HerNews.gr
Beauty

Γιατί αφυδατώνονται τα χείλη σου;

Η ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική για το δέρμα μας. Πολλές φορές, ωστόσο, μπορεί να αμελούμε να ενυδατώσουμε τα χείλη μας και ας χρησιμοποιούμαι lip balm.

Δεν πίνεις αρκετό νερό
Πάντοτε ακούς ότι θα πρέπει να πίνεις πολύ νερό. Και όχι άδικα. Η αφυδάτωση επηρεάζει και τα χείλη σου και μπορεί να τα κάνει ξηρά και φυσικά όλο σου το δέρμα. 

 

Τα πειράζεις συνέχεια με τα χέρια σου. 
Τα μικρόβια δεν αποτελούν τον μοναδικό λόγο για τον οποίο δε θα πρέπει να ακουμπάς τα χείλη σου όλη την ώρα. Το να «πειράζεις» ακόμα και να ακουμπάς το ευαίσθητο, σκασμένο δέρμα μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση και να επιβραδύνει την διαδικασία της επούλωσής του.

Άλλο ένα πράγμα που πρέπει να αποφεύγεις είναι να γλείφεις τα χείλη σου (εγώ το κάνω μηχανικά συνέχεια) . Αν και μπορεί να σου ακούγεται δελεαστικό όταν τα νιώθεις ξηρά, η μετέπειτα εξάτμιση του σάλιου θα αφυδατώσει ακόμα περισσότερο τα χείλη σου αντί να τα ενυδατώσει.

Δεν κάνεις απολέπιση
Τέλος, η απολέπιση βοηθά να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα απο το δέρμα μας και να δείχνει πιο ανανεωμένο και λαμπερό. Το ίδιο ισχύει και για τα χείλή σου. Βάλε στη ρουτίνα σου και ένα scrub χειλιών, ώστε να αποφύγεις το ξεφλούδισμά τους.

 

Νεότερα Άρθρα

Cobra Haircut: O ιδανικός τρόπος να δώσετε ένα boost ζωντάνιας στα μακριά μαλλιά σας

HerNewskl

Αθηνά Οικονομάκου: Η minimal πρόταση στο μανικιούρ λίγο πριν τις γιορτές

HerNewskl

Micellar Water: To skincare προϊόν που έχουν αδυναμία οι Γαλλίδες

HerNewskl