HerNews.gr
Αφιερώματα

Θανάσης Βέγγος: Σαν σήμερα έφυγε «Ο καλός μας άνθρωπος»

Ο Θανάσης Βέγγος, ο αγαπημένος Έλληνας κωμικός ηθοποιός του κινηματογράφου και του θεάτρου, έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα, 3 Μαΐου του 2011. Ζει όμως, μέσα από τις ταινίες του, που θα μείνουν “αθάνατες” στον χρόνο και πάντα στις καρδίες μας.

Γεννημένος το 1927, εκτός από ηθοποιός ήταν σκηνοθέτης και ιδρυτής της εταιρείας ΘΒ Ταινίες Γέλιου.
Το πραγματικό του επώνυμο ήταν Βέγκος και όπως ο ίδιος είχε δηλώσει, το άλλαξε σε Βέγγος με “γγ” όταν έγινε ηθοποιός γιατί φαινόταν καλύτερα στο μάτι.

«Για όλους είμαι ο Θανάσης. Kανένας μέχρι τώρα δεν μ’ έχει πει κύριε Bέγγο» ελεγε ο ίδιος.

Ο Θανάσης Βέγγος είπε παίξει σε 126 ταινίες, σε 52 από τις οποίες ως πρωταγωνιστής και έχει σκηνοθετήσει (πρωταγωνιστώντας ταυτόχρονα) ακόμη επτά ταινίες.
Θεωρείται ένας από τους πιο δημοφιλείς κωμικούς του ελληνικού κινηματογράφου, ενώ μέχρι και το τέλος της ζωής του συνέχιζε να εμφανίζεται σε ταινίες, στην τηλεόραση και το θέατρο.

Το 1956 παντρεύτηκε την Ασημίνα Βέγγου με την οποία ήταν μαζί μέχρι το τέλος της ζωής του.

Απέκτησαν μαζί δύο γιους, τον Βασίλη και τον Χάρη. Υπεραγαπούσε τα εγγόνια του, όπως επιβεβαιώνει και η γυναίκα του: «Η αγάπη του Θανάση ήταν τόσο μεγάλη για την Νίκη και τον Θανασάκη που σχεδόν έκλαιγε κάθε φορά που άκουγε το όνομά τους. Είχε λατρεία για τα δύο του εγγόνα και τίποτα δεν μπορούσε να την επισκιάσει. Ούτε τα μικροπροβλήματα υγείας. Δεν μπορείτε να καταλάβετε το πάθος του για αυτά

Ο Θανάσης Βέγγος αγαπήθηκε όσο λίγοι ηθοποιοί για τη σεμνότητα, το ήθος και το μεγάλο ταλέντο του. Νοσηλεύτηκε από τον Δεκέμβριο του 2010 στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός λόγω εγκεφαλικού επεισοδίου. Κατέληξε λίγο πριν κλείσει τα 84 χρόνια του, το 2011.

Είχε πει κάποτε ο Θανάσης Βέγγος για τον εαυτό του: «Για δύο πράγματα δεν θα ντραπώ ποτέ. Για τις αλήθειες που είπα, και για τα συναισθήματα που ένιωσα»

Ο Θανάσης Βέγγος θα μείνει για πάντα γνωστός ως «ο καλός μας άνθρωπος».

Νεότερα Άρθρα

Ρόμπερτ Πάουελ: Όσα δεν ξέρεις για τον «Ιησού από τη Ναζαρέτ»

Her News

Black Lively: Ενδιαφέροντα μυστικά που ίσως δεν γνωρίζετε για την ηθοποιό του Gossip Girl που σήμερα έχει γενέθλια

HerNews ka

Δημήτρης Μητροπάνος: 10 χρόνια χωρίς τον σπουδαίο τραγουδιστή

Her News b