HerNews.gr
Ελλάδα

Αυτό το νησί της Ελλάδας ψηφίστηκε ως ο δεύτερος πιο φιλόξενος προορισμός στον κόσμο

Το νησί της Σύρου έχει ψηφιστεί ως ο δεύτερος πιο φιλόξενος προορισμός στον κόσμο, σύμφωνα με κριτικές ταξιδιωτών στην Booking.com.

Η πόλη της Βραζιλίας Arraial d’Ajuda, φημισμένη για τις γαλάζιες παραλίες της, ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος φιλόξενος προορισμός.

Μετά τη Σύρο είναι η Viana do Castelo, Πορτογαλία (τρίτο), το Daylesford, Αυστραλία (τέταρτο) και Grindelwald, Ελβετία (πέμπτο). Η αμερικανική τοποθεσία με την υψηλότερη κατάταξη είναι το Μοάβ της Γιούτα.

Η πόλη που είναι διάσημη για την κινηματογραφική, βραχώδη φυσική ομορφιά της  είναι έκτη στη λίστα προορισμών.

Σύρος - Διακοπές στη Σύρο | Discover Greece

Η Booking.com εξήγησε ότι βάσισε τα βραβεία της σε περισσότερες από 309 εκατομμύρια επαληθευμένες κριτικές πελατών, οι οποίες αξιολογούν τη φιλοξενία, τις υπηρεσίες και τα πρότυπα ταξιδιωτικών καταλυμάτων, δραστηριοτήτων και προμηθευτών μεταφορών.

Μόνο πελάτες που έχουν μείνει σε ένα κατάλυμα, έχουν νοικιάσει αυτοκίνητο ή έχουν πάει σε ταξί μπορούν να αφήσουν μια κριτική της εμπειρίας τους στην Booking.com.

Η Booking.com είπε: «Η φετινή λίστα με τα πιο φιλόξενα μέρη στη Γη παρουσιάζει μια τεράστια γκάμα προορισμών από όλο τον κόσμο. Από τις μαγευτικές παραθαλάσσιες πόλεις μέχρι τα αλπικά καταφύγια και ακόμη και τα ρουστίκ πετράδια της ερήμου, όλες αυτές οι τοποθεσίες είναι βέβαιο ότι θα πυροδοτήσουν μια αίσθηση περιπλάνησης για τη χρονιά που έρχεται».

Η Σύρος είναι ένας φιλόξενος προορισμός με μακρά και πλούσια ιστορία

Η Σύρος έχει μια μακρά ιστορία που ξεκίνησε πριν από τρεις χιλιετίες. Αυτό εξηγεί τις διαφορές στην αρχιτεκτονική και τα πολλά κυβερνητικά κτίρια στην πρωτεύουσα, την Ερμούπολη. Εξηγεί επίσης τον πλούτο των μουσείων και των πολιτιστικών εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα εκεί το καλοκαίρι.

Η Σύρος είχε γαλλικές, βενετικές και οθωμανικές επιρροές. Το νησί πέρασε υπό Οθωμανική κυριαρχία το 1522, αλλά του απονεμήθηκε σημαντική θρησκευτική, οικονομική και πολιτιστική ελευθερία.

Συγκεκριμένα, ο μεγάλος καθολικός πληθυσμός του νησιού τέθηκε υπό γαλλική και ρωμαϊκή προστασία αφού οι Οθωμανοί συμφώνησαν για αυτό με τους Γάλλους και την Αγία Έδρα.

Συνδυάζει με αρμονικό τρόπο το χθες με το σήμερα η Σύρος

Η Άνω Σύρος είναι μια μεσαιωνική πόλη στην κορυφή ενός λόφου που βρίσκεται πάνω από την πρωτεύουσα της Ερμούπολης.

Οι αρχικοί κάτοικοι επέλεξαν αυτή τη δυσπρόσιτη τοποθεσία για να προστατευτούν από τις τακτικές επιδρομές πειρατών που απειλούσαν το νησί. Εκεί, μπορεί κανείς να βρει την ιστορική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, το εκτεταμένο καθολικό οικοδόμημα που βρίσκεται στην κορυφή της πόλης.

Ακριβώς κάτω από αυτή την περιοχή βρίσκεται η Ερμούπολη, η πρωτεύουσα των Κυκλάδων, που κάποτε ήταν βασικό εμπορικό λιμάνι του Αιγαίου. Η Ερμούπολη έχει πολλά μουσεία και όμορφη αρχιτεκτονική τριγύρω.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ερμούπολης, στεγάζεται στο εμβληματικό νεοκλασικό κτίριο του δημαρχείου, είναι ένα από τα παλαιότερα μουσεία στην Ελλάδα.

Υπάρχει επίσης το Βιομηχανικό Μουσείο Ερμούπολης, όπου μεταξύ άλλων εκθεμάτων μπορεί κανείς να μάθει για τη συμβολή της Σύρου στα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στον κόσμο.

Τα 7 καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τροχαίο στον Άλιμο: Θρήνος για τον 28χρονο που «καρφώθηκε» σε καμπίνα αυτοκινήτου

Her News b

Επιστολή Κυριάκου Μητσοτάκη σε Ισίδωρο Ντογιάκο: Ζητεί την επίσπευση των ερευνών για την τραγωδία στα Τέμπη

HerNews ka

Δολοφονία Αναστάζια: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 32χρονο Μπαγκλαντεσιανό

Her News b