HerNews.gr
Σεξουαλική ζωή

Σεξ: Να γιατί δεν έχεις πάντα οργασμό

Οι περισσότερες γυναίκες μπορούν να έχουν συχνά οργασμό. Γιατί, όμως, δεν τα καταφέρνουν την ώρα του σεξ να ολοκληρώσουν;

Σε μια μεγάλη μελέτη σχετικά με τον οργασμό, το 95% των ετεροφυλόφιλων ανδρών που βρίσκονταν σε σχέση δήλωσαν ότι συνήθως ή πάντα κορυφώνουν κατά τη διάρκεια του σεξ, σε σύγκριση με μόλις το 65% των γυναικών.

Δεν αρκεί μόνο η διείσδυση για να έχεις οργασμό

Οι άνδρες πολλές φορές δεν δίνουν σημασία στην κλειτοριδική διέγερση, που είναι υπεύθυνη για την κορύφωση, σύμφωνα με την Amanda Major, σεξολόγο και επικεφαλής Κλινικών Πρακτικών στην φιλανθρωπική κοινότητα Relate.

«Ως κοινωνία, έχουμε την τάση να δίνουμε υπερβολική έμφαση στο διεισδυτικό σεξ, τη στιγμή που πολλές γυναίκες χρειάζονται τη διέγερση της κλειτορίδας για να έρθουν σε οργασμό, ο οποίος, τελικά, αποδεικνύεται δύσκολο να επιτευχθεί αποκλειστικά μέσω της διείσδυσης», αναφέρει η Δρ. Major.

Ο πόνος στο σεξ..το μεγάλο εμπόδιο

Για αρκετές γυναίκες, η σεξουαλική επαφή μπορεί να συνδέεται με πόνο που δεν επιτρέπει τον οργασμό.

Μάλιστα, πάνω από τις μισές γυναίκες παραδέχονται ότι έχουν αισθανθεί πόνο ή δυσφορία κατά τη διάρκεια του σεξ, σύμφωνα με έρευνα της Durex.

Το ανησυχητικό, ωστόσο, είναι ότι μόνο το 1/4 θα σταματούσε τη σεξουαλική πράξη λόγω αυτού του πόνου. Αντιθέτως, οι γυναίκες δίνουν προτεραιότητα στον σύντροφό τους υπονομεύοντας τη δική τους ευχαρίστηση, με μία στις 10 να δηλώνει ότι έχει προσποιηθεί οργασμό, ενώ ένα 15% υποστήριξε ότι η εμπειρία αυτή τις έκανε να παροτρύνουν τον σύντροφό τους να επισπεύσει τον οργασμό του.

Τα προκαταρκτικά δεν είναι..στο παιχνίδι

Μπορεί να αποτελεί κλισέ, αλλά το γεγονός ότι πολλά ζευγάρια παρακάμπτουν τα προκαταρκτικά πριν από την σεξουαλική πράξη, αποτελεί πράγματι έναν από τους βασικούς λόγους που η γυναίκα δεν έχει οργασμό.

Σε μια έρευνα που διεξήγαγε το βρετανικό site γνωριμιών Illicitencounters.com, το 74% των γυναικών ανέφερε ότι το μεγαλύτερο λάθος των ανδρών στο κρεβάτι ήταν ότι προσπερνούσαν τα προκαταρκτικά και πήγαιναν απευθείας..στο ψητό.

«Από βιολογικής πλευράς, οι γυναίκες συχνά χρειάζονται περισσότερο χρόνο από τους άντρες για να διεγερθούν, γι ‘αυτό και το ερωτικό παιχνίδι είναι τόσο σημαντικό», εξηγεί η Δρ. Major.

Οι γυναίκες δεν ζητάμε αυτό που θέλουμε

«Ορισμένες γυναίκες δυσκολεύονται να ζητήσουν αυτό που θέλουν ή δίνουν μεγάλη έμφαση στην ικανοποίηση του συντρόφου τους», εξηγεί η Δρ. Major.

Στο πλαίσιο αυτό, η ειδικός συνιστά στις γυναίκες να έρθουν σε επαφή και να γνωρίσουν το σώμα τους και τι λειτουργεί γι’ αυτές είτε μέσω του αυνανισμού είτε μέσω της αισθησιακής εξερεύνησης και στη συνέχεια να δείξουν στον σύντροφό τους τι τους αρέσει.

Η Sarah Berry, σεξολόγος και σύμβουλος σχέσεων, συμφωνεί ότι ο οργασμός είναι μια διαδικασία αμφίδρομη.

«Δεν είναι μόνο θέμα του άνδρα να “προσφέρει” στη σύντροφό του έναν οργασμό. Είναι και θέμα της γυναίκας να συνεργαστεί μαζί του ώστε να έρθει η κορύφωση. Ίσως θα ήταν καλό η γυναίκα που δυσκολεύεται να έρθει σε οργασμό να δείξει στον σύντροφό της πώς της αρέσει να την αγγίζουν», τονίζει χαρακτηριστικά.

Πως να έρχεσαι εύκολα σε οργασμό:
  • Ασκήσεις Kegel: Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να ενδυναμώσεις τους μύες που εμπλέκονται στη σεξουαλική δραστηριότητα και να έχεις πιο εύκολα οργασμό. Με τις ασκήσεις Kegel θα δημιουργήσεις μια πιο ισχυρή αίσθηση κατά τη διάρκεια της διέγερσης, ένα στενότερο κολπικό κανάλι και μεγαλύτερους, καλύτερους και πιο εκτενείς οργασμούς».
  • Χρήση sex toys: Ναι βοηθούν, απελευθερώνουν και σε κάνουν να έχεις πιο εύκολα οργασμό. Γι αυτό άλλωστε έχουν δημιουργηθεί..
  • Περισσότερα προκαταρκτικά: Ζήτησε το, μη ντρέπεσαι, καθυστέρησε την πράξη για να είσαι έτοιμη μόλις..μπει το κλειδί στην κλειδαριά.

Νεότερα Άρθρα

Σεξ: Τα όρια που ξεπερνάμε όταν το έχουμε στο μυαλό μας

Her News

Μέγεθος πέους: Πώς μετριέται; Ποιος είναι ο μέσος όρος;

Her News b

Ποιο είναι το μυστικό για να ξεκινάμε την ημέρα μας με σεξ

Her News b

Leave a Comment