HerNews.gr
Health

Check-Up: Η πρόληψη είναι καλύτερη από την θεραπεία

Στα πλαίσια της πρόληψης συγκαταλέγεται και ο εργαστηριακός έλεγχος (αιματολογικό check up), που ενδείκνυται για όλες τις ηλικίες. “Κάλλιον το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν” – Ιπποκράτης – 5ος αιώνας π.Χ. 

Έπειτα από 2500 χρόνια, η πρόοδος της επιστήμης, έχει καταδείξει ότι η πρόληψη και η προφύλαξη, έχουν αποκτήσει τέτοιο μέγεθος και σημασία, ώστε να αποτελούν προτεραιότητα στην αντίληψη του σύγχρονου κόσμου!

 

O προληπτικός αιματολογικός έλεγχος (check up) έχει ως υποχρέωση τον προσδιορισμό της γενικής κατάστασης της υγείας κάποιου και κυρίως την έγκαιρη διάγνωση των διαφόρων νοσημάτων, πριν δηλαδή αυτά εκδηλωθούν με συμπτώματα και κυρίως πριν εξελιχθούν σε ένα στάδιο που δεν θα είναι δυνατή η θεραπεία τους.

Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, είναι η σημαντικότερη παράμετρος για την παρακολούθηση όλων των παθολογικών καταστάσεων!

Το 70% – 80 % των διαγνωστικών αποφάσεων, βασίζεται στις εργαστηριακές εξετάσεις, όπου σε συνάρτηση με τις απεικονιστικές που χρειάζονται κατά περίπτωση ,λαμβάνοντας στα υπόψη την ιδιαιτερότητα του κάθε ατόμου, σχεδιάζεται ένα σωστό πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου .

O γενικός προληπτικός έλεγχος (check up) συγκαταλέγεται ουσιαστικά στην λεγόμενη δευτερογενή Πρόληψη, έχει ως στόχο την αποφυγή απόκτησης κακών συνηθειών για την υγεία (π.χ. κάπνισμα, υπερβολική κατανάλωσης ζωικού λίπους κ.λ.π.) και την αγάπη για υγιεινή ζωή (σωματική άσκηση, διατροφή κ.λ.π.). 

Το HerNews αναζήτησε και ανακάλυψε το πιο προσιτό πακέτο που κυκλοφορεί, ώστε να μην διστάσετε να επισκεφτείτε ένα ιατρικό κέντρο ακόμα και αύριο για να διαγνώσετε την κατάσταση της υγείας σας. Δείτε περισσότερα ΕΔΩ. 

Δείτε μερικές πληροφορίες για το τι περιλαμβάνει η προσφορά από την reGroup

  • 15€ για Γενικό Αιματολογικό Check-Up (28 Αιματολογικών Παραμέτρων)
  • Όλες οι εξετάσεις εκτελούνται χωρίς παραπεμπτικό ΕΟΠΠΥ
  • Όλες οι εξετάσεις, συνοδεύονται χωρίς καμία επιπλέον χρέωση, από ιατρική εκτίμηση αποτελεσμάτων και προτάσεις θεραπείας και βελτίωσης της ΥΓΕΙΑΣ!
Ελέγχεται:
  • Το ανοσοποιητικό σύστημα ( πιθανές λοιμώξεις, φλεγμονές, τυχόν διαταραχές)
  • Παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου(δυσλιπιδαιμία, ενδοαγγειακές φλεγμονές))
  • Συχνά χρόνια – σοβαρά νοσήματα (διαβήτης, καρδιαγγειακά, ηπατοπάθειες, νεφροπάθειες, ειδικές λοιμώξεις)
  • Ιχνοστοιχεία

Νεότερα Άρθρα

Πρέπει να φοράς αποσμητικό πριν τον ύπνο;

Her News

Ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου μειώνεται αν ασκείστε τακτικά με βαράκια

Her News

Ρύζι καστανό: Ο “θησαυρός” της διατροφής

Her News