HerNews.gr
Ελλάδα

5,3 Ρίχτερ στη Φλώρινα: Ανάστατοι οι κάτοικοι, έπεσαν σοβάδες από κτίρια, έσπασαν τζαμαρίες

Μεγάλη αναστάτωση στη Φλώρινα μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε λίγο πριν τις 12 το βράδυ της Κυριακής, 2 χιλιόμετρα δυτικά της  περιοχής  και με εστιακό βάθος 14,1 χιλιομέτρων. Τα 5,3 Ρίχτερ συνοδεύτηκαν από 38 συνολικά σεισμικές δονήσεις, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, που έφτασαν μέχρι και τα 3,9 Ρίχτερ.

Ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός!

Κάτοικοι «κουνήθηκαν» σε ένα τόξο από τη Λάρισα έως και σε γειτονικές χώρες, ενώ η περιοχή «χόρεψε» στους ρυθμούς των μετασεισμών με τον ισχυρότερο να φτάνει τα 4,2 Ρίχτερ.
Οι δονήσεις από το σεισμό έγιναν ιδιαίτερα αισθητές στο σύνολο της Δυτικής Μακεδονίας, ακόμα και μέχρι την περιοχή της Θεσσαλονίκης και των Τρικάλων, όπως και σε γειτονικές χώρες.

Σαν να μην έφτανε αυτό, οι συνεχής σεισμική ακολουθία καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες, όχι μόνο δεν άφησε σε ησυχία την κοινωνία της Φλώρινας, αλλά επέτεινε την ανησυχία των κατοίκων.

Σεισμός στη Φλώρινα: Νύχτα τρόμου για τους κατοίκους

Τα σχολεία παραμένουν κλειστά σήμερα στη Φλώρινα, από τον σεισμό ο οποίος προκάλεσε αρκετές ζημιές. Στη Φλώρινα, έσπασαν τζαμαρίες σε καταστήματα και σπίτια, ευτυχώς όμως δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς πολιτών.

Η Αστυνομία, έχει αποκλείσει κεντρικό σημείο στη Φλώρινα καθώς από τη σεισμό έπεσαν σοβάδες από το νεοκλασικό κτίριο όπου συστεγάζεται το Λαογραφικό Μουσείο της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας μαζί με ένα καφενείο.

Νεότερα Άρθρα

Κορoνοϊός: 2.188 νέα κρούσματα, 56 θάνατοι, 677 διασωληνωμένοι

Her News b

Εικόνες ντροπής: Γαϊδουράκια στην Ύδρα κουβαλάνε μέχρι και ψυγεία – Tι απαντά ο δήμαρχος

HerNews ka

Πειθαρχική έρευνα για τους ιατροδικαστές της Ίριδας και της Μαλένας διέταξε το Υπουργείο Δικαιοσύνης

Her News