HerNews.gr
DECORNEWS

5 διαχρονικά χρώματα για να διαλέξετε για ένα σαλόνι

Αν σκοπεύετε να δώσετε στο σαλόνι σας μια φρέσκια πινελιά, θέλετε το χρώμα που έχετε επιλέξει να αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου. Για να επιλέξετε μια τέλεια απόχρωση που έχει πραγματική μακροζωία, πρέπει να σκεφτείτε πέρα ​​από τις τάσεις.

Η διαχρονικότητα στο χρώμα είναι κάπως το αντίθετο από το Χρώμα της Χρονιάς. Με αυτή την έννοια, σκεφτείτε πέρα ​​από τις μόδες και επιλέξτε αποχρώσεις που εμφανίζονται στα σαλόνια εδώ και δεκαετίες, τις αξιόπιστες αποχρώσεις που καλούν τη φύση.

Η διαχρονικότητα έχει να κάνει με χρώματα που είναι διακριτικά και πιο στενά συνδεδεμένα με το χρώμα και τα υλικά που βρίσκεις στο τοπίο. Και πιθανώς όχι τα φωτεινότερα χρώματα, αλλά αυτά που μπορεί να αλλάξουν ελαφρώς ανάλογα με το χρώμα του φωτός, την ώρα της ημέρας, την εποχή του χρόνου και τον καιρό.

Διαβάστε παρακάτω τις αποχρώσεις που βρίσκονται στην κλασική και διαχρονική παλέτα.

1. Απαλά ουδέτερα

Ένα τέλειο γήινο κατάλευκο σαλόνιΤα αμμώδη μπεζ, τα ανοιχτά καφέ και τα γήινα ουδέτερα είναι πάντα μια νικητήρια ιδέα για το χρώμα του καθιστικού , φέρνοντας ζεστασιά στα δωμάτια με βόρειο προσανατολισμό που χρειάζονται λίγη προθέρμανση. Με τις ρίζες σταθερές στη φύση, οι αποχρώσεις του κόκκινου και του καφέ κρατούν τα πράγματα άνετα στο σαλόνι και είναι μια εμφάνιση που ταιριάζει με κάθε στυλ διακόσμησης, από μινιμαλιστική έως πιο μαξιμαλιστική αισθητική. Τα διαχρονικά χρώματα του σαλονιού διαθέτουν μια ισορροπημένη ουδέτερη παλέτα. Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να συνδυάσετε ένα κλασικό λευκό με τόνους απαλού χρυσού ή διακριτικού γκρι για μια αρμονική και διαρκή αισθητική.

2. Πράσινοι υποτόνοι

Ένα υπόλευκο σαλόνι με πράσινους τόνουςΈνας κανόνας που ακούμε ξανά και ξανά από τους σχεδιαστές είναι να μην προτιμάτε ποτέ το καθαρό λευκό. Μπορεί να λειτουργήσει σε μια κουζίνα ή μπάνιο, σε δωμάτια όπου η λειτουργία απαιτεί μια καθαρή και παρθένα αισθητική, αλλά στο σαλόνι μπορεί να αισθάνεται έντονο και κρύο. Αντίθετα, προτείνουν να πάτε στο υπόλευκο, με έναν τόνο που φέρνει βάθος. Μπορείτε πάντα να βασίζεστε στο πράσινο. Είτε προτιμήστε μια σιωπηλή, γήινη πράσινη απόχρωση στους τοίχους ή επιλέξτε ένα λευκό με πράσινους τόνους που λαμπυρίζουν μόνο σε ορισμένα φώτα.

Οι πράσινοι τόνοι δημιουργούν μια ουδέτερη ισορροπία, ούτε πολύ ζεστή ούτε πολύ δροσερή, καθιστώντας το ευέλικτο για να συμπληρώνει οποιοδήποτε στυλ.

3. Γήινο γκρι

Ένα άνετο σαλόνι σε σκούρο τόνο μανιταριού

Το γκρι ήταν από καιρό δημοφιλές στο σαλόνι, αλλά απομακρυνόμαστε από την εγγενή δροσιά του, προτιμώντας ένα πιο ζεστό γκρι με τόνους του καφέ.

Το μανιταρί είναι ένα γκρι-καφέ μείγμα που φέρνει ζεστασιά με τους υποκείμενους καφέ τόνους του. Είναι τέλειο για μινιμαλιστικά σαλόνια  ή υπνοδωμάτια, καθώς δεν φέρνει πολύ κορεσμένο χρώμα και έχει μια ζεστή αίσθηση.

Μεταδίδει άνεση και ζεστασιά εκτός από το ότι είναι μια βάση χρώματος που συνδυάζεται τέλεια με άλλα μινιμαλιστικά στοιχεία που μπορούν να εισαχθούν στο έργο.

4. Αποχρώσεις κοσμημάτων

Σαλόνι με κρεμ καναπέ και μωβ τοίχουςΑν θέλετε να επιλέξετε κάτι λίγο πιο τολμηρό, τότε μπορείτε να βασιστείτε στους τόνους των κοσμημάτων για να φέρετε μια διαχρονική και κλασική εμφάνιση στο σπίτι σας. Είναι σκοτεινά, απολαυστικά, κυκλοθυμικά και δημιουργούν μια ζεστή, άνετη αίσθηση.  Αυτά τα χρώματα εμποτίζουν τον χώρο με βασιλική ζεστασιά που αψηφά τη ροή της μόδας. Αυτές οι κλασικές αποχρώσεις δεν θα φύγουν ποτέ από τη μόδα.

5. Inky Blues

σκούρο μπλε σαλόνι με γκρι καναπέΤο μπλε είναι ένα άλλο οικιακό χρώμα. Ενώ μπορεί να αισθάνεται κρύο, μπορεί επίσης να αισθάνεται εκλεπτυσμένο και κομψό. Ένα γαλάζιο σαλόνι αισθάνεται αναζωογονητικό και χαρούμενο, αλλά οι πιο σκούρες αποχρώσεις του μπλε προσφέρουν μια πιο διαχρονική εμφάνιση. Τα σκούρα inky blues και τα navies είναι αποχρώσεις που έχουν πραγματικό βάθος. Το κλασικό navy και το βαθύ μπλε είναι δύο ακόμη αγαπημένα και μπορούν να προσθέσουν μια πινελιά κομψότητας, γείωσης του χώρου και παρέχοντας ένα ευέλικτο σκηνικό για διάφορα στυλ διακόσμησης.

5 λάθη που κάνουν το σαλόνι σας να φαίνεται μικρότερο – Πόσα κάνετε;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Οι 4 καλύτερες ξαπλώστρες για τον κήπο σου

Her News b

Μπάνιο μέσα στο υπνοδωμάτιο. Γίνεται;

Her News b

Εφηβικό δωμάτιο: Δημιουργική διακόσμηση

Her News