HerNews.gr
Διεθνή

Βασιλιάς και… επίσημα: Το Κοινοβούλιο, η εμπιστοσύνη στην πρωθυπουργό, τα αξιώματα

Και επισήμως… Βασιλιάς θα ανακηρυχτεί σήμερα, Σάββατο ο Κάρολος στη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Διαδοχής στο Λονδίνο. Ενώ χθες ο ίδιος προχώρησε σε ένα ιστορικό διάγγελμα προς τον λαό του, υποσχόμενος «αφοσίωση».

Το Συμβούλιο Διαδοχής θα συνεδριάσει σήμερα στις 10:00 (τοπική ώρα, 12:00 ώρα Ελλάδας) στοΠαλάτι του Αγίου Ιακώβου και η ανακήρυξή του Καρόλου ως βασιλιά θα αναγνωσθεί δημόσια μία ώρα αργότερα από τον εξώστη αυτής της κατοικίας και στη συνέχεια, την επομένη, σε όλες τις επαρχίες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Χθες, ντυμένος με μαύρο κοστούμι, λευκό πουκάμισο και μαύρη γραβάτα, ο Κάρολος απήυθυνε την D-Day +1, την επόμενη ημέρα του θανάτου της Ελισάβετ, το πρώτο διάγγελμά του ως Βασιλιάς προς τον λαό του, σηματοδοτώντας μία νέα εποχή για την πολύπαθη Βρετανία.

Ο νέος μονάρχης, φανερά συγκινημένος, αποχαιρέτισε και απέτισε φόρο τιμής στη μητέρα του, λέγοντας ότι αποτελούσε πάντοτε πηγή έμπνευσης για την οικογένειά του.

Επίσης, τόνισε ότι η Βασίλισσα Ελισάβετ υπήρξε πάντοτε αφοσιωμένη στον βρετανικό λαό, κάνοντας μια ιστορική αναδρομή στη θητεία της, στεκόμενος στις αξίες και στις αρχές της. Αρχές, που, όπως είπε, εμπνέουν και τον ίδιο, καθώς αναλαμβάνει τα νέα του καθήκοντα. «Η ζωή μου θ’ αλλάξει» είπε χαρακτηριστικά σε μία προσωπική αναφορά για την άνοδό του στον θρόνο σε ηλικία74 ετών, ενώ ανακήρυξε πρίγκιπα και πριγκίπισσα της Ουαλίας το ζεύγος Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον.

«Γνωρίζω ότι ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ προκαλεί μεγάλη θλίψη σε πολλούς από σας. Κι εγώ μοιράζομαι αυτή την αίσθηση της απώλειας χωρίς όρια», είπε, ενώ κατέληξε με εμφανή συγκίνηση ως εξής: «Στην αγαπημένη μου μαμά, το μόνο που θέλω να πω, απλά, είναι: Ευχαριστώ. Είθε οι άγγελοι να στέκονται στο πλευρά σου βασίλισσα Ελισάβετ».

«Μιλάω με αισθήματα βαθιάς λύπης. Η βασίλισσα ήταν μία έμπνευση, η μητέρα μου ήταν μία έμπνευση. Η ζωή της βασίλισσας Ελισάβετ ήταν μία ωραία ζωή και το πένθος για εκείνη είναι βαθύ. Η Βασίλισσα Ελισάβετ είχε δεσμευθεί να αφιερώσει τη ζωή της στην υπηρεσία των πολιτών, ήταν μία βαθιά προσωπική δέσμευση. Έκανε θυσίες για την υπηρεσία της. Η αφοσίωση και η ευλάβεια της ποτέ δεν αμφιταλαντεύτηκαν», τόνισε.

Διαβάστε περισσότερα στη vradini.gr 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Elon Musk: Εξετάζει το ενδεχόμενο να χρεώσει τους χρήστες του “X” για τη χρήση της πλατφόρμας

HerNews ka

Lizzo: Οι πρώην χορεύτριες της την κατηγορούν ότι τις πίεσε να συμμετάσχουν σε σεξουαλικά σόου

HerNews ka

Άγιος Βαλεντίνος: Τα ακριβότερα δώρα για τη γιορτή των ερωτευμένων – Κοσμήματα, αυτοκίνητα και… νησιά

Her News