HerNews.gr
Ψυχολογία

4 ψυχολογικοί τρόποι για ν’ αποβάλλεις την πίεση

πιεση

Προκαλούμε στον εαυτό μας πίεση. Συχνά επιτρέπουμε στα γεγονότα να μας επηρεάζουν και υποβάλλουμε τον οργανισμό μας σε κατάσταση πίεσης, χωρίς να εκφραζόμαστε ή να τα παίρνουμε όλα λίγο πιο αψήφιστα στην τελική ανάλυση.

Δύσκολα γίνεται αντιληπτό από τον ανθρώπινο νου η παραπάνω πρόταση. Δεν γίνεται στη σημερινή εποχή να τα παίρνουμε αψήφιστα, θα πει κανείς. Έχουμε πίεση από παντού και δεν μπορούμε να ησυχάσουμε. Και όμως μπορούμε. Υπάρχουν 4 ψυχολογικοί τρόποι, με τους οποίους μπορούμε ν’ ανακουφιστούμε και τελικά, μέρα με την ημέρα ν’ ανασάνουμε.

πιεση

1. Πες όχι στην τελειομανία. Μια λέξη που είναι συνυφασμένη με την πίεση είναι η τελειομανία. Η τάση να τα έχουμε όλα στην εντέλεια. Από το τακτοποιημένο σπίτι μας, μέχρι και τις 1000 υποχρεώσεις στη δουλειά. Από τις ερωτικές μας σχέσεις, στο να είμαστε αψεγάδιαστοι, μέχρι και τις φιλικές, οικογενειακές και εν γένει τις διαπροσωπικές. Να σου πω όμως κάτι; Δεν χρειάζεται η τελειομανία. Το μόνο που προσδίδει είναι περίσσιο άγχος. Άσε την στην άκρη και λειτούργησε πιο ανέμελα. Ναι να είσαι εντάξει στις υποχρεώσεις σου, αλλά να γνωρίζεις και πότε φτάνεις στα όρια και χρειάζεται να σταματήσεις να τα θέλεις στην εντέλεια όλα. 

2. Κάνε ένα διάλλειμα. Και αυτό έρχεται σαν απόρροια του πρώτου. Το να κάνεις ένα διάλειμμα από τον καθημερινό στίβο, φαντάζει σαν όαση. Έρευνες μάλιστα δείχνουν ότι τα διαλείμματα μας κάνουν πιο αποδοτικούς και αυτό γιατί ξεκουράζουν το μυαλό μας.

πιεση

3. Εστίασε στη θετική σκέψη. Άφησε στο παρελθόν τις αρνητικές φράσεις ”δεν είμαι αρκετά καλή/ος”, ”δεν θα τα καταφέρω”, και δοκίμασε μόνο καταφατικές προτάσεις ”μπορώ και θα το κάνω”, ”τα πάω υπέροχα”, ”όλα είναι καλά”.

4. Καλλιέργησε την αποδοχή του εαυτού σου. Έχουμε αρνητικά και θετικά στοιχεία ως άνθρωποι. Είναι καλό να τα αντιλαμβανόμαστε και να μας αγκαλιάζουμε. Άλλωστε, πάντοτε μπορούμε να εξελισσόμαστε και να βοηθάμε τον εαυτό μας ποικιλοτρόπως στο να γινόμαστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Είναι εντάξει το να έχεις και αδύναμα στοιχεία. Μπορείς να τα κάνεις δύναμη και να προχωρήσεις ακόμα πιο μπροστά στη ζωή σου.

Άφησε τον εαυτό σου ν’ ανασάνει, χωρίς πίεση. Όλα τα μπορείς.

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Ερωτοφοβία: Ποιες φοβίες μας απωθούν από το σεξ;

Her News b

Πώς να παραδεχτείς ότι δεν είσαι καλά;

Her News

Συνήθειες που αποφεύγουν οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση

Her News