HerNews.gr
Health LIFESTYLE

5 λεπτά Ζεν: Μπορείς μια μέρα μακριά από το κινητό;

Μια ολόκληρη ημέρα μακριά από το κινητό. Ακατόρθωτο, δύσκολο ή πραγματοποιήσιμο;

Καλώς ήρθατε στη στήλη 5 λεπτά Ζεν. 2 λεπτά για να διαβάσεις το άρθρο και 5 λεπτά για να πάρεις την απόφαση της ημέρας. Ν’ αφήσεις το κινητό σου σχεδόν για 24 ώρες χωρίς να το έχεις στο νου. Όταν λέμε μακριά, εννοούμε μακριά από το χέρι και κατ’ επέκταση το νου.

Μας είναι δύσκολο να το πραγματοποιήσουμε, μιας και είναι προέκταση του εγώ και της καθημερινότητάς μας. Σκρολάρουμε στα νέα, κάνουμε αναρτήσεις, βλέπουμε τι γίνεται στον κόσμο, αλληλεπιδρούμε με μηνύματα και τηλέφωνα.

Αυτό όμως τρώει χρόνο από ποιοτικές στιγμές στη ζωή μας, όπως για παράδειγμα το να είμαστε παρόντες άνθρωποι στην κάθε μας στιγμή. Αν έχουμε στο νου πως θα κοιτάξουμε την οθόνη ξανά και ξανά ή αν η έγνοια μας είναι το πότε θ’ απαντήσουμε στα μηνύματά μας, το μυαλό δεν ησυχάζει ποτέ και στην πραγματικότητα δεν είμαστε αληθινά ΕΚΕΙ στην κάθε στιγμή της ζωής μας.

Έτσι στο τέλος της ημέρας ίσως νιώσουμε κουρασμένοι ή κάπως καταβεβλημένοι, ψυχολογικά. 

Τι μπορούμε να κάνουμε.

Έστω 5 λεπτά την ημέρα, να βάλουμε στόχο τη μη απασχόλησή μας με το κινητό και την πλήρη αφοσίωση σε ό, τι μπορεί να κάνουμε εκείνη τη στιγμή. Τα 5 λεπτά θα γίνουν 10 και τα 10 θα θέλουμε να γίνουν μια ώρα και στην πορεία μια μέρα.

Ειδικά την περίοδο των διακοπών, όπου ο νους θέλει και εκείνος το διάλειμμά του, είναι η ιδανική στιγμή για να το πάρουμε απόφαση.

Και τότε, κάτι μαγικό θα συμβεί. Η ανανέωση θα έρθει τόσο σωματικά, όσο και ψυχολογικά και θα είμαστε έτοιμοι για τη νέα σεζόν, τις προκλήσεις, τις εμπειρίες και όλα όσα έρθουν.

Νεότερα Άρθρα

Dentist Pass: Πρεμιέρα σήμερα για τα παιδιά 6-12 ετών-Τι πρέπει να ξέρουν οι γονείς

HerNews ka

5 πρωινές συνήθειες που χαλάνε τον ύπνο μας

Her News

Κατάθλιψη: Ο περίπατος στη φύση μειώνει τα αρνητικά συναισθήματα

Her News