HerNews.gr
LIFESTYLE Συνταγές

Σπιτικά παγάκια με βότανα και μυρωδικά

Υπάρχουν τα κοινά παγάκια, τα αδιάφορα, διαφανή και συμπαγή που τα βάζουμε μέσα στο τσάι, το ποτό ή την πορτοκαλάδα μας και οκ, παγώνουν το υγρό στοιχείο.

Υπάρχουν όμως και τα εναλλακτικά παγάκια, εκείνα που εσωκλείουν στο συμπαγές εσωτερικό τους βότανα και μυρωδικά που αναδεικνύουν το εκάστοτε ποτό και αλλάζουν όλη την οπτικογευστική εμπειρία μας.

Φτιάξε το στο σπίτι

Εννοείται ότι η διαδικασία παραγωγής τους δεν είναι δύσκολη, τουναντίον είναι εύκολη και διασκεδαστική. Εννοείται ότι μπορούμε να το κάνουμε στο σπίτι. Πάμε να δούμε αναλυτικά ποια βότανα και μυρωδικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, ώστε να πάρουν μια funky όψη και να μας προσφέρουν ωραίες γεύσεις και μυρωδιές καθώς λιώνουν στο ποτήρι.

Χαμομήλι και γιασεμί

Γέμισε μια θήκη για παγάκια με μικρά λουλούδια χαμομηλιού και γιασεμιού και άλλα βότανα της επιλογής σου. Μπορείς να προσθέσεις δυόσμο, θυμάρι και βασιλικό. Ρίξε νερό, βάλε τη θήκη στην κατάψυξη και περίμενε μέχρι να είναι έτοιμα και να τα απολαύσεις στο ρόφημά σου.

Καλέντουλα

Βάλε ένα με δύο άνθη καλέντουλας σε κάθε θήκη. Ρίξε νερό και βάλε τη θήκη στην κατάψυξη μέχρι να σταθεροποιηθούν. Αυτά τα παγάκια ταιριάζουν εξαιρετικά με σόδα ή ανθρακούχο νερό.

Μάτσα

Βάλε σε ένα μπολ 2 κουταλάκια του γλυκού μάτσα και ένα ποτήρι νερό. Ανακάτεψε μέχρι να λιώσει τελείως η σκόνη. Βάλε το μείγμα σε μια θήκη για παγάκια, αν θέλεις συμπλήρωσε και με λίγο ακόμη νερό, και βάλε τα στην κατάψυξη. Ιδανικό ρόφημα για αυτά τα παγάκια; Το γάλα αμυγδάλου.

Εύκολα, γρήγορα και με υλικά ευρέως χρησιμοποιούμενα. Αυτά είναι τα παγάκια που θ’ αναβαθμίσουν το ποτό σου!

Νεότερα Άρθρα

Απλοί τρόποι & συμβουλές για να εξοικονομείτε χρήματα στα ψώνια του σούπερ μάρκετ

HerNews ka

Συνταγή για το πιο απολαυστικό μαρτίνι με σοκολάτα

HerNews ka

Παστέλι: Νηστίσιμο και πλούσιο σε βιταμίνη Ε

Her News