HerNews.gr
DECORNEWS

5+1 συμβουλές για να προσθέσετε ζεστασιά στο σπίτι σας

Η ζεστασιά στο σώμα είναι καλό σωματικά, αλλά ένα ζεστά διακοσμημένο σπίτι; Μια απόλαυση για τα μάτια και την ψυχή. 

Όπως αποδεικνύεται, η δημιουργία ενός ζεστού χώρου υπερβαίνει τη χρήση θερμαντήρα. Με άλλα λόγια, η προσθήκη ζεστασιάς έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός φιλόξενου χώρου, που προκαλεί μια αίσθηση άνεσης και θαλπωρής όταν μπαίνεις μέσα και κάνει ένα σπίτι να αισθάνεται σαν σπίτι.

Σκεφτείτε τη «ζεστή αισθητική» ως το εντελώς αντίθετο από τους ψυχρούς, αποστειρωμένους και απρόσωπους εσωτερικούς χώρους. Απευθύνεται σε όλες τις αισθήσεις και ακόμα καλύτερα, είναι ευχάριστο να είσαι μέσα.

5+1 συμβουλές για να προσθέσετε ζεστασιά στο σπίτι σαςλευκή κουζίνα με ξύλινες πινελιές

Οι ξύλινες πινελιές είναι απαραίτητες

Οι ειδικοί συμφωνούν: οι χώροι με ξύλινες πινελιές φαίνονται πολύ πιο ζεστοί από εκείνους με κυρίως μεταλλικά και γυάλινα κομμάτια. Είτε ξύλινη επένδυση, παρκέ δάπεδο, ξύλινα δοκάρια, ένα ογκώδες τραπεζάκι σαλονιού ή ξύλινα ράφια, τίποτα δεν εκπέμπει φυσική ζεστασιά όπως αυτό το ευέλικτο υλικό. Το laminate ή άλλες επιλογές ψεύτικου ξύλου δίνουν παρόμοια εμφάνιση για μια πιο φιλική τιμή για το πορτοφόλι.

ουδέτερο σαλόνι με ανάγλυφα έπιπλα

Παίξτε με τις υφές

Ας είμαστε ειλικρινείς, οι μονότονοι εσωτερικοί χώροι με μικρή ποικιλία σπάνια είναι ζεστοί και φιλόξενοι. Ευτυχώς, εδώ μπαίνει στο παιχνίδι η υφή.

Σκεφτείτε τα βελούδινα χαλιά, τα απτικά υφάσματα και τα ελκυστικά ριχτάρια που όχι μόνο παρέχουν φυσική ζεστασιά αλλά και εμπλουτίζουν οπτικά τον χώρο.  Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επιτοίχια, όπως υφαντό μακραμέ και ταπετσαρίες ή να ακολουθήσετε τη φανταχτερή διαδρομή με ψεύτικη γούνα ως ριχτάρι.  παραθύρων!

Ενσωματώστε ζεστά και ελκυστικά χρώματα

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πετάξετε όλα τα έπιπλα που δεν έχουν ζεστούς τόνους και να βάψετε ξανά ολόκληρο το σπίτι σας. Στην πραγματικότητα, η εξισορρόπηση των ανοιχτόχρωμων και σκούρων χρωμάτων μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη ζεστασιά ενός χώρου. Τα πιο ανοιχτόχρωμα χρώματα στο ύψος των ματιών δημιουργούν μια αίσθηση καθαριότητας και ευεξίας, ενώ οι βαθύτεροι τόνοι κοντά στο πάτωμα προσθέτουν πλούτο χωρίς να κατακλύζουν τον χώρο. Δηλαδή, ο σκούρος καναπές σας μπορεί να μείνει απλώς αντισταθμίστε τον με πιο ζεστές αποχρώσεις.

 Οι γήινες αποχρώσεις όπως το βαθύ πράσινο, το καφέ σοκολατί και το κίτρινο μουσταρδί, μαζί με πλούσιες αποχρώσεις όπως το μπορντό, όλα μεταφράζονται σε μια αίσθηση οπτικής ζεστασιάς χωρίς να ουρλιάζουν «βαρετό» ή «τυπικό». 

υπνοδωμάτιο σε ποικίλους ουδέτερους τόνους

Σκεφτείτε τον φωτισμό σας

Ο φωτισμός έχει περισσότερη δύναμη από όσο νομίζουμε. Μπορεί να επηρεάσει τη διάθεσή μας (τόσο θετικά όσο και αρνητικά) καθώς και να κάνει έναν χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος ή μικρότερος.

Ωστόσο, πολλοί από εμάς συμβιβαζόμαστε με τα φωτιστικά οροφής – ξέρετε, αυτά που αναδίδουν έναν ψυχρό τόνο, κρατώντας μας σε εγρήγορση και ενέργεια τις ώρες που θα πρέπει να χαλαρώνουμε. Επιλέξτε απαλό, πολυεπίπεδο φωτισμό με συνδυασμό περιβάλλοντος για να δημιουργήσετε μια φιλόξενη λάμψη.

Και φυσικά, δεν θα ήταν μια ζεστή ατμόσφαιρα χωρίς κεριά στο τραπεζάκι, στο τζάκι, στον πάγκο του μπάνιου και σε κάθε άλλη (ασφαλή!) επιφάνεια.

άνετο σαλόνι με ζεστό φωτισμό

Εισάγετε φυτά

Νιώθετε ότι κάτι λείπει στον χώρο σας; Εννέα στις δέκα φορές, είναι φυτά. Η προσθήκη πρασίνου, είτε πρόκειται για βότανα είτε για φυλλώδη φυτά, εισάγει ένα φυσικό στοιχείο που εγγενώς προσθέτει ζεστασιά. Εκτός από το να απαλύνουν τις σκληρές γραμμές με το οργανικό τους σχήμα, τα φυτά εσωτερικού χώρου φέρνουν το απαραίτητο χρώμα και το ζεν, ανάμεσα σε μια πληθώρα πλεονεκτημάτων για την υγεία. σαλόνι γεμάτο φυτά

Προσθέστε vintage στοιχεία

Μερικά vintage κομμάτια που μπορεί να θέλετε να σκεφτείτε να προσθέσετε στη συλλογή σας περιλαμβάνουν: περίτεχνους καθρέφτες, μια σκαλιστή πολυθρόνα και χάλκινα αξεσουάρ. 

5 διαχρονικά χρώματα για να διαλέξετε για ένα σαλόνι

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Γιατί πρέπει να καθαρίζετε πάντα τη σχάρα σας με ένα κρεμμύδι;

Her News

Πως το μπλε του κοβαλτίου εντάσσεται στη διακόσμηση

Her News b

Φοιτητικό σπίτι: Διακόσμησέ το με τις αγαπημένες σου φωτογραφίες σε καμβά

Her News