HerNews.gr
Ψυχολογία

Άγχος: Οι καθημερινές συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να το μειώσεις

Το άγχος είναι ένα αναπόφευκτο συναίσθημα από το οποίο δεν μπορεί να ξεφύγει κανείς. Οι λόγοι που μπορούν να σου δημιουργήσουν άγχος είναι πολλοί, ενώ τα επίπεδα άγχους διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Πώς όμως μπορείς να διαχειριστείς το άγχος στην καθημερινότητά σου;

Μάθε να ξυπνάς νωρίς

Το πρωινό ξύπνημα είναι ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που μπορείς να προσφέρεις στον εαυτό σου. Μπορεί να νιώθεις πως με λίγο ύπνο παραπάνω θα αντιμετωπίσεις πιο ξεκούραστα τους ρυθμούς της καθημερινότητας, όμως αν κερδίσεις τη μάχη με το κρεβάτι σου, θα εξασφαλίζεις τουλάχιστον μία ώρα με τον εαυτό σου στην αρχή μίας δύσκολης ημέρας.

Έτσι θα τρως ένα ήρεμο πρωινό, θα βρίσκεις χρόνο να κάνεις κάτι που σε χαλαρώνει και σιγά σιγά θα δεις πως το άγχος σου θα αντικατασταθεί από ένα αίσθημα ηρεμίας.

Εκτίμησε τη φύση

Μετά από μία κουραστική εβδομάδα, το Σαββατοκύριακο που δίνεται η ευκαιρία να ξεκουραστείς. Και ενώ μπορεί και μέσα στο Σαββατοκύριακό σου να πρέπει να διευθετήσεις ορισμένες εκκρεμότητες, αποκλείεται να μην υπάρχει κάποιος χρόνος για εσένα.

Αν δοκιμάσεις να εκμεταλλευτείς αυτόν τον χρόνο για να συνδεθείς με τη φύση, θα δεις πως θα πλημμυρίσεις από γαλήνη και θα νιώσεις μία ευεξία.

Η επαφή με τη φύση είναι, επίσης, ο ιδανικός τρόπος για να αφυπνίσεις τη δημιουργικότητα σου και να γεννήσεις καινούργιες ιδέες.

Γέλα περισσότερο

Σύμφωνα με μία μελέτη, ένα τετράχρονο παιδί γελά κατά μέσο όρο τριακόσιες φορές τη μέρα, ενώ ο μέσος ενήλικας γελά γύρω στις δεκαπέντε φορές τη μέρα.

Έχει αποδειχτεί ότι το καθημερινό γέλιο βελτιώνει τη διάθεση, ευνοεί τη δημιουργικότητα και χαρίζει περισσότερη ενέργεια. 

Γι’ αυτό βάλε ξανά το γέλιο στη ζωή σου, βρες χρόνο για τον εαυτό σου και θα δεις πως θα βρεις τον τρόπο να διαχειριστείς το άγχος μέσα στην ημέρα σου.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Γιατί προσελκύεις τοξικούς ανθρώπους & πως να το αλλάξεις

HerNews ka

Εφηβεία: Ξέρουμε πως νιώθεις

Her News b

Πώς να οικοδομήσετε την αυτοπεποίθησή σας ως γυναίκα

Her News