HerNews.gr
Παιδί

Παιδί: Γιατί δεν έχει όρεξη για διάβασμα;

study

Μήπως το μικρό σας παιδάκι δεν έχει όρεξη να διαβάσει; Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει συχνά στα παιδιά του δημοτικού. 

Μην αγχώνεσαι! Σου έχουμε μερικά βήματα για να αναθερμάνεις τη σχέση του παιδιού σου με το διάβασμα. Με τα παρακάτω θα βρει ξανά την όρεξη του και θα γίνει  ο καλύτερος μαθητής της τάξης:

kid

Μήπως έχει απορίες;

Ένας τρόπος να το κάνεις να ενδιαφερθεί αλλά και να κατανοήσετε αν έχει πράγματι δυσκολίες ή απλώς βαριέται είναι να το ρωτήσεις κάποια βασικά πράγματα. Φρόντισε να ζητήσεις σε κάθε μάθημα που πρέπει να διαβάσει να σου πει τι έχει καταλάβει ή τι απορίες έχει ώστε να τις λύσετε μαζί. Πολλές φορές οι δυσκολίες κατανόησης κατά την παράδοση στην τάξη αποθαρρύνουν ένα παιδί από το να ασχοληθεί με το μάθημα στο σπίτι.

Μήπως αποσπάται η συγκέντρωσή του;

Κάθε μέρα το παιδί θα πρέπει να διαβάζει σε συγκεκριμένο σημείο του σπιτιού ώστε να γνωρίζει ότι εκεί πρέπει μόνο να διαβάσει και τίποτε άλλο. Ελαχιστοποίησε τις αιτίες που μπορεί να το αποσπάσουν. Για παράδειγμα, τα μικρότερα αδέλφια, παιχνίδια, τηλεόραση ώστε να συγκεντρωθεί καλύτερα.Βάλτε μια ρουτίνα στην ζωή του , κατά την οποία θα πρέπει να οργανώνει τον χώρο του, για να κάθεται να διαβάζει. Ένα γραφείο, με τα απαραίτητα πράγματα για την μελέτη του, θα σας σώσει. Σημαντικό είναι να το δίνεται και την εντύπωση ότι μπορεί όλο αυτό να το καταφέρει και μόνο του.

studying

Μήπως κάποια μαθήματα δεν το ενδιαφέρουν τόσο;

Το διάβασμα δεν είναι σίγουρα η πιο ευχάριστη στιγμή στην ημέρα ενός παιδιού. Πώς θα το καταφέρεις; Η λύση είναι απλή, και στην δίνουμε μέσα σε μια λέξη: Οπτικοακουστικά!  Για παράδειγμα, το βαρετό μάθημα της ιστορίας μπορεί να αποκτήσει άλλο νόημα. Ψάξε με το παιδί να βρείτε φωτογραφίες, χάρτες και συναφή στοιχεία με το μάθημά του που θα το κάνουν πιο παιχνιδιάρικο. Έτσι, θα αγαπήσει το μάθημα, και θα περιμένει να δει περισσότερα όσο μελετάει. Για να έχεις καλύτερα αποτελέσματα, φρόντισε τα παραπάνω να τα βρεις σε κάποιο αγαπημένο του υπολογιστή, tablet , που έχετε στο σπίτι. Με αυτόν τον τρόπο θα νιώσει ότι ενώ διαβάζει, χρησιμοποιεί και τα αγαπημένα του gadget! 

 

Νεότερα Άρθρα

Οι Πανελλήνιες είναι ένα σκαλί από τα εκατοντάδες που θα ανέβεις…

Her News

Ανοίγει η πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς»

Her News

Bullying: Τι να κάνω αν μάθω ότι το δικό μου παιδί ασκεί εκφοβισμό

HerNews ka