HerNews.gr
Beauty

Ποια είναι η ιδανική ρουτίνα περιποίησης για κάθε ηλικία;

Η φροντίδα του δέρματός σας είναι μια έκφραση αυτοφροντίδας για κάθε ηλικία και η κατανόηση της σημασίας της καλλιέργειας μιας συγκεκριμένης ρουτίνας φροντίδας του δέρματος για κάθε στάδιο της ζωής είναι ζωτικής σημασίας για να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές και λαμπερό.

Άλλωστε, όπως και το υπόλοιπο σώμα, έτσι και το δέρμα περνά από διαφορετικά στάδια με τα χρόνια, απαιτώντας ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα.

Ορισμένα βήματα πρέπει να αποτελούν μέρος της ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας σας για μια ζωή. Αυτό συμβαίνει με το αντηλιακό, καθώς προλαμβάνει τον καρκίνο του δέρματος, τις κηλίδες και τα σημάδια γήρανσης.Σε όλες τις ηλικίες, το δέρμα πρέπει να καθαρίζεται με υγρό σαπούνι και ντεμακιγιάζ καθημερινά μόλις ξυπνήσετε και πριν πάτε για ύπνο. Επιπλέον, η κατανάλωση τουλάχιστον δύο λίτρων νερού την ημέρα και η ισορροπημένη διατροφή , πλούσια σε πρωτεΐνες, φρούτα και λαχανικά και χαμηλή σε σάκχαρα συμβάλλει επίσης στην υγεία του δέρματος.

 Η αποφυγή του καπνίσματος είναι μια ιδιαίτερα συνιστώμενη συνήθεια, καθώς εκτός από βλαβερές την υγεία των πνευμόνων, ευθύνεται για την υποβάθμιση του κολλαγόνου και των ελαστικών ινών στο δέρμα, προκαλώντας μεγάλη χαλάρωση και ρυτίδες, ειδικά γύρω από το στόμα, το περίφημο ‘barcode’.

Ρουτίνα περιποίησης: Από 20 έως 30 ετών

Σε αυτό το στάδιο, το δέρμα μας είναι πιο επιρρεπές στη λιπαρότητα , γι’ αυτό εστιάζουμε σε ενυδατικές κρέμες χωρίς λιπαρά , όπως τζελ, κρέμες και ορούς, καθώς και σε οξέα για τη θεραπεία των πόρων και με δράση κατά της ακμής, όπως τα ρετινοϊκά οξέα.

Από 30 έως 40 ετών

Εδώ, έχουμε ήδη ξεκινήσει την απώλεια κολλαγόνου μας . Επομένως, σε αυτό το στάδιο ενδείκνυται ήδη η χρήση από του στόματος κολλαγόνου, καθώς και διαδικασίες που διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου, όπως ο υδροξυαπατίτης ασβεστίου και το πολυγαλακτικό οξύ. Επιπλέον, συνιστώνται ως πρόληψη κρέμες με αντιοξειδωτικά όπως βιταμίνη C σε χαμηλές συγκεντρώσεις.

Από 40 έως 60 ετών

Έχουμε ήδη σημαντική απώλεια κολλαγόνου και ελαστικών ινών, εκτός από μεγαλύτερη ξηρότητα του δέρματος. Πρέπει να επενδύσουμε σε ενυδατικές κρέμες με βάση το υαλουρονικό οξύ, το ρετινοϊκό οξύ, τη βιταμίνη C και τις διαδικασίες διέγερσης του κολλαγόνου, όπως βιοδιεγερτικά και μικροεστιασμένους υπέρηχους.

Μετά από 60 χρόνια

Σε αυτή την ηλικία, το δέρμα είναι πιοξηρό και εύθραυστο και συνιστώνται πιο βαριές ενυδατικές κρέμες , όπως αυτές που περιέχουν γλυκερίνη, κεραμίδια, υαλουρονικό οξύ, DMAE κλπ., καθώς και αντιοξειδωτικά με υψηλή συγκέντρωση βιταμίνης C.

Νεότερα Άρθρα

Memo nails: Η τάση που θα σας χαρίσει μοναδικές εμφανίσεις την Πρωτοχρονιά

HerNewskl

McDonald Bangs: H πιο κομψή τάση του καλοκαιριού για μακριά μαλλιά

HerNewskl

Bubble gloss: Η τάση που θα επικρατήσει στις καλοκαιρινές μας διακοπές!

HerNewskl