HerNews.gr
Beauty

Γιατί πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε διπλό καθαρισμό μετά το ντεμακιγιάζ;

Εδώ και λίγο καιρό ακούμε για «διπλό καθαρισμό» του δέρματος: ένα τελετουργικό δανεισμένο από Γιαπωνέζες και Κορεάτισσες που λέγεται ότι είναι το μυστικό για το καθαρό δέρμα τους χωρίς ατέλειες.

Η ιδέα είναι απλή: η φάση ντεμακιγιάζ χωρίζεται σε δύο στάδια. Πρώτα, με ένα λάδι (κατά προτίμηση παρθένα φυτικά έλαια που λαμβάνονται με πρώτη ψυχρή έκθλιψη) ή ένα ξεβαφτικό balm, μετά, με ένα απαλό καθαριστικό.

Μια προετοιμασία δύο σταδίων που είναι τελικά αρκετά συμπληρωματική αφού αφενός το λάδι απαλλάσσει βαθιά το δέρμα από λιπαρές ουσίες που συσσωρεύονται κατά τη διάρκεια της ημέρας – όπως σωματίδια ρύπανσης, αντηλιακά φίλτρα, ιδρώτας, σκόνη, μακιγιάζ ή σμήγμα – και προάγει την οξυγόνωση του δέρματος.Περιέχει μια εικόνα του: Double Cleansing 101 — Petite and Bold

Από την άλλη, το καθαριστικό προστατεύει το υδρολιπιδικό φιλμ της επιδερμίδας και χρησιμεύει στην απομάκρυνση μικρών υπολειμμάτων που μπορεί να έχουν ξεφύγει από την πρώτη φάση. Τέλος, το τελευταίο βήμα αυτής της ιεροτελεστίας αποτελείται από την εφαρμογή μιας λοσιόν που θα ενυδατώσει και θα καταπραΰνει το δέρμα με διάρκεια, προετοιμάζοντάς το έτσι για βραδινή περιποίηση.

Γιατί είναι τόσο σημαντικός ο διπλός καθαρισμός του δέρματος;

Τα οφέλη του διπλού καθαρισμού δεν περιορίζονται μόνο στην απόκτηση πολύ καθαρού δέρματος, αλλά έχει και αντιγηραντικές ιδιότητες αφού καθυστερεί τη γήρανση των κυττάρων και καταπολεμά τις ατέλειες, αποτρέποντας το σχηματισμό μαύρων στιγμάτων, μικροκυστών ή κηλίδων. Ένα βήμα που είναι ακόμη πιο σημαντικό όταν φοράτε πιο τονισμένες περιποιήσεις ομορφιάς σε καθημερινή βάση. 

Ποιος πρέπει να κάνει διπλό καθαρισμό και πότε;

Αν και όλοι επιδιώκουμε τον ίδιο στόχο ενός καθαρού προσώπου, ο διπλός καθαρισμός δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για όλους για να φτάσετε εκεί. Εάν έχετε λιπαρό δέρμα και/ή φοράτε μακιγιάζ καθημερινά, μπορεί να βρείτε ότι ο διπλός καθαρισμός κάθε βράδυ σας κάνει μια χαρά. Εάν το δέρμα σας δεν είναι ιδιαίτερα επιρρεπές στη λιπαρότητα ή χρησιμοποιείτε μόνο περιστασιακά μακιγιάζ, ο διπλός καθαρισμός κάθε μέρα πιθανότατα δεν είναι απαραίτητος – ένα απαλό καθαριστικό από μόνο του θα πρέπει να κάνει τη δουλειά.

Χρειάζεται πραγματικά να πλένεις το πρόσωπό σου κάθε βράδυ;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Glossy ponytail: Το χτένισμα για βραδινές καλοκαιρινές εμφανίσεις

HerNewskl

Νύχια: Όμορφα σχέδια για το επόμενο μανικιούρ σας

Her News

Υαλουρονικό οξύ vs ρετινόλη: Ποια είναι η επιλογή που σας ταιριάζει;

HerNewskl