HerNews.gr
Health

Φυλλικό οξύ: Γιατί είναι τόσο απαραίτητο για τον οργανισμό!

Το φυλλικό οξύ ή φολικό οξύ ή βιταμίνη Β9 είναι οργανική χημική ένωση που ανήκει στο σύμπλεγμα βιταμινών Β.

 Το φυλλικό οξύ είναι πιο γνωστό για τα σημαντικά οφέλη στις έγκυες γυναίκες και τις γυναίκες που προσπαθούν να μείνουν έγκυες. Οι γυναίκες με αρκετό φυλλικό οξύ πριν και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη σοβαρών γενετικών ανωμαλιών.

Το ανθρώπινο σώμα δεν είναι σε θέση να συνθέσει φυλλικό οξύ, πράγμα το οποίο σημαίνει, ότι η επάρκεια του στον οργανισμό, εξαρτάται αποκλειστικά από την διατροφή ή, σε κάποιες περιπτώσεις, από τη χρήση συμπληρωμάτων.

Όμως η συγκεκριμένη βιταμίνη δεν είναι σημαντική μόνο για τις έγκυες, γιατί παρέχει πολλά οφέλη για την υγεία σε άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, καθώς βοηθά το σώμα να παράγει υγιή νέα κύτταρα αλλά και να χρησιμοποιήσει νέες πρωτεΐνες.

Πώς όμως θα αυξήσετε την πρόσληψη φυλλικού οξέος;
Είστε τυχεροί γιατί υπάρχουν πολλές τροφές που είναι πλούσιες πηγές αυτής της βιταμίνης. Ας δούμε μερικές από αυτές.

Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως τα Σπανάκι, λάχανο, μπρόκολο, σπαράγγια, μπιζέλια, μαρούλι. Τα φρούτα όπως τα Πορτοκάλια, μπανάνες, φράουλες. Τα όσπρια όπως τα  φασόλια, φακές και τέλος τα δημητριακά ολικής αλέσεως και ιδιαίτερα το φύτρο του σιταριού. Η μαγιά είναι πλούσια πηγή φυλλικού οξέος. 

Νεότερα Άρθρα

Τα συμπτώματα που δείχνουν ότι έχετε υπογλυκαιμία

Her News

Σοκολάτα: Μήπως τελικά κάνει καλό;

Her News

Ντομάτα: Όλα τα οφέλη για την υγεία

Her News