HerNews.gr
Ελλάδα

Αλέξης Κούγιας: Παραιτείται από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου – Όσα είπε

Καταιγιστικές εξελίξεις προκλήθηκαν στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου την Παρασκευή 20/10  μετά την απόρριψη των αιτημάτων της υπεράσπισης για κλήσεις μαρτύρων και ανάκληση προηγούμενων αποφάσεων του δικαστηρίου.

Ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου ζήτησε διακοπή της δίκης για μια εβδομάδα προκειμένου να συνεννοηθεί με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών για να αποχωρήσει από την υπεράσπιση.

«Μετά τις ομόφωνες απορρίψεις όλων των αιτημάτων μου έχω αποφασίσει να αποχωρήσω από την υπεράσπιση. Πρόκειται για μια εμβληματική δίκη και τέτοια προσβολή στα δικαιώματα της κατηγορούμενης δεν έχω ξαναδεί. Ο τρόπος που απορρίφθηκαν ενώ δαπανήθηκε χρόνος ακόμα και για καφετζούδες… στερείτε από την κατηγορούμενη τα δικαιώματα της. Θέλω να εκτεθεί το δικαστήριο. Δε μπορεί να μείνει η κατηγορούμενη χωρίς δικηγόρο. Θέλω να ενημερώσω των πρόεδρο του ΔΣΑ γιατί δεν έχω αφήσει ποτέ δίκη και να έχει χρόνο η κατηγορούμενη να βρει δικηγόρο πριν της διορίσετε εσείς. Αν δε βρει θα δούμε τι θα γίνει, αλλά θέλω να ενημερωθεί ο πρόεδρος του ΔΣΑ», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας.

Από την πλευρά της, η εισαγγελέας τόνισε: «Έχουμε κάνει 70 συνεδριάσεις σε 7,5 μήνες. Έχουν εξεταστεί 60 μάρτυρες γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό. Εξετάζαμε μάρτυρες 2 και 3 ημέρες. Οι μαρτυρικές καταθέσεις είναι τεράστιες. Όταν έρχεται ο κ. συνήγορος και λέει ότι είναι συνοπτική διαδικασία πέφτει σε αντιφάσεις» προσθέτοντας : «Αν δε μπορείτε να συνεχίσετε πρέπει να το καταθέσετε και μετά το δικαστήριο να αποφασίσει».

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Τι αλλάζει με τα τατουάζ – Απαγορεύονται τα μελάνια

Her News

Η αδελφή της Φαίης Μπακογιώργου ομολόγησε τη δολοφονία της – «Τη μισούσα»

HerNews ka

Παύλος Μαρινάκης: «Πρώτα οι εξηγήσεις και μετά η ανακοίνωση του χρόνου για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια»

HerNews ka