HerNews.gr
DECORNEWS

Πως να καθαρίσετε ένα δύσοσμο πλυντήριο πιάτων με λίγα εύκολα βήματα

Εάν τα πιάτα σας φαίνονται καθαρά μετά τη λειτουργία του πλυντηρίου πιάτων αλλά εξακολουθεί να υπάρχει μια δυσάρεστη οσμή, είναι σημάδι ότι το πλυντήριο πιάτων σας πρέπει να καθαριστεί. Ο καθαρισμός ενός πλυντηρίου πιάτων δεν είναι δύσκολος και πιθανότατα έχετε τα αναλώσιμα καθαρισμού που χρειάζεστε στο ντουλάπι σας.

Μάθετε πώς να καθαρίζετε εύκολα ένα πλυντήριο πιάτων που μυρίζει με αυτά τα απλά βήματα.

Γιατί μυρίζει;

Ακόμη και με το ισχυρό σπρέι νερού και το ισχυρό απορρυπαντικό, τα παλιά υπολείμματα φαγητού μπορούν να παγιδευτούν μέσα στο πλυντήριο πιάτων σας, επιτρέποντας στα δύσοσμα βακτήρια να αρχίσουν να αναπτύσσονται μεγάλα.

  • Τα υπολείμματα λιπαρότητας μπορεί να συσσωρευτούν στις εσωτερικές επιφάνειες εάν το πλυντήριο δεν καθαρίζεται τακτικά.
  • Τα τρόφιμα παγιδεύονται στο φίλτρο του πλυντηρίου πιάτων επιτρέποντας την ανάπτυξη βακτηρίων και μούχλας.
  • Οι γραμμές αποχέτευσης μπορεί να φράξουν και να παγιδέψουν οσμές.

Τι χρειάζεστε:

  • Μαγειρική σόδα
  • Αποσταγμένο λευκό ξύδι
  • Βούρτσα καθαρισμού με μαλακές τρίχες
  • Παλιά οδοντόβουρτσα
  • Εύκαμπτο σύρμα
  • Σφουγγάρι

Προσθέτοντας μαγειρική σόδα στο πλυντήριο πιάτων

  1. Αφαιρέστε και τρίψτε το φίλτρο. Αφαιρέστε το φίλτρο, βυθίστε μια μικρή βούρτσα ή μια παλιά οδοντόβουρτσα σε αποσταγμένο λευκό ξύδι και τρίψτε τυχόν κομμάτια φαγητού που μπορεί να έχουν προσκολληθεί στο φίλτρο. Ξεπλύνετε καλά κάτω από καυτό τρεχούμενο νερό.
  2. Τραβήξτε έξω τους βραχίονες ψεκασμού. Αφαιρέστε τις σχάρες πιάτων και επιθεωρήστε προσεκτικά τους επάνω και κάτω βραχίονες ψεκασμού στο πλυντήριο. Χρησιμοποιήστε ένα εύκαμπτο σύρμα, για να βγάλετε απαλά τυχόν εμπόδια.
  3. Κάνε έναν κύκλο με ξύδι και μαγειρική σόδα. Με το πλυντήριο άδειο, γεμίστε ένα μικρό μπολ με ένα φλιτζάνι λευκό ξύδι και τοποθετήστε το στην επάνω σχάρα πιάτων. Εκτελέστε έναν κανονικό κύκλο πλύσης, αλλά παραλείψτε τον κύκλο στεγνώματος. Στη συνέχεια, ρίξτε ένα φλιτζάνι ξηρή μαγειρική σόδα στο πάτωμα του πλυντηρίου πιάτων και στη συνέχεια, εκτελέστε έναν άλλο κύκλο ζεστού νερού.
  4. Αδειάστε τη θήκη απορρυπαντικού και καθαρίστε την πόρτα. Ελέγξτε τη θήκη απορρυπαντικού και τη θήκη του σκεύους για τυχόν παγιδευμένα σωματίδια και καθαρίστε τα γρήγορα με λευκό ξύδι.
  5. Αφήστε το εσωτερικό να στεγνώσει στον αέρα. Αφήστε την πόρτα του πλυντηρίου ανοιχτή για περίπου μία ώρα και αφήστε το εσωτερικό να στεγνώσει στον αέρα και στη συνέχεια το πλυντήριο πιάτων είναι έτοιμο για χρήση.

Αυτό είναι το ιδανικό επίπεδο υγρασίας για ένα άνετο σπίτι σύμφωνα με τους επαγγελματίες

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Chasalevris Customized Furniture: Εξειδίκευση στις εξωτερικές κατασκευές των ξενοδοχειακών μονάδων

Her News

Πως να φροντίσετε σωστά ένα μπουκέτο λουλούδια ώστε να διαρκέσουν περισσότερο

HerNews ka

Με αυτά τα κόλπα του Φενγκ Σούι θα προσελκύσετε τον έρωτα στο σπίτι & στη ζωή σας!

HerNews ka