HerNews.gr
Ελλάδα

Ομόφυλα ζευγάρια: Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο

Τα μεγαλύτερα διεθνή δίκτυα φιλοξενούν ανταποκρίσεις και εκτενή ρεπορτάζ από την Ελλάδα με αναφορές στις αντιρρήσεις της εκκλησίας αλλά και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

«Ξεκινάμε με μια έκτακτη είδηση. Η Ελλάδα μόλις έγινε η πρώτη Ορθόδοξη χώρα που νομιμοποιεί τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών. Αυτό σημαίνει πως τα ομόφυλα ζευγάρια θα μπορούν να υιοθετούν παιδιά», ανέφερε το Sky News.

Με ζωντανές συνδέσεις και ανταποκρίσεις, τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα του κόσμου μεταφέρουν την είδηση για τη νομιμοποίηση του γάμου ομόφυλων ζευγαριών στην Ελλάδα.«Είναι μια ιστορική ημέρα εδώ στην Ελλάδα και για το κοινοβούλιο που βρίσκεται πίσω μου. Μόλις πέρασε μια σημαντική νομοθεσία για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών εγκρίθηκε. Τα ομόφυλα ζευγάρια τώρα έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα ετερόφυλα ζευγάρια στην Ελλάδα. Μπορούν επίσης να υιοθετήσουν παιδιά και να έχουν πλήρη γονεϊκά δικαιώματα», ανέφερε το ρεπορτάζ του CNN.

Ανταποκρίσεις & ρεπορτάζ

Στο επίκεντρο των ρεπορτάζ, οι διαφωνίες ακόμα και μέσα στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και οι αντιρρήσεις της εκκλησίας.

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι ορόσημο για τα ανθρώπινα δικαιώματα και δείχνει μια προοδευτική χώρα που είναι δεσμευμένη στις ευρωπαϊκές αξίες. Ο επικεφαλής της ελληνορθόδοξης εκκλησίας λέει πως το μέτρο θα διαφθείρει την κοινωνική συνοχή», ειπώθηκε στο BBC.

«Είναι μια χώρα στην οποία πολλοί αισθάνονται ακόμα ριζωμένοι στις παραδόσεις και την θρησκεία. Η ορθόδοξη εκκλησία ήταν σθεναρά ενάντια του νόμου. Έγραψε επιστολή για να την διαβάσουν ιερείς στις εκκλησίες στις αρχές του μήνα που καταδικάζει την κίνηση. Και αυτό αντανακλάται στις απόψεις μέσα στην κοινωνία», υπογράμμισε ο δημοσιογράφος του BBC, Μαρκ Λόουεν.

«Καλωσορίζω την απόφαση της Ελλάδας να επιτρέψει τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών και να αναγνωρίσει τις οικογένειες από ομόφυλα ζευγάρια. Έχοντας στηρίξει τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών στο Ηνωμένο Βασίλειο, ξέρω πως αυτά είναι υπέροχα νέα για τους ανθρώπους στην Ελλάδα», σχολίασε ο ΥΠΕΞ της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον.

Ο βρετανικός Guardian τονίζει πως το νομοσχέδιο πέρασε από την κεντροδεξιά κυβέρνηση, παρά τις αντιρρήσεις της Εκκλησίας, ενώ οι New York Times αναφέρουν πως η κίνηση αυτή δίνει στα ομόφυλα ζευγάρια τα ίδια δικαιώματα και τους ανοίγει τον δρόμο στην υιοθεσία παιδιών.

Νόμος του κράτους ο γάμος μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών – Τα 176 ναι, οι αποχές & τα όχι

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τροχαίο στον Άλιμο: Θρήνος για τον 28χρονο που «καρφώθηκε» σε καμπίνα αυτοκινήτου

Her News b

Προνόμια στους πλήρως εμβολιασμένους – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Her News b

Πυροβολισμός 16χρονου: Σε κατ΄οίκον περιορισμό ο αστυνομικός

HerNews ka