HerNews.gr
Διεθνή

Πως θα αλλάξουν τα καθήκοντα του βασιλιά Κάρολου όσο νοσηλεύεται με καρκίνο

Μετά τη δήλωση των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ όπου ενημέρωσαν το κοινό για τη διάγνωση καρκίνου του βασιλιά Καρόλου, υπήρξαν αρκετές έρευνες σχετικά με το τι θα συμβεί με τα βασιλικά καθήκοντα του βασιλιά.

Φαίνεται ότι η βασίλισσα Καμίλα θα αναλάβει τα περισσότερα δημόσια καθήκοντα.

Ο Βασιλιάς Κάρολος θα βάλει σε αναμονή όλες τις δημόσιες εμφανίσεις μέχρι νεοτέρας

Ο βασιλιάς Κάρολος είναι ο αρχηγός του βρετανικού κράτους. Ωστόσο, ο ρόλος του είναι κυρίως συμβολικός και τελετουργικός και θα παραμείνει πολιτικά ουδέτερος. Μέρος των καθηκόντων του περιλαμβάνει καθημερινές ενημερώσεις από τη βρετανική κυβέρνηση μαζί με σημαντικές πληροφορίες για το τι συμβαίνει στη χώρα.

Επιπλέον, παίρνει επίσης σημαντικές συναντήσεις και υπογράφει βασιλικά έγγραφα που απαιτούν την προσοχή του. Ο Βασιλιάς Κάρολος συναντά επίσης τον Πρωθυπουργό την Τετάρτη στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Αν και όλα αυτά τα καθήκοντα μπορούν να εκτελεστούν χωρίς κανένα πρόβλημα, εφόσον το επιτρέψει η υγεία, δεν θα άλλαζαν πολλά κατά τη διάρκεια της θεραπείας του, αλλά το παλάτι του Μπάκιγχαμ εξέδωσε μια δήλωση ότι όλες οι δημόσιες δεσμεύσεις θα τεθούν σε αναμονή.

Η δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Βασιλικό Παλάτι έγραφε «Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης νοσοκομειακής επέμβασης του Βασιλιά για καλοήθη διεύρυνση του προστάτη, επισημάνθηκε ένα ξεχωριστό θέμα ανησυχίας. Μεταγενέστερες διαγνωστικές εξετάσεις εντόπισαν μια μορφή καρκίνου».

«Δυστυχώς, ορισμένες από τις προσεχείς δημόσιες δεσμεύσεις του Βασιλιά θα πρέπει να αναδιαταχθούν ή να αναβληθούν». Η δήλωση συνέχισε, « Η Αυτού Μεγαλειότητα θα ήθελε να ζητήσει συγγνώμη από όλους εκείνους που ενδέχεται να απογοητευτούν ή να ενοχληθούν ως συνέπεια».

Ο Βασιλιάς «ανυπομονεί να επιστρέψει σε πλήρη δημόσια υπηρεσία το συντομότερο δυνατό», ενώ η βασίλισσα Καμίλα θα συνεχίσει με τις προηγούμενες δεσμεύσεις και τις δημόσιες εμφανίσεις «Η Μεγαλειότητά της θα συνεχίσει με ένα πλήρες πρόγραμμα δημοσίων καθηκόντων», ανέφερε η δήλωση. 

Σοκ στην Αγγλία: Ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο – Όλες οι πληροφορίες

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Σακίρα: Στην αγκαλιά του πρώην της μετά από 12 χρόνια

Her News

Βρετανία: Σε 125 κινηματογράφους και αμέτρητες γιγαντοοθόνες θα προβληθεί η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ

Her News b

Shakira: Καλείται να πληρώσει πρόστιμο 23 εκατομμυρίων ευρώ!

HerNewskl