HerNews.gr
Ελλάδα

Καίγεται η Ελλάδα: Σε εξέλιξη φωτιές σε Βότεια Αττική, Εύβοια, Αρχαία Ολυμπία, Μάνη, Φθιώτιδα

Μάχη με τις φωτιές σε Βασιλικά Πάρνηθας, Αγία Άννα Ευβοίας, Αρχαία Ολυμπία, Ανατολική Μάνη Λακωνίας και Λιμογάρδι Φθιώτιδας δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Η πυροσβεστική υπηρεσία με δελτίο Τύπου ενημερώνει για τον ακριβή αριθμό των δυνάμεων που επιχειρούν στις φωτιές. Συγκεκριμένα αναφέρει:

Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες 5 Αυγούστου, στην περιοχή Βασιλικά Πάρνηθας, του δήμου Αχαρνών Αττικής, είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 450 πυροσβέστες με 40 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 150 οχήματα, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, 3 Ε/Π και 7Α/Φ. Συνδρομή παρέχουν 40 πυροσβέστες από τη Κύπρο, ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα, η ΕΛ.ΑΣ., εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α. στις φωτιές.

Στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 3η Αυγούστου, στην περιοχή Μυρτιά του δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας Ευβοίας, είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 240 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 65 οχήματα, 2 Α/Φ και 1 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν το Λιμενικό Σώμα, ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές πυροσβέστες και η τοπική αυτοδιοίκηση με υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε προχθές στην περιοχή Ηράκλεια του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας Ηλείας, είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 310 πυροσβέστες, με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 105 οχήματα, ομάδα Σ.μη.Ε.Α., το 2ο Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, 2 Α/Φ και 2 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν ο Ελληνικός Στρατός και η ΕΛ.ΑΣ, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Ανατολική Μάνη Λακωνίας σε Καστανιά και Καρυούπολη είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 88 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 25 οχήματα, και 1 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στην περιοχή Λιμογάρδι Φθιώτιδας είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 8 οχήματα και 1 Ε/Π.

Υπενθυμίζεται ότι στη χώρα μας έφτασαν ήδη ενισχύσεις από την Κύπρο και τη Γαλλία για τις φωτιές, ενώ αναμένονται πυροσβέστες και μέσα και από άλλες χώρες.

Νεότερα Άρθρα

Ομόφυλα ζευγάρια: Η πρώτη αγγελία γάμου δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

HerNews ka

Καιρός: Τα πιο «ζεστά» Χριστούγεννα των τελευταίων ετών με 20άρια στον υδράργυρο

HerNews ka

Κρήτη: Ανείπωτη θλίψη για τον 36χρονο λαουτιέρη που πέθανε ξαφνικά μπροστά στα μάτια των παιδιών του

Her News b