HerNews.gr
Ελλάδα

Ραφαέλα Πιτσικάλη: «Έφυγε» από καρκίνο η μαχήτρια που συγκίνησε το πανελλήνιο

Η 21χρονη Ραφαέλα Πιτσικάλη που έδωσε μεγάλη μάχη με τον καρκίνο και κατάφερε να συγκινήσει το πανελλήνιο με τη γενναιότητα και το θάρρος της, «έφυγε» τελικά από τη ζωή λίγες ημέρες μετά τα γενέθλιά της.

Η Ραφαέλα Πιτσικάλη πάλευε με μια σπάνια μορφή καρκίνου, το Σάρκωμα Ewing, από τον Ιούνιο του 2020 έως και σήμερα, χωρίς δυστυχώς, να καταφέρει να βγει νικήτρια.

Νοσηλευόταν από τις αρχές Αυγούστου του 2023 στο εξειδικευμένο MD-Anderson Cancer Center, στο Χιούστον, έχοντας διαρκώς στο πλευρό της τους γονείς της.

Για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί η πολύμηνη νοσηλεία της στο συγκεκριμένο Αντικαρκινικό Κέντρο χρειάστηκε να συγκεντρωθεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, κάτι που συνέβη χάρη στην πρωτοφανή ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση χιλιάδων πολιτών, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με όποιον τρόπο μπορούσαν στο κάλεσμα που είχε απευθύνει στα μέσα Ιουνίου 2023 η οικογένεια της Ραφαέλας.

Η 21χρονη Ραφαέλα δεν το έβαλε ποτέ κάτω. Τον Οκτώβριο του 2021 υπήρξε η πρώτη υποτροπή, που αντιμετωπίστηκε με δεύτερη επέμβαση και με ακτινοβολίες.

Τον Μάιο του 2023, υπήρξε, δυστυχώς, δεύτερη υποτροπή.

Η οικογένεια τής Ραφαέλας Πιτσικάλη, μετά την απόφαση των θεραπόντων γιατρών ότι δεν μπορεί να γίνει νέα επέμβαση στην Ελλάδα, αποφάσισε να απευθυνθεί σε Αντικαρκινικά Κέντρα του εξωτερικού κι έτσι προγραμματίστηκε, για τις 8 Αυγούστου 2023, η επίσκεψή της Ραφαέλας στο εξειδικευμένο MD-Anderson Cancer Center, στο Χιούστον των ΗΠΑ, όπου παρέμενε έως και τη στιγμή που άφησε την τελευταία της πνοή, σύμφωνα με το hanianews.

Το τελευταίο βίντεο που ανέβασε την Πρωτοχρονιά η Ραφαέλα Πιτσικάλη

«Μπορεί ο νέος χρόνος να μας βρήκε στο νοσοκομείο αλλά το σημαντικότερο ήταν ότι μας βρήκε μαζί. Σας ευχαριστώ πολύ που είστε πάντα στο πλευρό μου και στα όμορφα και στα άσχημα… του χρόνου να είμαστε όλοι μαζί σπίτι μας. Σας λατρεύω».

@rafaellapitsikali Αν σου αρεσε η μαντιναδα μου αφησε μια ❤️ και ενα follow στο insta: rafaella_pitsi #cancerfighter #rafaellapitsikali⭐️ #foryou #foryoupage#fypシ #fyp #μπόραείναιθαπεράσει🌈 ♬ πρωτότυπος ήχος – Νικος Κυριακακης🦅

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κορονοϊός: 2.691 νέα κρούσματα, 63 θάνατοι, 749 διασωληνωμένοι

Her News b

Νέα Φιλαδέλφεια: Προφυλακίζονται οι 30 χούλιγκαν που απολογήθηκαν για τον φόνο του Μιχάλη

Her News

Τέμπη: «Μαμά τρακάραμε, καιγόμαστε» – Το πρώτο τηλεφώνημα μετά τη σύγκρουση

Her News