HerNews.gr
Ελλάδα

Κορωνοϊός: Ποιοί και γιατί θα κάνουν τρίτη δόση από 30 Σεπτεμβρίου

emvoliasmos
Κορωνοϊός: Όπως ανακοινώθηκε χτες, η αναμνηστική δόση όπως ονομάζεται, θα είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική και η πλατφόρμα θα ανοίξει στις 30 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η τρίτη δόση χορηγείται ήδη από τις 14 Σεπτεμβρίου στους ανοσοκατεσταλμένους. Σε ότι αφορά στους ηλικιωμένους, η ομάδα άνω των 60 ετών έχει τα κριτήρια που δείχνουν ότι χρειάζεται ενίσχυση με τρίτη δόση, σημείωσε στις δηλώσεις της η Μαρία Θεοδωρίδου, ενώ εξήγησε ότι τα αντισώματα μειώνονται 6 μήνες μετά τον εμβολιασμό για αυτό προτείνεται να γίνει η τρίτη δόση 6 με 8 μήνες μετά. Ο κορωνοϊός χρειάζεται ισχυρή άμυνα.

Η τρίτη δόση δεν είναι υποχρεωτική, αλλά προαιρετική, τονίζεται. Η τρίτη δόση των εμβολίων θα είναι με mRNA εμβόλιο, δηλαδή Pfizer ή Moderna, για τα άτομα που έχουν λάβει δύο δόσεις mRNA βασικού εμβολιασμού, δυο δόσεις εμβολίου AstraZeneca ή μια δόση εμβολίου Johnson & Johnson.

emvoliasmos

«Ίσως η τρίτη δόση να αποτελεί και την τελευταία δόση είπε η κυρία Θεοδωρίδου στο συνολικό εμβολιασμό κατά του κορωνοιού» κατέληξε η κυρία Θεοδωρίδου. Ερωτηθείσα για το αν θα έπρεπε να περιμένουμε την επίσημη σύσταση του ΕMA, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, για να συστήσουμε την τρίτη δόση στους άνω των 60, η κυρία Θεοδωρίδου άφησε να εννοηθεί ότι κάθε χώρα χαράζει την δική της γραμμή.

«Θα θέλαμε να είναι πιο έγκαιρη η απόφαση του ΕΜΑ» είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως τώρα στόχος μας είναι να προστατέψουμε τον πληθυσμό και να προλάβουμε ενδεχομένως πιο άσχημες καταστάσεις στο μέλλον. Τέλος, η κυρία Θεοδωρίδου εξήγησε ότι οι βασικοί λόγοι που η επιτροπή εισηγήθηκε την τρίτη δόση είναι η μείωση των αντισωμάτων σε συνδυασμό με την εμφάνιση των μεταλλάξεων του ιού που γέννησαν αυτόν τον έντονο προβληματισμό για τη χορήγηση της τρίτης δόσης.

 

Νεότερα Άρθρα

Apple: Παρουσιάστηκε το νέο iPhone – Η έκπληξη με την τιμή και η ημερομηνία διάθεσής του

HerNews ka

Η έκθεση «Ερμής» 2023 επιστρέφει δυναμικά

Her News

Κολωνός: Οι καταθέσεις της 12χρονης και οι επαφές της μητέρας με τον βιαστή

Her News