HerNews.gr
Διεθνή

Βασιλιάς Κάρολος: Επίσκεψη σε νοσοκομείο καρκινοπαθών – Τι δήλωσε για την υγεία του

Ο βασιλιάς Κάρολος αρκέστηκε να πει «Είμαι εντάξει, ευχαριστώ» αφού ρωτήθηκε πώς πήγαινε η θεραπεία του για τον καρκίνο καθώς επέστρεψε στα δημόσια καθήκοντα επισκεπτόμενος ένα νοσοκομείο.

Ο μονάρχης φαινόταν πανευτυχής που επέστρεψε σήμερα για πρώτη φορά μετά τη διάγνωση του καρκίνου, χαμογελώντας και κρατώντας τα χέρια ασθενών σε θάλαμο χημειοθεραπείας.

Ο Κάρολος που εξακολουθεί να έχει τη νόσο και υποβάλλεται σε θεραπεία – επισκέφτηκε σήμερα το πρωί το Κέντρο Καρκίνου του University College Hospital Macmillan στο Λονδίνο με τη σύζυγό του βασίλισσα Καμίλα, συναντώντας ασθενείς και προσωπικό στο ρόλο του ως προστάτη της φιλανθρωπικής οργάνωσης.

Ο βασιλιάς επιθυμεί ότι η εναρκτήρια δέσμευσή του, δεδομένου ότι οι γιατροί του έδωσαν το ξεκάθαρο “ναι” για να ξαναρχίσει δημόσιες εκδηλώσεις, θα αυξήσει την ευαισθητοποίηση για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης.

Ο 75χρονος μονάρχης ελπίζει επίσης ότι το ταξίδι μπορεί να αναδείξει κάποια από την καινοτόμο έρευνα, που υποστηρίζεται από την Cancer Research UK, η οποία πραγματοποιείται στο νοσοκομείο.

Και σήμερα μπορεί να ανακοινωθεί ότι η Αυτού Μεγαλειότητα συμφώνησε να γίνει ο νέος προστάτης της Cancer Research UK, φέρνοντας τη δική του συνεχή εμπειρία στη θέση. Το νοσοκομείο δεν επιλέχθηκε επειδή έχει σχέση με τη θεραπεία του Βασιλιά ή τη μορφή καρκίνου, καμία από τις οποίες δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Το κέντρο παρέχει εγκαταστάσεις για τη διάγνωση και τη θεραπεία ενός ευρέος φάσματος καρκινικών και μη καταστάσεων, ενώ παράλληλα υποστηρίζει ασθενείς και τις οικογένειές τους.

Πριν από την άφιξη του Βασιλιά και της Βασίλισσας, μια μικρή ομάδα σκληροπυρηνικών θαυμαστών συγκεντρώθηκε μετά τη διαρροή των ειδήσεων της επίσκεψης.

Μέσα στο κέντρο, ο βασιλιάς και η βασίλισσα μίλησαν με κλινικούς γιατρούς και άκουσαν περισσότερα για τη χρήση της καινοτόμου τεχνολογίας στο UCLH συμπεριλαμβανομένων των αξονικών τομογράφων που χρησιμοποιούνται για να βοηθήσουν στην έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου.Ο βασιλιάς εισήχθη για πρώτη φορά στο νοσοκομείο τον Ιανουάριο για χειρουργική επέμβαση σε διευρυμένο προστάτη. Παρέμεινε στην κλινική του Λονδίνου για τρεις ημέρες. Δεν υπήρχε καμία ένδειξη εκείνη τη στιγμή ότι η κατάστασή του ήταν καρκινική, αλλά οι εξετάσεις στη συνέχεια διέγνωσαν ασύνδετα στοιχεία της νόσου και η κατάστασή του ανακοινώθηκε δημόσια στις 5 Φεβρουαρίου.

Αμέσως ξεκίνησε μια απροσδιόριστη μορφή θεραπείας η οποία είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Εκτός από την παρουσία του σε μια εκκλησιαστική λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ πριν από τέσσερις εβδομάδες, στις 31 Μαρτίου, ο βασιλιάς μέχρι τώρα είχε μείνει μακριά από δημόσιες εκδηλώσεις.

Διάσημη ηθοποιός του Χόλιγουντ ισχυρίζεται ότι ο βασιλιάς Κάρολος «τη φλέρταρε»

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Lisa Marie Presley: Κηδεύτηκε στη Graceland που κληρονόμησε από τον πατέρα της

HerNews ka

Louis Vuitton: Αν αγαπάς την πολυτέλεια επισκέψου το νέο ξενοδοχείο της

HerNews ka

Ellen Pompeo: Αποχωρεί τελικά από τη 19η σεζόν του Grey’s Anatomy;

HerNewskl