε άλλο, επομένως κάθε επιλογή που κάνετε για τη δική σας έχει μεγαλύτερη σημασία από ό,τι νομίζετε. 

Είτε σχεδιάζετε μια ανακαίνιση πλήρους κλίμακας, είτε μερικές εύκολες ενημερώσεις, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν θα πέσετε θύματα ορισμένων κοινών παγίδων, εάν θέλετε η κουζίνα σας να έχει απόδοση της επένδυσής σας.

1. Έντονες επιλογές χρωμάτων στην κουζίνα

Μια φωτεινή λευκή κουζίνα με λευκά ντουλάπια, ξύλινα συρτάρια, ξύλινο δάπεδο και μαρμάρινους πάγκουςΕάν θέλετε ευρεία απήχηση, είναι καλύτερο να επιλέξετε έναν ουδέτερο συνδυασμό χρωμάτων και ένα στυλ με ανάμειξη. Όταν επιλέγετε χρωματικούς συνδυασμούς, καλό είναι να προσεγγίζετε πιο αντισυμβατικές παλέτες με προσοχή. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να επιλέξετε χαρακτηριστικά χρώματα ή να κάνετε μοναδικές σχεδιαστικές επιλογές στην κουζίνα σας, αλλά θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι αυτά τα χαρακτηριστικά είναι εύκολα προσαρμόσιμα.

2. Μη πρακτικοί πάγκοι κουζίνας

Αξίζει να δαπανήσετε χρήματα σε έναν πάγκο κουζίνας που δεν φθείρεται εύκολα. Ναι, θέλουμε οι επιφάνειές μας να είναι αισθητικές αλλά και πρακτικές επιλογές, αλλά το πάντρεμα τόσο της μορφής όσο και της λειτουργίας πρέπει οπωσδήποτε να είναι στην ημερήσια διάταξη. Αυτό σημαίνει ότι μερικά από αυτά τα όμορφα υλικά πάγκου θα μπορούσαν στην πραγματικότητα να υποτιμούν τον χώρο σας εάν δεν κατατάσσονται σε υψηλή θέση στο μέτωπο ανθεκτικότητας και ναι, αυτό περιλαμβάνει το μάρμαρο. Υλικά όπως ο χαλαζίας και ο χαλαζίτης όχι μόνο παρέχουν εκπληκτική αισθητική, αλλά προσφέρουν και βελτιωμένη ανθεκτικότητα, καθιστώντας τα πιο κατάλληλα για τις απαιτήσεις μιας οικογένειας.

3. Ανεπαρκής φωτισμός

λευκό και κίτρινο κουζίνα και σαλόνιΜια φωτεινή, ελαφριά και ευάερη κουζίνα δεν είναι μόνο ευχάριστη να την βλέπεις και να περνάς χρόνο, αλλά αποτελεί ένδειξη ενός ειδικά σχεδιασμένου και καλά στρογγυλεμένου χώρου. Αν και δεν είμαστε όλοι ευλογημένοι με κουζίνες με τεράστιους φεγγίτες από παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή, υπάρχουν μερικές απλές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε για να προσθέσετε αξία στο χώρο σας μέσω του φωτισμού της κουζίνας. Καθώς η λειτουργικότητα είναι συχνά κορυφαία προτεραιότητα, ο ανεπαρκής φωτισμός μπορεί να μειώσει σημαντικά την αξία μιας κουζίνας.  

4. Παλιό ντουλάπι

Είναι αυτονόητο, αλλά τα παλιά, φθαρμένα ή άθλια ντουλάπια δεν θα κάνουν τη χάρη στην κουζίνα σας. Μερικές φορές αυτό απαιτεί ανακαίνιση, αλλά άλλες φορές μπορεί να είναι απλώς μια περίπτωση τοποθέτησης νέων μεντεσέδων ή προσθήκης φρέσκου υλικού. Εάν το επιτρέπει ο προϋπολογισμός σας, αλλάξτε τα παλιά ντουλάπια κουζίνας με νέα, αλλά μην παρασυρθείτε από τις βραχύβιες τάσεις.

5. Ακαταστασία ή έλλειψη χώρου

Μαύρα ντουλάπια σε στυλ σέικερ με λευκό πάγκοΠέρα από τους ακατάστατους πάγκους, ωστόσο, μπορεί να υπάρχει ένα πιο συστημικό ζήτημα. Εάν η κουζίνα σας δεν έχει αποθηκευτικό χώρο, ίσως θέλετε να επενδύσετε σε μερικές έξυπνες λύσεις. Ένας πάγκος δεν πρέπει να λειτουργεί ως μονάδα αποθήκευσης. Αν δεν μπορείτε να βρείτε χώρο για να ψιλοκόψετε ένα κρεμμύδι, ήρθε η ώρα να ξανασκεφτείτε το σχέδιό σας. Ομοίως, το να στριμώχνεσαι σε καρέκλες σαν να είναι παιχνίδι Tetris δεν είναι ωραίο. Η ισορροπία είναι το κλειδί και η κουζίνα πρέπει να είναι ένα μέρος για να μπορείτε μετακινηθείτε, όχι μια διαδρομή με εμπόδια.

6. Πάρα πολλές συσκευές

Ένα μοντέρνο σπίτι στο Σύδνεϋ με επεκτάσεις και παστέλ τόνουςΔιατηρήστε την κουζίνα σας κομψή και κρύψτε ό,τι δεν χρησιμοποιείτε καθημερινά. Η επιλογή των ενσωματωμένων συσκευών, όπως απεικονίζεται παραπάνω, είναι ένας απλός τρόπος για να κρατήσετε κρυμμένες τις αντιαισθητικές συσκευές.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Αέρινη διακόσμηση με καπέλα: Οι 3 τρόποι να την πετύχεις

Her News

Απλές και οικονομικές ιδέες για να ανακαινίσετε το μπάνιο σας!

HerNews ka

Πως να τοποθετήσετε σωστά τον καθρέφτη σας ώστε να κάνετε τους μικρούς χώρους να μοιάζουν μεγαλύτεροι

HerNews ka