HerNews.gr
Τηλεοπτικά νέα

Sex Education: Πάτα το play στο Netflix οπωσδήποτε

sex_education
Είναι κάποιες μέρες της εβδομάδας, ακόμη και το ΣΚ, που ξέρεις ότι αυτό που θα σε χαλαρώσει πολύ και θα σε ξεκουράσει είναι μια καλή σειρά. Όταν αναζητάς την κατάλληλη για να πατήσεις το play, αυτή που εμφανίζεται μπροστά σου, είναι το Sex Education.

Η σειρά του Netflix, Sex Education, μιλάει απευθείας και χωρίς πασαλείμματα, στην καρδιά κάθε προβλήματος που μπορεί ν’ αντιμετωπίζει η κοινωνία. Ταμπού κοινωνικά, σχετικά με το σεξ, τις ανθρώπινες σχέσεις και το εκπαιδευτικό σύστημα, όλα αναδεύονται στη σειρά που κυκλοφόρησε τον 3ο κύκλο της, τεχνηέντως.

Γιατί να τη δεις

Ξεκινάμε από τα βασικά. Αν δεν έχεις δει τους προηγούμενους 2 κύκλους, οπωσδήποτε να το κάνεις. Φυσική εξέλιξη η τρίτη σεζόν, βγάζει στην επιφάνεια ακόμη περισσότερα θέματα εν συγκρίσει με τις προηγούμενες δυο. Κάθε ένας κύκλος έχει κάτι να σου πει, όμως ο συγκεκριμένος, ακόμη περισσότερα.

sex_education

  1. Η αντιμετώπιση στις σεξουαλικές ανησυχίες των νέων. Αντί να καταπνίγεται και να μην λαμβάνεται υπόψιν από το εκπαιδευτικό σύστημα, όπως γίνεται και στο έργο, χρήζει ακοής και ενεργητικής ακρόασης, όπως λένε, πολύ σοφά οι μαθητές.
  2. Η σεξουαλική ταυτότητα των νέων, όποια και αν είναι, χρειάζεται να γίνεται αποδεκτή και πίσω από κάθε ερωτική προτίμηση, να βλέπουμε τον άνθρωπο στην ουσία του.
  3. Είναι ψυχική πανάκεια η ανοιχτή συζήτηση των ανθρώπων τόσο μεταξύ τους, όσο και με κάποιον ειδικό, ιδίως όταν το αισθάνονται έντονα.
  4. Η φιλία είναι ένα ύψιστο ιδανικό, που δεν κοιτάζει φύλο, σεξουαλική προτίμηση, καταγωγή και οτιδήποτε άλλο ανούσιο.
  5. Η ζωή είναι ωραία σε όλες τις τις εκφάνσεις. Ακόμη και τις στιγμές κλάματος αξίζει να τη ζούμε στο έπακρο και να βιώσουμε όλα όσα μας φέρνει.

Το Sex Education είναι πράγματι μια σειρά διαμάντι στις ψυχές των ανθρώπων σε πολλαπλά επίπεδα. Γνωστοποιεί ζητήματα, καταπιάνεται με καίρια θέματα, ενώ ταυτόχρονα κρατάει μια ανάλαφρη ατμόσφαιρα που σε ξεκουράζει. Στο τέλος κάθε επεισοδίου, νιώθεις σαν να έχεις δει μια σειρά εγκυκλοπαίδεια που σου προσέδωσε σημαντικές νέες πληροφορίες.

Αξίζει όσο τίποτα άλλο αυτή τη στιγμή.

 

 

Νεότερα Άρθρα

Στέφανος Κορκολής: “Πρώτη φορά, μιλάω γι’ αυτό, ο πατέρας μου «έφυγε» από λάθος διάγνωση”

Her News b

Σάσα Μπάστα: “Δεν με ενημέρωσαν ούτε για να πάω στην κηδεία του. Το μόνο που μου ζήτησαν ήταν λεφτά”

HerNewskl

Κατερίνα Καινούργιου: Ξέσπασε σε κλάματα κατά τη διάρκεια της εκπομπής – «Δεν μπορώ να κρατήσω τη στεναχώρια μου»

HerNews ka