HerNews.gr
Διεθνή

Αδιανόητο περιστατικό στην Ιταλία: Τουρίστας χάραξε με κλειδιά το όνομά του & της κοπέλας του στο Κολοσσαίο

Μεγάλη θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες, το οποίο δείχνει έναν τουρίστα να χαράσσει με τα κλειδιά του δυο ονόματα (το δικό του και της κοπέλας του) στο Κολοσσαίο.

Στο βίντεο που έχει καταγράψει άνθρωπος που βρισκόταν στο σημείο εκείνη την ώρα, φαίνεται ο τουρίστας να χαράσσει «Ivan + Hayley 23» στο ηλικίας σχεδόν 2.000 ετών πασίγνωστο μνημείο.

«Είσαι σοβαρός φίλε;» ακούγεται να λέει οργισμένος στον τουρίστα ο αυτόπτης μάρτυρας που καταγράφει την αδιανόητη πράξη του με τον δεύτερο να γυρίζει και να τον κοιτάζει χαμογελώντας.

«Αυτό που κάνεις είναι λάθος. Ανόητε μ@@@κα» συνεχίζει να λέει στον τουρίστα ο άνθρωπος που τραβάει το βίντεο, κάτι που δε φάνηκε να αγγίζει ιδιαίτερα τον “δράστη”.

Ο αυτόπτης μάρτυρας του βανδαλισμού υποστήριξε ότι έδειξε το βίντεο στους Ιταλούς υπαλλήλους στο Κολοσσαίο αλλά, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν έδειξαν να ενδιαφέρονται ιδιαίτερα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το ιταλικό δίκαιο αν ο άνδρας εντοπιστεί και συλληφθεί τότε μπορεί να του επιβληθεί πρόστιμο έως και 20.000 ευρώ ενώ αντιμετωπίζει και τον κίνδυνο φυλάκισης καθώς το Κολοσσαίο έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. 

Σε δήλωσή του, ο υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας Τζενάρο Σαντζουλιάνο είπε: «Θεωρώ πολύ σοβαρό, ανάξιο και ένδειξη μεγάλης αγένειας το γεγονός ότι ένας τουρίστας καταστρέφει ένα από τα πιο διάσημα μέρη στον κόσμο, μια ιστορική κληρονομιά όπως το Κολοσσαίο, για να χαράξει το όνομα της αρραβωνιαστικιάς του.

«Ελπίζω ότι όποιος έκανε αυτή τη χειρονομία στο Αμφιθέατρο Flavian θα εντοπιστεί και θα τιμωρηθεί σύμφωνα με τους νόμους μας».

Ένας εκπρόσωπος της παραστρατιωτικής αστυνομίας των Καραμπινιέρων στη Ρώμη πρόσθεσε: «Έχουμε ενημερωθεί για αυτό το περιστατικό και ψάχνουμε να εντοπίσουμε τον ένοχο και όταν συλληφθεί, θα τιμωρηθεί».

Δεν είναι η πρώτη φορά που επιβάλλονται πρόστιμα σε τουρίστες για βανδαλισμούς σε αυτό που πιστεύεται ότι είναι το μεγαλύτερο αμφιθέατρο του κόσμου. 

Το 2020, ένας Ιρλανδός τουρίστας συνελήφθη επειδή φέρεται να χάραξε τα αρχικά του στο Κολοσσαίο. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Άμπερ Χερντ: Τα «τσούζει» γιορτάζοντας τα 38α γενέθλιά της (ΦΩΤΟ)

HerNews ka

Britney Spears: Σκέφτεται να συμφιλιωθεί με τον άρρωστο πατέρα της

HerNews ka

Το γάλα των τρανς γυναικών είναι τόσο καλό όσο το μητρικό, λένε οι Βρετανοί υγειονομικοί υπάλληλοι

HerNews ka