HerNews.gr
Διεθνή

Συγκλονίζει η Christina Applegate για την σκλήρυνση κατά πλάκας: «Έχω 30 βλάβες στον εγκέφαλό μου»

Η Christina Applegate, η οποία αποκάλυψε τη μάχη της με την ασθένεια το 2021, περιέγραψε ωμά τη δυσάρεστη διάγνωσή της ως το «χειρότερο πράγμα που έχει συμβεί» σε «όλη τη ζωή» της κατά την εμφάνισή της στο podcast «Armchair Expert» του Dax Shepard τη Δευτέρα.

«Έχω 30 βλάβες στον εγκέφαλό μου», εξήγησε. «H μεγαλύτερή μου είναι πίσω από το δεξί μου μάτι, οπότε πονάει πολύ το δεξί μου μάτι».

Είπε ότι ενώ η όρασή της δεν έχει επηρεαστεί, η σκλήρυνση κατά πλάκας έχει επηρεάσει αρνητικά την κινητικότητά της. «Το χέρι μου αρχίζει να γίνεται περίεργο και μετά θα έχω ένα συναίσθημα κρίσης μερικές φορές στον εγκέφαλό μου», είπε.Η Christina Applegate στα 29α Ετήσια Βραβεία Σωματείου Ηθοποιών ΚινηματογράφουΗ ΣΚΠ είναι μια ασθένεια του νευρικού συστήματος κατά την οποία το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος επιτίθεται στο προστατευτικό κάλυμμα γύρω από τα νεύρα, το οποίο επηρεάζει την επικοινωνία του εγκεφάλου με το υπόλοιπο σώμα, σύμφωνα με την Ιατρική Σχολή Icahn.

Αργότερα στο podcast, η Christina Applegate, περιέγραψε τον εαυτό της ως τη «χειρότερη γυναίκα με σκλήρυνση κατά πλάκας» που θα επιστρέψει στο κρεβάτι αντί να τεντώσει τους μυς της όταν έχει μια κακή μέρα με πόνο. Περιέγραψε επίσης τη σκλήρυνση κατά πλάκας ως ένα «κακό κορίτσι» που θα «απωθήσει» εάν ασκηθεί υπερβολικά σωματικά.

«Είναι χάλια», πρόσθεσε η ηθοποιός. «Το μισώ τόσο πολύ. Είμαι τόσο θυμωμένη γι’ αυτό. Δεν μπορείς να το ξεπεράσεις».

Εξήγησε επίσης ότι προτιμά να μιλάει με ειλικρίνεια για το ταξίδι της με τη σκλήρυνση κατά πλάκας επειδή δεν το έκανε όταν πάλεψε με τον καρκίνο του μαστού. «Ό,τι έλεγα ήταν ένα φρικτό ψέμα», παραδέχτηκε.

«Ήμουν εγώ που προσπαθούσα να πείσω τον εαυτό μου για κάτι και νομίζω ότι αυτό δεν εξυπηρετούσε κανέναν».Η Applegate υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή το 2008 όπου αφαίρεσε τον καρκίνο του μαστού της. Το 2017, της αφαιρέθηκαν οι ωοθήκες και οι σάλπιγγες  ως προληπτικό μέτρο κατά του καρκίνου των ωοθηκών, από τον οποίο πέθανε η ξαδέρφη της.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, αποκάλυψε περισσότερα για την καθημερινή της ζωή με τη σκλήρυνση κατά πλάκας κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας με το People. «Λοιπόν, κατουράς… στο παντελόνι σου», είπε ειλικρινά. «Επειδή μάλλον δεν μπορείς να φτάσεις στην τουαλέτα εγκαίρως. Οπότε ναι, πάνες».

Από τη θετική πλευρά, είπε ότι της αρέσει να παρκάρει σε σημεία για άτομα με ειδικές ανάγκες και να επιβιβάζεται νωρίς σε αεροπλάνα όταν ταξιδεύει.

Η Applegate, η οποία ήταν υποψήφια στα Emmy 2024 ως εξαιρετική πρωταγωνίστρια σε μια κωμική σειρά για τον ρόλο της στο “Dead to Me”, είχε προηγουμένως ισχυριστεί ότι τα βραβεία SAG 2023 θα ήταν η  “τελευταία εμφάνισή της στα βραβεία ως ηθοποιός”.

Christina Applegate on Dead to Me With MS, Anchorman, Friends & More«Η ασπίδα του χιούμορ μου με κρατά εντάξει, αλλά φυσικά, εκ των έσω, νιώθεις τα πράγματα και το κάνω για να εκτρέπομαι και στη συνέχεια να κάνω τους ανθρώπους να μην φοβούνται να είναι γύρω μου», εξήγησε η σταρ κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου του 2022. του «The Kelly Clarkson Show».

«Ξέρετε, όταν οι άνθρωποι με βλέπουν τώρα ως άτομο με αναπηρία, θέλω να αισθάνονται άνετα», πρόσθεσε. «Για να μπορούμε να γελάμε με αυτό».

Christina Applegate: Αποκαλύπτει ότι φοράει πάνες ακράτειας ενώ παλεύει με την σκλήρυνση κατά πλάκας

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Σέρβιρε «φιλικά προς το περιβάλλον» μπέργκερ από μία καντίνα στο Λονδίνο

HerNews ka

Sarah Jessica Parker: Η αιχμηρή απάντηση της στα αρνητικά σχόλια που δέχεται για την εμφάνιση της

HerNewskl

Μπεν Άφλεκ: Εντοπίστηκε να κάνει βόλτα με την πρώην σύζυγό του Τζένιφερ Γκάρνερ

HerNews ka