HerNews.gr
Health

Τα συμπτώματα που δείχνουν ότι έχετε υπογλυκαιμία

Το σάκχαρο στο αίμα που είναι πολύ χαμηλό, είναι μια κατάσταση που ονομάζεται υπογλυκαιμία και συμβαίνει όταν η ποσότητα της γλυκόζης στο αίμα (σάκχαρο στο αίμα) πέφτει σε ένα επίπεδο που είναι πολύ χαμηλό για να διατηρήσει την κανονική λειτουργία. Στους περισσότερους ανθρώπους, αυτό ορίζεται ως ένα επίπεδο σακχάρου στο αίμα ή κάτω από 70 χιλιοστόγραμμα ανά δεκατόλιτρο (mg/dL).

Το χαμηλό σάκχαρο στο αίμα είναι κοινό μεταξύ των ατόμων με διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με μια επισκόπηση έρευνας. Επίσης, το χαμηλό σάκχαρο στο αίμα ήταν ιδιαίτερα συχνό μεταξύ εκείνων που έπαιρναν ινσουλίνη.

Αυτή η μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα μπορεί να προκαλέσει βραχυπρόθεσμες επιπλοκές, όπως σύγχυση και ζάλη, καθώς και πιο σοβαρά προβλήματα, όπως επιληπτικές κρίσεις, κώμα και, σπάνια, θάνατο, σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Διαβήτη (ADA).

Η υπογλυκαιμία είναι συνήθως το αποτέλεσμα μιας πολύ μεγάλης δόσης ινσουλίνης ή μιας αλλαγής στη διατροφή ή στις συνήθειες άσκησης, σύμφωνα με την Harvard Health Publishing.

Για να αποτρέψετε την υπογλυκαιμία και τις δυνητικά επικίνδυνες παρενέργειές της, παρακολουθήστε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας και αντιμετωπίστε το χαμηλό σάκχαρο μόλις το αντιληφθείτε.

Επίσης, δώστε προσοχή σε αυτά τα ενδεικτικά συμπτώματα μείωσης των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Τα συμπτώματα της υπογλυκαιμίας

Εάν ξαφνικά, ανεξήγητα νιώσετε σαν να πεινάτε, το σώμα σας σηματοδοτεί ότι βιώνει πτώση του σακχάρου στο αίμα, σύμφωνα με την κλινική του Κλίβελαντ. Μπορείτε να διαχειριστείτε το σάκχαρό σας μετρώντας την πρόσληψη υδατανθράκων και κατανοώντας τους διαφορετικούς τύπους και τις πηγές τροφίμων. Η «σωστή» ποσότητα υδατανθράκων για κάθε άτομο εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, επομένως θα πρέπει να συνεργαστείτε με τον διαιτολόγο σας, για να προσδιορίσετε τι είναι κατάλληλο για εσάς.

Επίσης, όταν τα επίπεδα γλυκόζης πέφτουν πολύ χαμηλά, το σώμα σας απελευθερώνει τις ορμόνες επινεφρίνη (ονομάζεται επίσης αδρεναλίνη) και κορτιζόλη. Αυτές δίνουν σήμα στο συκώτι να απελευθερώσει περισσότερη ζάχαρη στο αίμα, σημειώνει η Harvard Health Publishing. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε άγχος και τα συναφή συμπτώματά του, όπως τρέμουλο, εφίδρωση και αίσθημα παλμών, σύμφωνα με έρευνα.

Η νυχτερινή υπογλυκαιμία, η οποία ευθύνεται για περίπου τα μισά από όλα τα επεισόδια χαμηλής γλυκόζης στο αίμα, μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από διαταραχές ύπνου.

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν νυχτερινές εφιδρώσεις, εφιάλτες, επεισόδια ξαφνικού ξυπνήματος και κλάματος και αισθήματα αναταραχής και σύγχυσης κατά το ξύπνημα.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το μαγνήσιο

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Γιατί ξεχνάμε εύκολα ονόματα και πρόσωπα; Υπάρχει εξήγηση

Her News

Διατροφή: Πως θα κάνεις αποτοξίνωση μετά το Πάσχα;

Her News b

Τα οφέλη του να κοιμάσαι με μάσκα ύπνου- Είναι αρκετά για να σε πείσουν!

HerNews ka