HerNews.gr
Fitness

Το κλειδί για σωστή αναπνοή όταν τρέχεις

Η αναπνοή είναι τόσο φυσική που δεν σκεφτόμαστε πώς να αναπνέουμε, ενώ τρέχουμε. Όμως, η σωστή τεχνική αναπνοής κατά το τζόκινγκ βοηθά στην πρόληψη του πόνου. Ταυτόχρονα αυξάνει σου επιτρέπει να καλύπτεις μεγάλες αποστάσεις.

Όταν ξεκινάς για πρώτη φορά το τρέξιμο, σίγουρα δεν σκέφτεσαι την αναπνοή. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια κάθε σωματικής άσκησης, οι ανάγκες του σώματος για οξυγόνο αυξάνονται.

Σε κατάσταση ηρεμίας, το σώμα καταναλώνει περίπου 6 λίτρα οξυγόνου και ενώ τρέχει, ο αριθμός αυτός αυξάνεται στα 100 λίτρα. Η σωστή αναπνοή όταν τρέχεις βοηθά στη διατήρηση του σωστού καρδιακού παλμού και το πιο σημαντικό, μειώνει το αίσθημα κόπωσης.

Πώς θα αναπνέεις σωστά όταν τρέχεις;

Η προθέρμανση είναι απαραίτητη πριν το τρέξιμο. Όταν οι μύες έχουν ζεσταθεί λειτουργούν καλύτερα και το σώμα προσαρμόζεται πιο εύκολα. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να ζεσταίνεις ολόκληρο το σώμα, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στους μύες των ποδιών. Η έλλειψη προθέρμανσης οδηγεί όχι μόνο σε μεγαλύτερο κίνδυνο τραυματισμού, αλλά και σε επιδείνωση της ευεξίας μετά το τρέξιμο.

Το διάφραγμα είναι ένας μυς που βρίσκεται μεταξύ της κοιλιακής κοιλότητας και των πνευμόνων. Αυτό επιτρέπει την καλύτερη απορρόφηση του οξυγόνου στο σώμα. Αν δεν ξέρεις πώς να αναπνέεις με το διάφραγμά σου, πρέπει να μάθεις αυτήν την τεχνική αναπνοής.

Τοποθέτησε τα χέρια σου στα πλευρά σου και πάρε μια βαθιά ανάσα. Θα πρέπει να νιώσεις πώς οι νευρώσεις αποκλίνουν στα πλάγια. Καθώς εκπνέεις, θα νιώσεις πώς η μέση σου έχει μειωθεί σε όγκο.

Η σωστή αναπνοή κατά το τζόκινγκ γίνεται ταυτόχρονα από το στόμα και τη μύτη. Με αυτόν τον τρόπο παρέχεις την απαραίτητη ποσότητα αέρα για όλους τους μύες.

Στάση σώματος και αναπνοή 

Σίγουρα είναι λίγο δύσκολο όσο τρέχεις παράλληλα να διατηρείς συνεχώς μια σωστή στάση σώματος. Όμως αυτό είναι σημαντικό, γιατί θα σε βοηθήσει να αναπνέεις πιο σωστά και χωρίς να λαχανιάζεις όλη την ώρα. 

Εστίασε στον ρυθμό της αναπνοής σου και νιώσε άνετα με το τρέξιμο. Κάνε διαλείμματα όταν χρειάζεται και αύξησε την ένταση με τον δικό σου ρυθμό. 

Pilates: Η καλύτερη γυμναστική για το σώμα σου

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Δίαιτα: Το λάθος που κάνουμε και παχαίνουμε

Her News b

Girl Power Academy Greece: Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο ανδρική υπόθεση

Her News

Έμμηνος ρύση: Να κάνω γιόγκα όταν έχω περίοδο;

Her News