HerNews.gr
Health

Αυτό είναι το ρόφημα που πρέπει να πίνετε κάθε πρωί για λαμπερό δέρμα & μαλλιά!

Το Matcha είναι ακόμα σε άνοδο. Στο Tiktok , το hashtag #matcha έχει 160 εκατομμύρια προβολές, αποκαλύπτοντας influencers που έχουν ανταλλάξει τον πρωινό καφέ τους με το πράσινο ρόφημα με χίλιες αρετές.

Όλο και περισσότερα μοντέλα και παράγοντες ευεξίας λανσάρουν τα brand τους, όπως ο πρώην άγγελος της Victoria Secret Sanne Vloet με τη Nekohama. Και τους καταλαβαίνουμε: το ρόφημα matcha, που περιέχει καφεΐνη, έχει την ικανότητα να ενισχύει την ενέργεια, χωρίς να δημιουργεί κορύφωση (ακολουθούμενη από πτώση) όπως ο  καφές. 

 

Το έξτρα πράγμα του; Περιέχει επίσης θεανίνη, ένα φυσικό χαλαρωτικό που βρίσκεται επίσης στο τσάι. Ως μπόνους, “το matcha έχει πολλές ιδιότητες που δυναμώνουν και υποστηρίζουν το σώμα μας, παρέχοντας ζωτικά θρεπτικά συστατικά και ενυδάτωση που μας κρατούν υγιείς και χαρούμενους.Αντιοξειδωτικό, αντιφλεγμονώδες… Οι επιπτώσεις στην υγεία είναι ήδη γνωστές, αλλά ξέρατε ότι έχει επίσης τη δύναμη να δεκαπλασιάζει το κεφάλαιο ομορφιάς;

Τα 6 οφέλη ομορφιάς του matcha

1. Ενισχύει την ανάπτυξη και τη λάμψη των μαλλιών

Τα αντιοξειδωτικά του matcha προάγουν την υγεία του τριχωτού της κεφαλής, μειώνουν την τριχόπτωση και προάγουν την ανάπτυξη των μαλλιών. Οι βιταμίνες και οι κατεχίνες στο matcha κάνουν τα μαλλιά πιο λαμπερά και γυαλιστερά.

2. Εξασφαλίζει καθαρό και λαμπερό δέρμα

Οι αποτοξινωτικές ιδιότητες του matcha συμβάλλουν σε καθαρότερο δέρμα, μειώνοντας την ακμή και τη φλεγμονή. Τα θρεπτικά συστατικά και τα αντιοξειδωτικά του τσαγιού δίνουν μια φυσική, υγιή λάμψη στα μαλλιά και το δέρμα.

3. Έχει αντιγηραντική δράση

Το Matcha είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά, ιδιαίτερα κατεχίνες, που βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών. Οι ελεύθερες ρίζες μπορούν να επιταχύνουν τη γήρανση καταστρέφοντας τα κύτταρα του δέρματος. Τα αντιοξειδωτικά στο matcha μπορούν επομένως να βοηθήσουν στη μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων.

4. Έχει οξυγονωτική δράση

Η χλωροφύλλη που περιέχεται στο matcha του δίνει ένα ζωντανό πράσινο χρώμα και βοηθά στην αναζωογόνηση του δέρματος. Η χλωροφύλλη έχει αποτοξινωτικές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στον καθαρισμό του δέρματος, προάγοντας μια πιο υγιή και καθαρή επιδερμίδα.

5. Ενισχύει την ενυδάτωση

Το Matcha είναι μια εξαιρετική πηγή ενυδάτωσης, η οποία είναι απαραίτητη για την απαλλαγή από το σύστημά σας από τις τοξίνες και τη διατήρηση υγιούς δέρματος και μαλλιών.

6. Προλαμβάνει την εμφάνιση λευκών μαλλιών

Τα αντιοξειδωτικά στο matcha μπορεί επίσης να βοηθήσουν στην πρόληψη της πρόωρης λεύκανσης των μαλλιών καταπολεμώντας το οξειδωτικό στρες.

Κρυολόγημα: Οι «μαγικές» τροφές που το θεραπεύουν

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

«Κένταυρος»: Τα συμπτώματα που δείχνουν μόλυνση με την νέα υποπαραλλαγή που εξαπλώνεται σαν «χταπόδι»

Her News

Πως να απαλλαγείτε από το συνάχι;

Her News

Tips για να φτιάξετε την τέλεια ρουτίνα ύπνου

Her News