HerNews.gr
Συνεντεύξεις

Κατερίνα Μανανεδάκη: Η συγγραφέας των best seller που λατρεύουν οι γυναίκες

Κατερίνα Μανανεδάκη: «Πες αυτό που σκέφτεσαι, αυτό που νιώθεις, με το δικό σου τρόπο. Καλύτερα να…ξενυχτάει αυτός που το άκουσε, παρά εσύ που το έχεις μέσα σου!»

Η συγγραφέας των best seller, που εκφράζει μέσα από τις ηρωίδες των βιβλίων της τα συναισθήματα των γυναικών, μιλάει στο Hernews.gr και την Μπάγια Αντωνοπούλου.

Η Κατερίνα δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις.. Είναι, δημοσιογράφος και συγγραφέας λογοτεχνικών βιβλίων, που με το απίστευτο χιούμορ της μας καθίζει στον καναπέ της ψυχανάλυσης, μέχρι να διαβάσουμε και την τελευταία φράση του κάθε της βιβλίου.
Σίγουρα κάποιο από τα βιβλία της θα βρίσκεται στο σπίτι σας και με τον χιουμοριστικό χαρακτήρα γραφής της, σας έχει κάνει να γελάσετε με τις απίστευτες ταλαιπωρίες των ηρωίδων της. Ναι.. παραδεχθείτε το, αυτές οι ηρωίδες σας μοιάζουν τόσο πολύ!

-Πως βιώνει την περίοδο της καραντίνας η Κατερίνα; Επαγγελματικά και προσωπικά;

Με αγωνία και… απορία ! Τώρα που με ρωτάς Μπάγια το συνειδητοποιώ κι εγώ. Με μια βαθιά αγωνία και μια απορία για το τι ακριβώς είναι αυτό που μας έχει συμβεί και γιατί δεν έχει τελειώσει ακόμη. Κι είναι και οι στιγμές που η απορία γίνεται φόβος και μετά ελπίδα και λέω «όχι ,θα τα καταφέρουμε» και περπατώ στο δρόμο και αναρωτιέμαι αφηρημένη «μα γιατί οι άνθρωποι φοράνε μάσκες;». Είναι τόσο δύσκολο για όλους μας, αρρωσταίνουν φίλοι, χάνονται γνωστοί, όλο αυτό μας αλλάζει αλλά και μας μαθαίνει να μη σταματάμε, να συνεχίζουμε, να τραβάμε μπροστά . Όσο για το επαγγελματικά; Είναι δύσκολο να «γεννηθεί» χιούμορ και
χαμόγελο για μια συγγραφέα χιουμοριστικών ιστοριών αυτή την εποχή…Αλλά δεν το βάζω κάτω ποτέ, με μια μαγική αόρατη απόχη, εξακολουθώ να κυνηγώ χαμόγελα!


-«Αυτή η οικογένεια θα με τρελλάνει».Πως κατάφερες να ταυτιστούμε όλες με την ηρωίδα του νέου σου βιβλίου; Έβαλες κάμερα στο σπίτι μας;

Μια πραγματικά τρελή ιστορία αυτή του τελευταίου μου βιβλίου που την έγραψα με εντελώς…δημοσιογραφικούς όρους και ρυθμούς στην προηγούμενη καραντίνα αφού το βιβλίo παρακολουθεί κυριολεκτικά τη ζωή μας. Τις σχέσεις μέσα στο σπίτι, την τρέλα της μαμάς, τα νεύρα των παιδιών, την αγωνία του συζύγου, τα παιχνίδια και τις βόλτες του σκύλου, πάτα 6 να φύγουμε αλλά και το πως μια εντελώς σατανική πεθερά κι ένας …αλλού πεθερός μπορεί να γίνουν το …κερασάκι της τούρτας για μια οικογένεια. Είναι το πρώτο ελληνικό βιβλίο που γράφτηκε μέσα στην καραντίνα για την καραντίνα, εξού και στο εξώφυλλο υπάρχει μια γυναίκα που φοράει μάσκα! Βέβαια ήλπιζα πως μέχρι τώρα θα είχαμε τελειώσει με τον ιό αλλά… Άρα
Μπάγια μου όπως το λες κατά μια έννοια …έβαλα κάμερα σε όλα τα σπίτια και προσπάθησα με χιούμορ να δώσω ελπίδα σε όλους μας.

-Τα βιβλία σου γίνονται best seller με το που θα κυκλοφορήσουν και έχεις φανατικούς αναγνώστες. Η επιτυχία σε άλλαξε σαν χαρακτήρα;

Αυτό που λες εσύ «επιτυχία» Μπάγια , εγώ το εισπράττω ως «είμαστε μια μεγάλη παρέα και περνάμε ωραία με ιστορίες που είναι βγαλμένες από τη ζωή μας». Γι αυτό και κάθε φορά που γράφω ένα βιβλίο, δεν σκέφτομαι τίποτα άλλο πέρα από το ότι θέλω τόσο πολύ να κάνω τους αναγνώστε να γελάσουν και να σκεφτούν: «εντάξει εμείς περνάμε δύσκολα αλλά υπάρχουν οι ήρωες του βιβλίου που περνούν χειρότερα!». «Κρύβω» φως και πολλά χαμόγελα και εμψυχωτικές σκέψεις πίσω από κάθε λέξη και πρόταση. Και ξέρεις κάτι; Αυτό που με κάνει απίστευτα χαρούμενη είναι ότι αν κάποια ή κάποιος που έχει διαβάσει το βιβλίο μου με γνωρίζει για πρώτη φορά, αρχίζει αμέσως και χαμογελάει. Το χαμόγελο είναι η συγγραφική μου
ταυτότητα.


-Οι ηρωίδες των βιβλίων σου, αντικατοπτρίζουν και δικά σου βιώματα;

Παρακολουθώ και καταγράφω όσα συμβαίνουν γύρω μου και φυσικά όσα απασχολούν και προβληματίζουν κι εμένα. «Πατάω» πάνω στα δικά σου, τα δικά μου, τα δικά μας και γράφω, γράφω, γράφω. Και συνθέτω το πάζλ της δικής μας ζωής.

-Από τι εμπνέεται ένας συγγραφέας; Υπάρχει περίοδος που να ένιωσες ότι στέρεψες από ιδέες;

Εμπνέομαι από τα πάντα. Μια κουβέντα, ένα δημοσίευμα, μια διήγηση φίλης η φίλου. Η έμπνευση κρύβεται παντού και ευτυχώς μέχρι τώρα είναι καλή μου σύντροφος και δεν μου έχει «κρυφτεί» ποτέ! Είμαι γεμάτη ιδέες και όνειρα.

-Οι αναγνώστες σε αγάπησαν από τις χιουμοριστικές σου περιγραφές, που
περιγράφουν όμως και πικρές αλήθειες. Το χιούμορ είναι για εσένα μια μορφή
αντίδρασης στις δυσκολίες;

Το χιούμορ είναι πρωταρχικό στοιχείο της ζωής και της καθημερινότητας μου. Με χιούμορ μπορείς να μιλήσεις για τα πιο δύσκολα και σκληρά πράγματα της ζωής. Αυτά που σε πλήγωσαν, που σε φόβισαν, που σε κάνουν να αγωνιάς. Και μου αρέσει πάντα να συμβουλεύω:

“Πες αυτό που σκέφτεσαι, αυτό που νιώθεις, με το δικό σου τρόπο. Καλύτερα να… ξενυχτάει αυτός που το άκουσε, παρά εσύ που το έχεις μέσα σου!”


-Είναι δημιουργική περίοδος για την Κατερίνα; Ποιά είναι τα επόμενα συγγραφικά σου σχέδια;
Γράφω το καινούριο μου βιβλίο που ελπίζω να είναι κοντά σας το καλοκαίρι και σχεδιάζω και πολλά ακόμη που ελπίζω να ξεμπερδέψουμε γρήγορα με τον ιο ώστε να μπορέσουμε όλοι μας να κάνουμε όσα ονειρευόμαστε πράξη.

-Κατερίνα Μανανεδάκη: Κατά τη γνώμη σου, τι θα αφήσει στην κοινωνία μας η πανδημία; Είσαι αισιόδοξη;

Αισιόδοξη…Προσπαθώ να μην χάνω την ελπίδα και το χαμόγελο μου. Μου λείπουν οι αγκαλιές, οι παρέες, οι διακοπές, συμπονώ και είμαι δίπλα σε όσους περνούν δύσκολα, θέλω να πιστεύω πως θα γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι όλοι μας μετά από όλα όσα περνούμε. Θα μάθουμε να βάζουμε μπροστά το «εμείς» και όχι το «εγώ».

-Κατερίνα Μανανεδάκη: Είσαι πολύ ενεργή στα social media, με κοινό που αλληλεπιδρά σε κάθε σου δημοσίευση. Είναι πηγή έμπνευσης για εσένα η προσωπική ιστορία που μπορεί να σου στείλει μια follower σου;

Όλα είναι έμπνευση . Και οι φίλες και οι φίλοι μου, μια παρέα είμαστε που κάνουμε βόλτες στα βουνά, που βλέπουμε τα σύννεφα , που διαβάζουμε βιβλία για να ξεφύγουμε από όλους και από όλα. Γιατί όπως λέει και το τραγούδι της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, «ζωή που δεν μοιράζεται είναι ζωή κλεμμένη» .


-Που θα βρούμε την Κατερίνα Μανανεδάκη και τα βιβλία της;

Τα βιβλία μου κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ψυχογιός κι εγώ…κυκλοφορώ στο
Facebook:
https://www.facebook.com/katerina.mananedaki
Instagram: https://www.instagram.com/katerina.mananedaki/?hl=el
Και βέβαια στο: https://katerinamananedaki.gr/

Νεότερα Άρθρα

Μαρία Κορινθίου: «Έχω ένα πολύ συγκεκριμένο συμβόλαιο με τον ΑΝΤ1, σίγουρα του χρόνου δεν θα είναι το ίδιο»

Her News b

Εύη Βατίδου: Μιλά για τις δυσκολίες στη ζωή της, το ενδεχόμενο ενός δεύτερου γάμου & αν έχει δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση

Her News b

Βάνα Μπάρμπα: «Η ομορφιά μου είναι η κατάρα μου»

HerNews ka