HerNews.gr
Διεθνή

Σοκ στη Βαλένθια: Τουλάχιστον 4 νεκροί μετά από τεράστια πυρκαγιά σε πολυώροφη πολυκατοικία

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από τεράστια φωτιά που έπληξε πολυκατοικία στη Βαλένθια της Ισπανίας, με απελπισμένους κατοίκους να σπεύδουν στα μπαλκόνια τους για να γλιτώσουν.

Περίπου 19 άνθρωποι αγνοούνται και τουλάχιστον 13 τραυματίστηκαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο κέντρο της πόλης το βράδυ της Πέμπτης.

Οι πυροσβέστες έσπευσαν να βοηθήσουν τους ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα στο 14όροφο κτίριο στην περιοχή Campanar της πόλης του λιμανιού καθώς οι φλόγες ξέσπασαν από τα παράθυρα και ένα σύννεφο μαύρου καπνού υψώθηκε στον νυχτερινό ουρανό.<p>Στρατιώτες από τη στρατιωτική μονάδα έκτακτης ανάγκης της Ισπανίας αναπτύχθηκαν για να βοηθήσουν στην προσπάθεια διάσωσης </p>Η φωτιά που ξέσπασε γύρω στις 17.30 τοπική ώρα επεκτάθηκε και σε διπλανό κτίριο και ο κόσμος κλήθηκε να μείνει μακριά. Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη για να σβήσουν τις φλόγες που εξαπλώθηκαν γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων και των υλικών του κτιρίου.

Οι κάτοικοι φαίνονται να περιμένουν τη διάσωση στα μπαλκόνια και οι πυροσβέστες χρησιμοποίησαν γερανό για να σώσουν δύο κατοίκους από ένα από τα μπαλκόνια.

Όπως αναφέρει η El Pais, η πολυκατοικία είχε χτιστεί το 2005. Είχε 138 διαμερίσματα, στα οποία έμεναν 450 ένοικοι. Ειδικοί λένε στα τοπικά μέσα πως το περίβλημα της πολυκατοικίας ήταν φτιαγμένο από πολυουρεθάνη που αν και νόμιμη δεν χρησιμοποιείται πια επειδή είναι εύφλεκτη.

Στρατιώτες από τη στρατιωτική μονάδα έκτακτης ανάγκης της Ισπανίας αναπτύχθηκαν και οι γιατροί έστησαν μια μεγάλη σκηνή για να φροντίσουν τους τραυματίες στο σημείο.

Οι πρώτες αναφορές της υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης ανέφεραν ότι υπάρχουν τουλάχιστον 13 τραυματίες με κατάγματα, εγκαύματα και εισπνοή καπνού. Στους 13 περιλαμβάνονταν έξι πυροσβέστες.

Δεν έγινε αμέσως σαφές πόσοι άνθρωποι βρίσκονταν στο κτίριο ή πόσοι διασώθηκαν.Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσες ανάρτησε στην πλατφόρμα X λέγοντας ότι «σοκαρίστηκε από την τρομερή φωτιά σε ένα κτίριο στη Βαλένθια» προσθέτοντας ότι είχε προσφέρει στην πόλη «όλη τη βοήθεια που είναι απαραίτητη».

«Θέλω να εκφράσω την αλληλεγγύη μου σε όλους τους ανθρώπους που επλήγησαν και την αναγνώριση σε όλο το προσωπικό έκτακτης ανάγκης που έχει ήδη αναπτυχθεί στο σημείο», είπε.

«Η φωτιά εξαπλώθηκε μέσα σε 10 λεπτά», είπε ένας άνδρας. Πρόσθεσε ότι το υλικό στην πρόσοψη του κτιρίου θα μπορούσε να έχει οδηγήσει σε ταχεία εξάπλωση της φωτιάς.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τόνι Μπένετ: «Έφυγε» από τη ζωή ο θρυλικός τραγουδιστής σε ηλικία 96 ετών

HerNews ka

Μπρουκ Σιλντς: Έπεσε θύμα βιασμού στο ξεκίνημα της καριέρας της

Her News b

Selena Gomez: “Tο παρελθόν και τα λάθη μου είναι αυτά που με οδηγούν στην κατάθλιψη”

HerNewskl