HerNews.gr
Σχέσεις

Τι να κάνεις αν η φίλη σου απατάει τον σύντροφό της

Τι να κάνεις αν η φίλη σου απατάει τον σύντροφό της

Τι κάνεις όταν η φίλη σου , σου εξομολογείται ότι απατάει τον σύντροφό της; Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη κατάσταση όχι μόνο για το ζευγάρι, αλλά και για εσένα που σαν φίλη πρέπει να δώσεις τις συμβουλές σου.

Είναι απολύτως λογικό να πανικοβληθείς και να μην ξέρεις πως να το διαχειριστείς. Σίγουρα στο μυαλό μας τρέχει πάντα η σκέψη ότι η απιστία είναι κάτι κατακριτέο , όμως δεν θέλουμε να βρεθούμε και στην θέση να εναντιωνόμαστε στην φίλη μας.

Για να διαχειριστείς την όλη κατάσταση θα πρέπει να ζητήσεις λίγο χρόνο για να καθαρίσεις την σκέψη σου και να μπορέσεις να μιλήσεις και να συμβουλέψεις σωστά της φίλη σου που σου εμπιστεύτηκε κάτι τόσο  σημαντικό και σοβαρό.

Αποδέξου ότι νιώθεις περίεργα.

Μια τέτοια εξομολόγηση θα σε κάνει να νιώσεις περίεργα. Μην προσπαθήσεις να το αποφύγεις. Αποδέξου ότι νιώθεις περίεργα με αυτή την κατάσταση. Όλοι όσοι θα βρισκόμασταν στην ίδια θέση θα νιώθαμε έτσι.

Ρώτα όσα χρειάζεσαι να μάθεις.

Δεν συνιστούμε να γίνεις αδιάκριτη, αλλά για να μπορέσεις να καταλάβεις την πρόθεση της φίλης σου θα πρέπει να έχεις απαντήσεις σε διάφορους προβληματισμούς σου. Για αυτό μην διστάσεις να ρωτήσεις όσα θέλεις να μάθεις για να μπορέσεις να ξεκαθαρίσεις την σκέψη σου

 

Άκουσε την φίλη σου.

Μην εναντιωθείς κατευθείαν στην φίλη σου μόλις ακούσεις την εξομολόγηση της. Άφησε την να σου εξηγήσει ακριβώς την κατάσταση χωρίς να την κατακρίνεις από το πρώτο λεπτό.

Μην πιεστείς

Έχοντας ακούσει όσα χρειάζεσαι, και έχοντας σκεφτεί όσα ήθελες να σκεφτείς, γίνε ξεκάθαρη και μην καταπιέσεις τα πιστεύω σου. Όπως η φίλη σου εμπιστεύτηκε εσένα, πρέπει και εσύ να εκτιμήσεις την ειλικρίνεια της και να της πεις όλα όσα πιστεύεις. Στην τελική, πρόκειται για έναν σημαντικό άνθρωπο της ζωής σου, και αν κρίνεις ότι η πράξη της ήταν απαράδεκτη οφείλεις να της το πεις. Από εκεί και πέρα όμως θα πρέπει και η ίδια να δεχτεί αν θες να είσαι μέρος όλου αυτού ή όχι. Όπως και να έχει,  έχεις κάθε δικαίωμα να την βοηθήσεις, να την στηρίξεις, να την καλύψεις ή να απομακρυνθείς. Αρκεί να το κάνεις ξεκάθαρο.

Νεότερα Άρθρα

Ζευγάρια: Γιατί τσακώνονται μεταξύ τους;

Her News b

Oι πορδές είναι «αισθησιακές» – Η έρευνα που αλλάζει τα δεδομένα

HerNews ka

Έρευνα: Αυτό είναι το χαρακτηριστικό που έχουν οι “άπιστοι” άντρες

Her News b