HerNews.gr
Ελλάδα

Ο Γιώργος Βάλλης μιλά για το επάγγελμα του ναυτικού & για την επερχόμενη τουριστική σεζόν

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών, cpt. Γιώργος Βάλλης μίλησε στη δημοσιογράφο Βασιλική Πολύζου, στο Ελλάδα SPORTS FM 94,3.

Αρχικά ρωτήθηκε αν η αναζήτηση πληρωμάτων είχε αποτέλεσμα με τον ίδιο να μας εξηγεί πως «υπάρχει αρκετή κινητικότητα αλλά αυτοί που ενδιαφέρονται σοβαρά να μπουν στο επάγγελμα, πέρα από τον ενθουσιασμό των οικονομικών, είναι λίγοι».

Η ένωση μπορεί να καθοδηγήσει τους ενδιαφερόμενους για την είσοδο τους στο yachting και τα πρώτα τους βήματα.

Η κουβέντα έκανε ένα πέρασμα στο πολύ σημαντικό θέμα που έχει προκύψει στην Ερυθρά Θάλασσα και το πως θα επηρεάσει το παγκόσμιο εμπόριο και την παγκόσμια ναυτιλία αλλά και την ταξιδιωτική οδηγία που ανακοινώθηκε στην Αμερική να μην έρθουν στη Μεσόγειο, πράγμα που θα ζημιώσει τον ελληνικό τουρισμό και κατ’ επέκταση το ελληνικό yachting.

«O VIP τουρισμός που βασίζεται κατά 80% από τους Αμερικάνους και σε συνδυασμό με τις απερχόμενες εκλογές τους, έχουν σαν αποτέλεσμα να μην έχουμε την αναμενόμενη ζήτηση στις κρατήσεις», τόνισε ο Γιώργος Βάλλης.

Ο πρόεδρος της PUPYC ανέλυσε όλες τις παραμέτρους σχετικά με τον τουρισμό και τη ναυτιλία σε όλα τα επίπεδα, μίλησε για τις δυσκολίες του επαγγέλματος αλλά και τις διεθνής συνθήκες που επηρεάζουν την την εξέλιξη της σεζόν που έρχεται.

Ο Γιώργος Βάλλης ανέφερε πως υπάρχει ενδιαφέρον από νέα παιδιά που έχουν θέληση και όρεξη να δουλέψουν στο yachting. «Η χώρα μας προσφέρεται για δουλειά σε σκάφος ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες και τα νέα παιδιά μπορούν να εργαστούν και ως κατώτερο πλήρωμα, καμαρώτοι, σεφ, με κάποια ναυτικά χαρτιά που θα πρέπει να βγάλουν. Αρκεί να έχουν όρεξη και θέληση και να μην σκέφτονται μόνο τα χρήματα, που ούτως ή άλλως στη χώρα μας σήμερα με την ακρίβεια, δεν είναι αρκετά», επεσήμανε.

 Ο πρόεδρος της Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ εξήγησε πως μέσω της Ένωσης μπορεί ένας νέος να βοηθηθεί και να ενημερωθεί ώστε να μπει στον θαλάσσιο τουρισμό των σκαφών με έναν αρχικό μισθό 1500 ευρώ συν τις ασφαλιστικές του εισφορές, ωστόσο εξήγησε πως η δουλειά σε ένα σκάφος δεν είναι εύκολη.

Ακούστε τη συνέντευξη του Γιώργου Βάλλη εδώ:

Ο Γιώργος Βάλλης στον Real Voice 99,5

Για τα χαμηλά επίπεδα κρατήσεων εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου, την εισαγωγή  της τηλεϊατρικης στα σκάφη αναψυχής και τον  προσανατολισμό των νέων στα επαγγέλματα της θάλασσας, μίλησε στον Real Voice 99,5 και τη Νατάσα Ράγιου  ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Θαλαμηγών, Γιώργος Βάλλης.

Γιώργος Βάλλης: Χορηγία επιταγών για την αγορά τροφίμων σε εκδήλωση του Δήμου Σαρωνικού

Γιωργος Βαλλης
(Πρόεδρος ΠΕΠΙΕΘ-PUPYC)
Facebook
Instagram
YouTube

Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών (ΠΕΠΙΕΘ-PUPYC)
Facebook
Instagram
Site

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τέμπη: Άλλαξαν με μπλάνκο την ώρα αναχώρησης των δύο σταθμαρχών

Her News

Με δάκρυα στα μάτια και με φωτογραφίες της Τζωρτζίνας στα χέρια η Ρούλα στο σκαμνί

HerNews ka

«Με χτυπούσαν με σφαλιάρες» – Η εφιαλτική κατάθεση του 15χρονου για τον ομαδικό βιασμό

Her News b