HerNews.gr
Fitness LIFESTYLE

4 θέσεις γιόγκα για ανακούφιση μετά τη δουλειά

Τι θα έλεγες αν μετά τη δουλειά έκανες γιόγκα; Αν γυρνούσες κουρασμένος (ή αν ήσουν σπίτι όλη μέρα στο λάπτοπ να δουλεύεις) και ξαφνικά μετά το τέλος του ωραρίου σου έπαιρνες το mat και φρόντιζες το σώμα σου.

Είναι απολαυστικό, ευεργετικό, αλλάζει τη στάση του σώματος, ξεκουράζει και ρυθμίζει το νου, χαλαρώνοντας. Δεν χρειάζεται πάντοτε να κάνεις δυναμικό πρόγραμμα γιόγκα για να πεις ότι, ναι, κάτι έκανα, γυμνάστηκα. Υπάρχουν μέρες που θα νιώσεις τον αυχένα σου επιβαρυμένο, τη μέση σου να σε κόβει, και ένα συνολικό πόνο στο σώμα να σε διαπερνά.

Εκεί είναι που η γιόγκα έρχεται να τ’ αλλάξει όλα και να σου πάρει την κούραση, φέρνοντάς σου ένα απαλό μασάζ που απελευθερώνει την ένταση των μυών.

Ας δούμε μέσα από ποιες θέσεις μπορεί να γίνει αυτό.

Balasana

Η στάση του παιδιού. Με τα γόνατα στη γη στο άνοιγμα των ισχίων και τη λεκάνη πίσω στις φτέρνες, απλώς ακούμπησε το μέτωπό σου στη γη ή σε ένα μαξιλάρι και άσε τη θέση να κάνει τη δουλειά για εσένα. Χαλαρώνει συνολικά, απελευθερώνει τα ισχία, ξεκουράζει από τη βαβούρα τον εγκέφαλο και φέρνει ισορροπία.

Gomukhasana

Στάση της αγγελάδας. Θέλουμε τα γόνατα να κλείσουν στο κέντρο μας, το ένα πάνω στο άλλο. Αν δεν φτάνουν να κλείσουν, τότε κάθισε με τους γλουτούς πάνω σε τουβλάκια, μαξιλάρι ή μαξιλάρια και προσπάθησε ξανά. Έπειτα επέτρεψε στο σώμα σου να κάνει εμπρόσθια κάμψη όπου φτάσει, ή πιάσε τ’ ακροδάχτυλά των χεριών σου πίσω από την πλάτη. Μείνε 5 με 10 αναπνοές από κάθε πλευρά και νιώσε ισχία, γλουτούς και μέση να ξεπιάνονται.

Setu Bandha Sarvangasana

Με το σώμα ξαπλωμένο στο έδαφος, λυγίζουμε τα γόνατα και πατούμε τα πέλματα στο άνοιγμα της λεκάνης. Τοποθετούμε τα χέρια δίπλα από τους μηρούς, και ενεργοποιούμε πέλματα, μηρούς, λεκάνη και γλουτούς, σηκώνοντας τη λεκάνη από τη γη. Μένουμε με ολόκληρο το σώμα σε ενεργοποίηση και απολαμβάνουμε αποσυμφόρηση της μέσης και άνοιγμα θώρακος που ξεκουράζει από την καθιστή εργασία.

Ardha Eka Pada Raja Kapotasana

Η στάση του περιστεριού. Από σανίδα, τοποθετούμε την μια κνήμη πίσω από τα χέρια και σχεδόν παράλληλη προς αυτά, αν ο γλουτός πίσω δεν ακουμπάει στη γη, τοποθετούμε μαξιλάρι, κουβέρτες ή τουβάκι. Αφήνουμε το σώμα μας μετά να πέσει σε εμπρόσθια κάμψη. Άμεση ανακούφιση στα ισχία, άνοιγμα και ξεκούραση του άνω κορμού στην εμπόσθια κάμψη. Βάλτε τόσα βοηθήματα, όσα νιώσετε ότι χρειάζεται πίσω ο γλουτός ή μπροστά και κάτω από το μέτωπο, ούτως ώστε να παραμείνετε σε ηρεμία και στατικά στη θέση ν’ απολαύσετε τα οφέλη της θέσεις.

Δεν θέλουν κόπο, θέλουν ένα τέταρτο μετά τη δουλειά και ο σκοπός επιτυγχάνεται αμέσως. Ένα ήρεμο βράδυ σας περιμένει μετά

Νεότερα Άρθρα

Πρωινό: Πως επιτυγχάνεται να είναι Πλήρες και Θρεπτικό;

Her News

Έξοδο μετά το γυμναστήριο: Όλα όσα θα χρειαστείς μαζί σου

Her News b

Το upcycling ωφελεί το περιβάλλον περισσότερο από την ανακύκλωση

Her News