HerNews.gr
Διεθνή

Τσίτα Ριβέρα: «Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών η θρυλική σταρ του Μπρόντγουεϊ

Η Τσίτα Ριβέρα  η βραβευμένη με Tony ηθοποιός, τραγουδίστρια και χορεύτρια του Μπρόντγουεϊ «έφυγε» από τη ζωή την Τρίτη 30/1 σε ηλικία 91 ετών.

«Με απέραντη προσωπική θλίψη ανακοινώνω τον θάνατο της αγαπημένης icon του Μπρόντγουεϊ, Τσίτα Ριβέρα. Η αγαπημένη μου φίλη ήταν 91», είπε ο εκπρόσωπος της, Merle Frimark, σε δήλωση στο People.

Η κόρη της Ριβέρα, Λίζα Μορντέντε, είπε στη δήλωσή της ότι η μητέρα της πέθανε στη Νέα Υόρκη «μετά από μια σύντομη ασθένεια».

Τσίτα Ριβέρα.Η οικογένεια είπε ότι η κηδεία της Ριβέρα θα είναι «ιδιωτική». Ωστόσο, ένα μνημόσυνο «θα ανακοινωθεί σε εύθετο χρόνο».

Ζήτησαν να γίνουν οποιεσδήποτε δωρεές στη μνήμη της στο Broadway Cares/Equity Fights AIDS.

Η καριέρα της Τσίτα Ριβέρα εκτοξεύτηκε στα ύψη όταν ξεκίνησε τον ρόλο της Ανίτα στο «West Side Story» το 1957.Chita Rivera το 1957.

Ακολούθησε εκείνη τη συναυλία με τις παραγωγές του Μπρόντγουεϊ του «Bye Bye Birdie» – που κέρδισε την πρώτη της υποψηφιότητα για Tony – και «Σικάγο».

Πρωταγωνίστησε επίσης στις παραγωγές των «Guys and Dolls», «Threepenny Opera», «The Rose Tattoo», «Born Yesterday», «Sweet Charity» και «Kiss Me Kate».

Το 1986, η Ριβέρα υπέστη ένα πλήγμα στη χορευτική της καριέρα όταν τραυματίστηκε σε τροχαίο όταν ένα ταξί συγκρούστηκε με το όχημά της στο Μανχάταν.

Το αριστερό της πόδι έσπασε σε δώδεκα σημεία και χρειάστηκε να υποβληθεί σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις και μήνες αποκατάστασης.

Ενώ ο τραυματισμός θα ήταν για πολλούς το τέλος της καριέρας τους, η Ριβέρα άρχισε να χορεύει σχεδόν ένα χρόνο μετά το ατύχημα.

Ωστόσο, δεν ανάρρωσε ποτέ πλήρως.

«Δεν θα με ξαναδείς με πουέντ μπαλέτου γιατί δεν έχω τον αχίλλειο τένοντα μου», είπε στους New York Times το 1993.

Η Ριβέρα τιμήθηκε με το διάσημο παράσημο του Κέντρου Κένεντι το 2002 και έλαβε το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας το 2009, που του απονεμήθηκε από τον τότε Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Κέρδισε δύο βραβεία Tony ως καλύτερη πρωταγωνίστρια σε μιούζικαλ, καθώς και ένα τρόπαιο ισόβιας επιτυχίας.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Kate Middleton: Έδωσε το δικό της μήνυμα σε όσους δίνουν μάχη με εθισμούς

HerNewskl

Nirvana: Το «γυμνό μωρό» μηνύει την μπάντα για… παιδική πορνογραφία

Her News

Βαρύ πένθος για την οικογένεια Kardashian – Jenner

HerNews ka