HerNews.gr
Beauty

Πως να κάνετε μακιγιάζ σε καστανά μάτια: Χρώματα που πρέπει να προτιμήσετε & να αποφύγετε

Όταν γνωρίζουμε ότι περίπου το 80% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει καστανά μάτια – συμπεριλαμβανομένων των Kendall Jenner και Salma Hayek – οι συμβουλές ομορφιάς για κατάλληλο μακιγιάζ είναι κάτι παραπάνω από κεφαλαιώδους σημασίας. 

Έτσι, αν δυσκολεύεστε να τονίσετε τα καστανά μάτια σας, σας έχουμε καλά νέα: όλα τα χρώματα ταιριάζουν με τη συγκεκριμένη απόχρωση. 

Ποια χρώματα σκιών κολακεύουν τα καστανά μάτια;

Χακί, γκρι, navy blue, μωβ, βυσσινί, χάλκινο, κίτρινο σαφράν ή ακόμα και χρυσό: σχεδόν τα πάντα είναι δυνατά για καστανά μάτια. Δεδομένου ότι το καφέ είναι μια αρκετά ουδέτερη απόχρωση, οι δυνατότητες για συνδυασμούς χρωμάτων είναι ατελείωτες. Τα καστανά μάτια είναι λοιπόν ο καλύτερος καμβάς για πρωτότυπο και πολύχρωμο μακιγιάζ. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το αλλάξετε όπως θέλετε.Ιριδίζουσες σκιές ματιών για λαμπερή εμφάνιση

Για να φωτίσετε τα μάτια , δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια ιριδίζουσα ή glitter σκιά ματιών για να αιχμαλωτίσει το φως και να προσθέσει μια πινελιά λάμψης στο beauty look σας. Δούλεψε λοιπόν τις γκλίτερ σκιές σου σε όλο το βλέφαρό σου, τονίζοντας την εσωτερική γωνία του ματιού σου για να διευρύνουν τα μάτια σου. Προτιμήστε επίσης κρεμ ή υγρές υφές για γρήγορη εφαρμογή, αποφεύγοντας το fall out. Με αυτό το είδος υφής, οι καλλιτέχνες μακιγιάζ εφαρμόζουν γενικά μια βάση που θα διατηρήσει τις χρωστικές στο βλέφαρο. Θα βοηθήσει το μακιγιάζ σας να παραμείνει άψογο όλη μέρα (ή τη νύχτα) και να διατηρήσει το σχήμα που δημιουργήσατε με το πινέλο σας.

Έντονο eyeliner για ακαταμάχητη εμφάνιση

Με τις πολλαπλές σοκολατί αποχρώσεις τους, τα καστανά μάτια είναι σκούρα και μαγνητικά. Παίξτε λοιπόν σε αυτόν τον μυστικιστικό αέρα τονίζοντας τα μάτια σας με έντονο eyeliner. Cat-eye, αιγυπτιακό, ρετρό ή διπλό eyeliner: οι δυνατότητες είναι ατελείωτες, είναι στο χέρι σας να επιλέξετε την επιλογή που ταιριάζει καλύτερα στην καμπύλη των ματιών σας. Στη συνέχεια, οριστικοποιήστε την εμφάνισή σας με μια μάσκαρα με εφέ XXL για να τονίσετε τα μάτια σας.

Διαβαθμίσεις για να τονιστούν τα καστανά μάτια

Μικρή συμβουλή: για να προσθέσετε περισσότερο βάθος στα καστανά μάτια, εφαρμόστε μια σκούρα σκιά πιο κοντά στις βλεφαρίδες και προτιμήστε πιο ανοιχτά χρώματα προς τα έξω. Έτσι, τολμήστε να χρησιμοποιήσετε χρωματικές διαβαθμίσεις όπως καφέ/χάλκινο ή ακόμα και σκούρο μωβ/γκρι για μαγνητική εμφάνιση.

Σκιές ματιών προς αποφυγή

Αντίθετα, αποφεύγουμε τα παστέλ χρώματα που σε συνδυασμό με το λευκό των ματιών και σε αντίθεση με το σκούρο καφέ τα θαμπώνουν. Ως εκ τούτου, προτιμήστε πιο σκούρες αποχρώσεις, που συνάδουν περισσότερο με το βάθος του καφέ χρώματος και όλες τις παραλλαγές του. 

Μαύρο vs Καφέ eyeliner: Πότε και γιατί να φοράτε το καθένα

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Το iconic μανικιούρ που πρέπει να δοκιμάσετε!

HerNewskl

Slow Beauty: Η skincare τάση που εκδείκνυται για ευαίσθητες επιδερμίδες!

HerNewskl

Victoria Beckham: Έκανε το πιο minimal contouring που έχουμε δει

HerNewskl