HerNews.gr
Ταξίδια

Το αιώνιο δίλλημα των διακοπών: Επτάνησα ή Κυκλάδες;

Με το καλοκαίρι που έρχεται, είναι η ώρα για τους αισιόδοξους ταξιδιώτες να αντιμετωπίσουν ένα από τα πιο ευχάριστα διλήμματα στον προγραμματισμό των φετινών διακοπών: Να επισκεφτώ τα νησιά του Ιονίου ή το Αιγαίο;

Είναι μια δύσκολη επιλογή, καθώς και οι δύο ομάδες νησιών είναι πραγματικά πανέμορφες από όλες τις απόψεις. Και τα δύο μπορούν να εξυπηρετήσουν οικογένειες και ρομαντικά ζευγάρια ή ακόμα και πάρτι.

Τα νησιά του Ιονίου

Το φυσικό τους σκηνικό είναι ο κύριος παράγοντας που κάνει τα νησιά του Ιονίου εντελώς διαφορετικά από αυτά που ανήκουν στο κυκλαδίτικο αρχιπέλαγος. Εδώ, το πλούσιο πράσινο δένει αρμονικά με το τιρκουάζ της θάλασσας και το γαλάζιο του ουρανού, δημιουργώντας πανέμορφα, φυσικά σκηνικά που θυμίζουν πίνακες ζωγραφικής.ΚέρκυραΌσον αφορά τα νησιά του Ιονίου, οι επισκέπτες που έχουν ταξιδέψει πολύ σε όλο τον κόσμο λένε ότι τα τιρκουάζ, κρυστάλλινα νερά ξεπερνούν αυτά της Καραϊβικής. Τα χρώματα είναι εξαιρετικά και οι χρωματικοί συνδυασμοί ακόμα περισσότερο. Ενώ οι παραλίες περιβάλλονται από πεύκα και όχι από φοίνικες, θα μπορούσε κανείς να πει ότι αυτά είναι τα «τροπικά νησιά» της Ελλάδας.

Η Ζάκυνθος είναι επίσης ένας από τους παρθένους τόπους φωλιάς των θαλάσσιων χελωνών καρέτα καρέτα.

Οι παραλίες του Ιονίου είναι πολλές και έχουν φωτογραφηθεί αμέτρητες φορές. Η παραλία Ναυάγιο στη Ζάκυνθο, η εντυπωσιακή παραλία Εγκρεμνοί, η τιρκουάζ παραλία Πόρτο Κατσίκι της Λευκάδας και η παραλία Μύρτος της Κεφαλονιάς είναι μερικές μόνο από τις αμμώδεις εκτάσεις που αποτελούν από μόνες τους λόγο για διακοπές στα νησιά του Ιονίου.Δωρεάν στοκ φωτογραφιών με αεροφωτογράφιση, γαλαζοπράσινος, γκρεμός Φωτογραφία από στοκ φωτογραφιώνΦυσικά, υπάρχουν και άλλα: τα απίστευτα «λευκά» νερά των Αντίπαξων, τα καταπράσινα των Παξών, οι ελάχιστα γνωστές παραλίες της Ιθάκης και το Μαραθονήσι στον κόλπο του Λαγανά στη Ζάκυνθο είναι μόνο μερικές από τις καλύτερες τοποθεσίες που χρήζουν αναφοράς.

Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό των νησιών του Ιονίου είναι η βενετσιάνικη αρχιτεκτονική, οι μουσικές επιρροές, ακόμα και το φαγητό. Για αιώνες, τα νησιά του Ιονίου ανήκαν στους Ενετούς και η επιρροή της δυτικής Μεσογείου εξακολουθεί να είναι ισχυρή.

Από πλευράς φαγητού, η κερκυραϊκή παστιτσάδα και το σοφρίτο είναι αξέχαστα πιάτα μαζί με το περίφημο λικέρ κουμ κουάτ του νησιού. Συνολικά, όλα τα νησιά του Ιονίου έχουν κουζίνες επηρεασμένες από τους Ενετούς προγόνους τους.Δωρεάν στοκ φωτογραφιών με άμμος, αναψυχή, ανεμογεννήτριες Φωτογραφία από στοκ φωτογραφιών

Οι περίφημες Κυκλάδες

Όταν ένας ξένος μιλάει για την Ελλάδα, το πιθανότερο είναι να γίνει αναφορά στη Μύκονο και τη Σαντορίνη. Είναι τα δύο πιο διεθνούς φήμης ελληνικά νησιά που προσελκύουν μεγάλα ονόματα από τον κόσμο της διασκέδασης, των επιχειρήσεων και του αθλητισμού κάθε καλοκαίρι. Φωτογραφίες από τους ανεμόμυλους της Μυκόνου και την Καλντέρα της Σαντορίνης βρίσκονται στο εξώφυλλο των περισσότερων τουριστικών οδηγών για την Ελλάδα.

Γνωστή, όμως, είναι και η εμβληματική ομορφιά των Κυκλάδων. Αποτελείται από τα πλακόστρωτα σοκάκια των νησιών, τις ασβεστωμένες εκκλησίες με τους μπλε τρούλους από το κοβάλτιο, τα γραφικά λευκά σπίτια και τις υπέροχες αμμώδεις παραλίες όπου το γαλάζιο του ουρανού αντανακλάται επιβλητικά στα καθαρά νερά.Δωρεάν στοκ φωτογραφιών με αργία, αρχαίος, αρχιτεκτονική Φωτογραφία από στοκ φωτογραφιώνΥπάρχει η ευκαιρία για μια σειρά από αξέχαστες εμπειρίες, όπως θέαση του ηλιοβασιλέματος από την Οία στη Σαντορίνη, βουτιά στα βαθιά νερά της Αμοργού, όπου γυρίστηκε η ταινία The Big Blue , βλέποντας την παραλία «κόκκινη άμμος» που μοιάζει με τοπίο του Άρη στη Σαντορίνη. Και, φυσικά, δεν θα θέλετε επίσης να χάσετε τον αρχαίο Ναό του Απόλλωνα στη Δήλο!

Ωστόσο, οι Κυκλάδες δεν αποτελούνται μόνο από τη Μύκονο και τη Σαντορίνη. Υπάρχουν επίσης η Αμοργός, η Νάξος, η Σύρος και τα γραφικά μικροσκοπικά νησάκια Κουφονήσια, Ηράκλεια ή Δονούσα με ήσυχες, όμορφες παραλίες για πραγματικά ρομαντικό περιβάλλον.

Πολλά μπορούν να ειπωθούν και για την κυκλαδίτικη κουζίνα, φυσικά. Το τυρί Σαν Μιχάλη της Σύρου ή η Ναξιότικη εκδοχή της γραβιέρας είναι παγκοσμίως γνωστά ενώ η φάβα της Σαντορίνης είναι μια μοναδική τοπική λιχουδιά, όπως και οι λαχταριστοί τοματοκεφτέδες του νησιού. Η Μύκονος έχει υπέροχα λουκάνικα ενώ δεν πρέπει να χάσετε το ξυνοτύρι της Ίου.Δωρεάν στοκ φωτογραφιών με αρχαία ελλάδα, βόλος, Ελλάδα Φωτογραφία από στοκ φωτογραφιώνΤο υπέροχο με το κυκλαδίτικο σύμπλεγμα νησιών είναι ότι υπάρχουν 33 από αυτά συνολικά, όλα αξίζει να τα εξερευνήσετε. Η Πάρος, η Μήλος, η Σίφνος, η Σέριφος, η Αντίπαρος, η Σίκινος, η Άνδρος, η Κύθνος και η Κέα είναι μόνο λίγα από αυτά

Τι γίνεται λοιπόν με αυτή την απόφαση μεταξύ των νησιών του Ιονίου και των Κυκλάδων; Όποιο κι αν επιλέξετε, μπορεί να είναι μόνο μια κατάσταση που κερδίζει, στην πραγματικότητα, καθώς και τα δύο σύνολα νησιών είναι απολύτως θεαματικά.

Γιατί να μην επισκεφτείτε τα νησιά του Ιονίου αυτό το καλοκαίρι και τα νησιά των Κυκλάδων το επόμενο καλοκαίρι ή το αντίστροφο; Μακάρι όλα τα διλήμματα της ζωής να ήταν τόσο ευχάριστα να τα σκεφτείς!

Αμοργός: Το νησί του «απέραντου γαλάζιου»

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Οι πιο φιλικές πόλεις στην Ευρώπη

Her News

Μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε μια φορά στη ζωή σας

Her News

Solo Travelling: Πως θα σου αλλάξει την ζωή

Her News b