HerNews.gr
Health

Πρέπει να φοράς αποσμητικό πριν τον ύπνο;

Το αποσμητικό εφαρμόζεται στο σώμα για να αποτρέψει ή να καλύψει την οσμή του σώματος που οφείλεται σε βακτηριακή διάσπαση της εφίδρωσης στις μασχάλες. Ωστόσο,  δεν πρέπει να συγχέεται με ένα αντιιδρωτικό, το οποίο χρησιμοποιεί μπλοκάρει τους ιδρωτοποιούς αδένες σας προκειμένου να αποτρέψει την εφίδρωση.

Πότε βάζετε αποσμητικό;

Γενικά, οι άνθρωποι εφαρμόζουν αποσμητικό στην αρχή της ημέρας τους, λίγο πριν ντυθούν ή μετά το ντους για να αισθάνονται προστατευμένοι την υπόλοιπη μέρα. Ωστόσο, μπορείτε να εφαρμόσετε αποσμητικό πριν από μια προπόνηση για να αισθάνεστε επιπλέον προστατευμένοι, αλλά με καλά αποσμητικά, δεν πρέπει να το κάνετε αυτό.

Πρέπει να φοράτε αποσμητικό πριν τον ύπνο;

Υπήρξε μεγάλη συζήτηση στον κόσμο της ομορφιάς για το αν είναι πιο ωφέλιμο να βάζεις αποσμητικό τη νύχτα παρά το πρωί, καθώς τα επίπεδα εφίδρωσης δεν είναι τόσο υψηλά σε σύγκριση με την ημέρα. Οι ειδικοί προτείνουν ότι η εφαρμογή αντιιδρωτικού το βράδυ μπορεί να σημαίνει ότι οι ιδρωτοποιοί αδένες σας δεν θα έχουν χρόνο να αναπνεύσουν σωστά, καθώς θα μπλοκάρονται.

Οφέλη της χρήσης αποσμητικού το βράδυ

Δίνει στο προϊόν περισσότερο χρόνο να βυθιστεί στο δέρμα σας. Οι ιδρωτοποιοί αδένες είναι λιγότερο ενεργοί τη νύχτα, επομένως το προϊόν απορροφάται πιο γρήγορα.

Το αποσμητικό λειτουργεί καλύτερα σε ξηρό δέρμα (σε αντίθεση με το υγρό δέρμα μετά το πρωινό ντους).

Αν και το επιχείρημα για την εφαρμογή αποσμητικού τη νύχτα είναι καλό, δεν θα προτείναμε την εφαρμογή αντιιδρωτικού τη νύχτα. Υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι για την υγεία που σχετίζονται με τη χρήση αντιιδρωτικών. Επομένως θα σας συμβουλεύαμε πάντα να είστε προσεκτικοί. Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν θα συνιστούσαμε να τα χρησιμοποιείτε ούτε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Εάν δεν ιδρώνετε το βράδυ και πρόκειται να πλυθείτε ή να εφαρμόσετε αποσμητικό το πρωί, τότε μάλλον δεν χρειάζεται καθόλου να χρησιμοποιήσετε περισσότερο από το αποσμητικό σας προϊόν. Φυλάξτε το μέχρι το πρωί.

Εάν διαπιστώσετε ότι έχετε την τάση να ιδρώνετε τη νύχτα ή η χρήση του σας κάνει χαρούμενους, κάντε το. Όταν εφαρμόζετε ένα αποσμητικό τόσο συχνά, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι κατασκευασμένο με φυσικά και βιολογικά συστατικά που μπορείτε να εμπιστευτείτε. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Γιατί είναι σημαντική η μουσική για τους γιατρούς και τους ασθενείς στα χειρουργεία;

Her News

Κάντο σαν τον Jamie Oliver: Χάσε 12 κιλά μόνο με μια αλλαγή στην διατροφή σου!

Her News b

Τριχοφάγος: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Her News b