HerNews.gr
Ελλάδα

Σεληνιακό ημερολόγιο Μαρτίου 2024: Πότε υπάρχει πανσέληνος αυτόν τον μήνα;

Με την άφιξη ενός νέου μήνα, θα αποχαιρετήσουμε επίσης τον χειμώνα στο βόρειο ημισφαίριο, που σημαίνει ότι οι λάτρεις του αστρονομικού ημερολογίου πρέπει να είναι προσεκτικοί σε κάθε νέο γεγονός που σχετίζεται με τη Σελήνη . Όπως είναι λογικό, θα πρέπει να σημειώσετε κάθε φάση, ειδικά το λεγόμενο Worm Moon (πανσέληνος του σκουλικιου).

Για να δείτε τη νέα Σελήνη, την ημισέληνο, την πανσέληνο και το τέταρτο που φθίνει, πρέπει να είστε προσεκτικοί σε κάθε ημερομηνία και να γνωρίζετε ότι ο κύκλος ολοκληρώνεται μετά από περίπου 29 ημέρες. Αυτές οι φάσεις, εξάλλου, όχι μόνο επηρεάζουν τις παλίρροιες στη Γη, αλλά ορισμένοι θεωρούν ότι αφήνουν το στίγμα τους και στη διάθεση των ανθρώπων.

Βασικές ημερομηνίες και πώς να δείτε την Πανσέληνο ΜαρτίουΦέτος τον Μάρτιο, η πρώτη σημαντική ημέρα του ημερολογίου θα είναι η Κυριακή 3 Μαρτίου. Όπως αναφέρει το Εθνικό Γεωγραφικό Ινστιτούτο (IGN), η επόμενη κομβική στιγμή θα είναι στις 10 Μαρτίου με τη νέα Σελήνη και μόλις μια εβδομάδα αργότερα, στις 17, θα συμβεί η φάση της ημισελήνου.

Η πιο σημαντική στιγμή και αυτή που συνήθως προκαλεί τα περισσότερα ερωτήματα είναι η Πανσέληνος, που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Μαρτίου. Θα είναι γνωστή ως «Πανσέληνος του σκουλικιού». Οφείλει το όνομά του στον ερχομό της νέας εποχής, της άνοιξης, που συνεπάγεται αύξηση της θερμοκρασίας.

Με αυτόν τον τρόπο, τα εδάφη ξεπαγώνουν και αυτό επιτρέπει την εμφάνιση των γαιοσκωλήκων. Η άνοιξη, εξάλλου, θα μπει στις 20 και θα ξεκινήσει.Όπως πάντα, για να απολαύσετε την πανσέληνο, είναι καλύτερο να ξεφύγετε από τις πόλεις και να βρείτε ένα μέρος όσο πιο ψηλά γίνεται. Με αυτόν τον τρόπο, επιτρέπουν στη φωτορύπανση να μην επηρεάζει την πλήρη θέα της Πανσελήνου. Η υπομονή είναι επίσης ένα σημείο που πρέπει να ληφθεί υπόψη.

Πανσέληνος του Λύκου: 3 πράγματα που πρέπει να κάνετε

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Αλέξης Κούγιας: Παραιτείται από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου – Όσα είπε

HerNews ka

Κορoνοϊός: 3.062 νέα κρούσματα και 67 θάνατοι – Στους 699 οι διασωληνωμένοι

Her News b

Market Pass: Νωρίτερα οι αιτήσεις – Αναλυτικά οι δικαιούχοι και τα ποσά

Her News