HerNews.gr
Ψυχολογία

Kiss me under the mistletoe: Πως δημιουργήθηκε η παράδοση του φιλιού

Kiss me under the mistletoe: Πως δημιουργήθηκε η παράδοση του φιλιού

Το Γκι (mistletoe) , αποτελεί ένα από τα πιο Χριστουγεννιάτικα φυτά , που χρησιμοποιείται τις ημέρες των εορτών σε κάθε είδους διακόσμηση.

Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ένα φυτό το οποίο θυμόμαστε μόνο όταν έρχεται ο Δεκέμβρης, ενώ τα οφέλη του είναι πολλά. Πρόκειται για το πιο διάσημο φυτό του χειμώνα, όχι για τις ιδιότητες τους αλλά για τον θρύλο του φιλιού.

Σύμφωνα με τις παραδόσεις, λέγεται ότι αν ένα ζευγάρι βρεθεί κάτω από ένα γκι , πρέπει να φιληθεί. Από που προήλθε όμως αυτή η παράδοση ; Υπάρχουν 2 διαφορετικές εξηγήσεις για την πιο ερωτική παράδοση των Χριστουγέννων

Η εξήγηση του ρωμαϊκού πολιτισμού

Σύμφωνα με τον ρωμαϊκό πολιτισμό το γκι θεωρείται ένα φυτό το οποίο παράγει την γονιμότητα. Έτσι στον εορτασμό της Saturnalia , συνήθιζαν τα ζευγάρια να φιλιούνται κάτω από τα κλαδιά του γκι για να αποκτήσουν παιδιά.

Η εξήγηση των Σκανδιναβών

Σύμφωνα με την μυθολογία των Σκανδιναβών το γκι συνδέεται με την θέα της αγάπης, την Φρίγκα. Ο μύθος λέει ότι ο γιος της Φρίγκα , που ονομαζόταν Μπάλντερ , ήταν αθάνατος και τίποτα δεν μπορούσε να τον σκοτώσει πάνω στην γη . Ο θεός όμως του κακού, που ήταν εχθρός του Μπάλντερ , ανακάλυψε το γκι, που φύτρωνε πάνω στο δέντρο της μηλιάς. Έτσι τον πλήγωσε θανάσιμα με τα κλαδιά του γκι.

Τα δάκρυα της μητέρας του, που έπεφταν πάνω του όσο ήταν νεκρός δημιούργησαν
κόκκινους καρπούς πάνω στα κλαδιά που έσωσαν τον γιο της. Έτσι η Φρίγκα υποσχέθηκε στο σύμπαν ότι όποιος περνούσε κάτω από το ανθισμένο γκι θα κέρδιζε τα φιλιά της.

Όσο για εμάς, ευχόμαστε να φυτρώσει ένα γκι από το πουθενά όταν βρισκόμαστε με κάποιον για τον οποίο έχουμε συναισθήματα.

Έως τότε, σας αφήνουμε να ακούσετε το ομώνυμο τραγούδι του τραγουδιστή Justin Bieber

Καλά Χριστούγεννα και καλά.. φιλιά!

Νεότερα Άρθρα

Σχέσεις, επιθυμίες, κρίσεις πανικού: Η Dr Άννα Κανδαράκη σε μια συνάντηση που δεν πρέπει να χάσεις

Her News

Tips για να διαχειριστείτε τη λύπη

Her News

Καθαρό Μυαλό: Οι δραστηριότητες που θα σε βοηθήσουν

Her News b