HerNews.gr
Διεθνή

Τόνι Μπένετ: «Έφυγε» από τη ζωή ο θρυλικός τραγουδιστής σε ηλικία 96 ετών

Ο θρυλικός τραγουδιστής Τόνι Μπένετ, γνωστός για την απαλή φωνή του και τη δημοφιλή μουσική του, έφυγε από τη ζωή όπως ανακοίνωσε την Παρασκεύη 21/7 η εκπρόσωπος του, σε ηλικία 96 ετών.

Ο αείμνηστος τραγουδιστής πέθανε μόλις δύο εβδομάδες πριν από τα γενέθλιά του στη γενέτειρά του τη Νέα Υόρκη, είπε στο AP η εκπρόσωπος του Τόνι Μπάνετ.

Tony Bennett, Masterful Stylist of American Musical Standards, Dies at 96 - Bloomberg

Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη αιτία θανάτου.

Ο καλλιτέχνης είχε διαγνωστεί με νόσο του Αλτσχάιμερ το 2016.

«Υπάρχουν πολλά για αυτόν που μου λείπουν»,  είπε η σύζυγός του, Σούζαν Μπένετ, στο περιοδικό AARP εκείνη την εποχή. «Επειδή δεν είναι πια ο παλιός Τόνι… Αλλά όταν τραγουδάει, είναι ο παλιός Τόνι».

Μεταξύ των πολλών θαυμαστών του ήταν η Lady Gaga, η οποία κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ «Love for Sale» με το μουσικό σύμβολο το 2021.

Ο Gaga ήταν δίπλα του κατά τις τελευταίες του εμφανίσεις στο Radio City Music Hall τον Αύγουστο του 2021. Στη συνέχεια έπρεπε να κάνει ένα βήμα πίσω από τις εμφανίσεις καθώς η υγεία του επιδεινώθηκε. 

Κατά τη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του, ο Τόνι Μπένετ κυκλοφόρησε περισσότερα από 70 άλμπουμ, πούλησε περισσότερους από 50 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως και κέρδισε 20 Γκράμι.Τόνι Μπένετ.

Επίσης, κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες ως το γηραιότερο άτομο που κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ με νέο υλικό, σε ηλικία 95 ετών και 60 ημερών.

Ήταν γνωστός για πολλές επιτυχίες, όπως τα “I Left My Heart in San Francisco”, “Fly Me to the Moon” και “Steppin’ Out With My Baby” και τραγούδησε ντουέτα με την Gaga μέχρι τα “Love For Sale” και “Anything Goes”.

Ο γιος του παντοπώλη Τζον Μπενεντέτο και της μοδίστρας Άννας, ο Μπένετ γεννήθηκε στις 3 Αυγούστου 1926 στο νοσοκομείο St. John’s στο Λονγκ Άιλαντ Σίτι, στο Κουίνς της Νέας Υόρκης.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Harry Styles: Χτυπήθηκε στο μάτι από “ιπτάμενο αντικείμενο” κατά τη διάρκεια συναυλίας

HerNews ka

Κέιτ Μίντλετον: Το Παλάτι αρνείται να δημοσιοποιήσει την πρωτότυπη φωτογραφία της

HerNews ka

Μαντλίν ΜακΚαν: Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση – Συναγερμός στην Πορτογαλία, σκάβουν σε παραλία

HerNews ka