HerNews.gr
Beauty

Ενυδατική κρέμα: Πως θα διαλέξω την σωστή για εμένα;

cream

Τι κάνουμε λάθος σε ότι αφορά την ενυδατική κρέμα; Τι πρέπει να κάνουμε για να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα ;

Η ενυδατική κρέμα είναι απαραίτητη για κάθε επιδερμίδα και με τις παρακάτω συμβουλές θα μάθεις πώς θα επιλέξεις την κατάλληλη για το πρόσωπό σου.

Έλεγχος στα συστατικά

 Διαβάζουμε προσεχτικά τα συστατικά της κάθε κρέμας. Έτσι θα διαπιστώσουμε αν μπορούμε να την προσαρμόσουμε στο layering που κάνουμε με τα υπόλοιπα καλλυντικά μας. Για παράδειγμα αν διαλέξαμε μία κρέμα με ρετινόλη δεν πρέπει να τη χρησιμοποιούμε ταυτόχρονα με έναν ορό που περιέχει βιταμίνη C ή γλυκολικό οξύ. Διαφορετικά ενδέχεται να προκληθούν ερεθισμοί.

Η ηλικία δεν αποτελεί κριτήριο

Όταν πρόκειται να επιλέξεις την κρέμα σου, μη θεωρήσεις κριτήριο την ηλικία σου. Δεν υπάρχουν κρέμες για μεγάλες ή νεαρές γυναίκες, αλλά κρέμες για τις ανάγκες κάθε προσώπου. Λάβε, λοιπόν, υπόψη σου τις ανάγκες της δικής σου επιδερμίδας, αν είναι ξηρή και αφυδατωμένη, για παράδειγμα, ή αν εμφανίζει έντονη λιπαρότητα.

lotion

Μήπως καπνίζετε;

Λάβετε υπόψη ότι ο καπνός αυξάνει τη σμηγματόρροια κατά 60% και μειώνει κατά 50% τη δυνατότητα συγκράτησης υγρασίας. Αν είστε, λοιπόν, καπνιστές, χρειάζεστε συχνότερη ενυδάτωση με ελαφρύτερες ενυδατικές συνθέσεις

Πρωί vs Βράδυ

Λαμβάνουμε υπόψη μας την πρωϊνή και βραδινή ρουτίνα περιποίησης. Για παράδειγμα το πρωϊ προτιμάμε μία προστατευτική, ενυδατική φόρμουλα με SPF. Αντίστοιχα το βράδυ, επιλέγουμε μία επανορθωτική σύνθεση που θα αποκαταστήσει τα σημάδια γήρανσης.

krema

Πόσα λεφτά θα χαλάσω;

Η αντίληψη ότι χρειάζεται να ξοδεύουμε μια περιουσία για να αγοράσουμε τη «σούπερ αντιγηραντική κρέμα που τα κάνει όλα» δεν ισχύει. Με την τεχνογνωσία που διαθέτουν, πλέον, όλοι οι οίκοι ομορφιάς και με βάση τις επιστημονικές καινοτομίες, τα προϊόντα σε οικονομικές τιμές δεν υστερούν σε εμφάνιση και  αποτελεσματικότητα.

Όσο για τις εξωτερικές και εσωτερικές συνθήκες..

Λαμβάνουμε υπόψη μας τις εξωτερικές συνθήκες, τη λήψη φαρμακευτικής αγωγής, αλλά και το υπερβολικό στρες. Η επιδερμίδα είναι ένα όργανο που αντιδρά άμεσα σε όλα τα παραπάνω. Για παράδειγμα, όταν νιώθουμε έντονο στρες, εμφανίζουμε μεγαλύτερα ποσοστά αφυδάτωσης. Ή αντίθετα μπορεί να εμφανιστούν σπυράκια. Επίσης οι εναλλαγές στη θερμοκρασία και την υγρασία μπορεί να αλλάξουν παροδικά τον τύπο μας.

Τύπος & Υφή

Εντοπίστε τον τύπο της επιδερμίδας σας. Αν δεν γνωρίζετε πως, ζητήστε τη βοήθεια δερματολόγου ή επαγγελματία αισθητικού. Επίσης εξετάστε την υφή της, πως απλώνετε στο δέρμα και την αίσθηση που σας αφήνει.

Νεότερα Άρθρα

Selena Gomez: Μας έδειξε την hot τάση στο φθινοπωρινό μανικιούρ!

HerNewskl

Selena Gomez: Έκανε το πιο glam manicure που έχουμε δει!

HerNewskl

Γαρυφαλλιά Καληφώνη: Mας έδειξε την πιο καλοκαιρινή εκδοχή του γαλλικού μανικιουρ

HerNewskl