HerNews.gr
Διεθνή

Πρίγκιπας Χάρι: Έφτασε στο Ηνωμένο Βασίλειο για να δει τον βασιλιά Κάρολο – Απούσα η Μέγκαν Μαρκλ

Ο πρίγκιπας Χάρι πέταξε στο Ηνωμένο Βασίλειο για να βρεθεί στο πλευρό του πατέρα του, βασιλιά Καρόλου Γ΄, μετά τη διάγνωση καρκίνου του μονάρχη.

Ο Δούκας του Σάσεξ εθεάθη σε έναν ιδιωτικό τερματικό σταθμό στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες τη Δευτέρα με το μαύρο Range Rover του συνοδευόμενος από την ομάδα ασφαλείας του, σύμφωνα με φωτογραφίες που εξασφάλισε η Sun.

Ο Πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος ταξίδεψε χωρίς τη σύζυγό του, Μέγκαν Μαρκλ, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Χίθροου στο Λονδίνο την Τρίτη και θα επανενωθεί με τον Κάρολο, το συντομότερο δυνατό.Ο πρίγκιπας Χάρι και ο βασιλιάς Κάρολος Γ'.

Ο 39χρονος σχεδίαζε να επισκεφτεί τον μπαμπά του αφού τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν τη μάχη του Καρόλου με τον καρκίνο.

Η ομάδα του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ επιβεβαίωσε περαιτέρω ότι ο Χάρι είχε ήδη μιλήσει με τον βασιλιά μετά τη διάγνωσή του και μοιράστηκε ότι η Μέγκαν Μαρκλ θα παρέμενε σπίτι στο Μοντεσίτο της Καλιφόρνια, με τα δύο παιδιά τους.

Ο καρκίνος του βασιλιά Καρόλου, ο οποίος δεν έχει διευκρινιστεί, ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης επέμβασης που έκανε στον προστάτη.

«Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης νοσοκομειακής επέμβασης του Βασιλιά για καλοήθη διεύρυνση του προστάτη, επισημάνθηκε ένα ξεχωριστό θέμα ανησυχίας», ανέφερε το παλάτι σε δήλωση τη Δευτέρα. «Μεταγενέστερες διαγνωστικές εξετάσεις εντόπισαν μια μορφή καρκίνου.

«Η Αυτού Μεγαλειότητα ξεκίνησε σήμερα ένα πρόγραμμα τακτικών θεραπειών, κατά τη διάρκεια της οποίας οι γιατροί του έχουν συμβουλεύσει να αναβάλει τα καθήκοντά του σε δημόσιους χώρους.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Αυτού Μεγαλειότητα θα συνεχίσει να αναλαμβάνει τις κρατικές επιχειρηματικές και επίσημες εργασίες ως συνήθως», πρόσθεσε το παλάτι.

Ο Κάρολος ανέβηκε στο θρόνο τον Σεπτέμβριο του 2022 μετά τον θάνατο της μητέρας του, της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ , σε ηλικία 96 ετών.

Ο μεγαλύτερος αδελφός του Χάρι, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, είναι ο επόμενος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου.

Τόσο ο Χάρι όσο και ο Γουίλιαμ παρευρέθηκαν στη στέψη του Καρόλου τον Μάιο του 2023, αν και τα αδέρφια δεν φάνηκαν να αλληλεπιδρούν καθώς οι εντάσεις παρέμειναν υψηλές.

Ο Χάρι είχε μια διαμάχη με τον πατέρα του και τον Πρίγκιπα της Ουαλίας, 41 ετών, αφού αυτός και η Μαρκλ παραιτήθηκαν από τα βασιλικά τους καθήκοντα το 2020 και μετακόμισαν στην Καλιφόρνια.

Από τότε, οι Σάσεξ έχουν συζητήσει ανοιχτά την κριτική τους για τη μοναρχία και τα μέλη της οικογένειάς τους, αναγκάζοντας μια σφήνα μεταξύ των συγγενών.

Ο Χάρι και ο Κάρολος φέρεται να έχουν επαφή παρά τις διαφορές τους, αν και δεν είναι σαφές εάν ο κοκκινομάλλας βασιλιάς είναι και πάλι στην καλή χάρη του Γουίλιαμ εν μέσω της διάγνωσης του μπαμπά τους.

Πως θα αλλάξουν τα καθήκοντα του βασιλιά Κάρολου όσο νοσηλεύεται με καρκίνο

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Αδιανόητο περιστατικό στην Ιταλία: Τουρίστας χάραξε με κλειδιά το όνομά του & της κοπέλας του στο Κολοσσαίο

HerNews ka

Ιβάνα Τραμπ: Η ιστορία της γυναίκας που πίστευε πως τα έχει όλα και έλεγε πως είναι «η πρώτη κυρία»

Her News

Kelly Clarkson: Αποκαλύπτει πως κατάφερε να χάσει βάρος

HerNews ka