HerNews.gr
Ελλάδα

Ομόφυλα ζευγάρια: Η πρώτη αγγελία γάμου δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε η πρώτη αγγελία γάμου ομόφυλου ζευγαριού την Παρασκευή 16/2, λίγες ώρες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου με 176 ψήφους στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, η πρώτη αγγελία γάμου ομόφυλου ζευγαριού, του Σταύρου Γαβριηλίδη και του Δημήτριου Ελευσινιώτη, δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ και θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Σμύρνη.

Μάλιστα σε άρθρο που δημοσιεύτηκε σήμερα στη Bloomberg επισημαίνονται οι αλλαγές που θα επιφέρει το νέο νομοσχέδιο στα ομόφυλα ζευγάρια στην Ελλάδα, με τον Σταύρο Γαβριηλίδη να κάνει δηλώσεις.

«Το ελληνικό κοινοβούλιο ψήφισε την Πέμπτη να έχουν πρόσβαση στην ισότητα στον γάμο και τα αυτόματα γονικά δικαιωμάτα όλοι οι 10,5 εκατομμύρια πολίτες της χώρας, επιτρέποντας στα ομόφυλα ζευγάρια να υιοθετούν. Είναι η πρώτη χώρα με ορθόδοξη πλειοψηφία που κάνει αυτό το βήμα και πλέον ξεχωρίζει σε μια περιοχή που αντιτίθεται σε μεγάλο βαθμό στην αλλαγή», αναφέρει η Bloomberg.

«Θα γίνουμε επιτέλους μία οικογένεια με δύο επίθετα… Τα κοστούμια και οι βέρες είναι ήδη έτοιμα. Ίσως είμαστε εμείς το πρώτο ζευγάρι που θα παντρευτεί», δήλωσε ο Σταύρος Γαβριηλίδης στο πρακτορείο ενώ αποκάλυψε πως μετά τον γάμο τους θα μπορέσει να υιοθετήσει τα δίδυμα παιδιά του συντρόφου του.Η πρώτη αγγελία γάμου ομόφυλου ζευγαριού στην Ελλάδα

«Ο Δημήτριος Ελευσινιώτης του Σπυρίδωνα και της Άννας, το γένος Βυλλιώτη που γεννήθηκε στη Σαλαμίνα Αττικής και κατοικεί στη Νέα Σμύρνη Αττικής και ο Σταύρος Γαβριηλίδης του Χρήστου και της Ευγενίας, το γένος Δρόσου, που γεννήθηκε στην Αθήνα Αττικής και κατοικεί στη Νέα Σμύρνη, θα έλθουν σε γάμο που θα γίνει στη Νέα Σμύρνη Αττικής».

Νόμος του κράτους ο γάμος μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών – Τα 176 ναι, οι αποχές & τα όχι

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κυριάκος Μητσοτάκης στο ITV: «Μία εβδομάδα δωρεάν διακοπές στη Ρόδο για όσους τις έχασαν λόγω πυρκαγιών»

HerNews ka

Πανελλαδικές Εξετάσεις : Πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα

Her News b

«Κιβωτός του Κόσμου»: Ποινική δίωξη στον πατέρα Αντώνιο και στην πρεσβυτέρα

HerNews ka