HerNews.gr
Beauty

Makeup: Αυτές είναι οι σωστές τεχνικές για κάθε σχήμα ματιού

makeup

Δεν ταιριάζουν όλα τα makeup looks σε όλους. Αν και αυτό θα ήταν ιδανικό..

Στην πραγματικότητα δεν αρκεί απλά να κατακτήσετε ένα makeup skill, αλλά θα πρέπει να ξέρετε και πώς να το εφαρμόσετε στο δικό σας σχήμα ματιών. Μόνο έτσι θα αναδείξετε τα μάτια σας. Πώς θα γίνει αυτό όμως; Ακολουθούν μερικές πολύ χρήσιμες συμβουλές μακιγιάζ για μεγαλύτερα μάτια και πιο εντυπωσιακό βλέμμα:

Στρογγυλά μάτια

Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα σχήματα, όταν πρόκειται για στρογγυλά μάτια συνήθως ο στόχος είναι να μικρύνουν ελαφρώς, αποκτώντας ένα πιο αμυγδαλωτό σχήμα. Για να το πετύχετε αυτό, εμπιστευθείτε τα κλασικά cat ή foxy eyes, που τονίζουν την εξωτερική και εσωτερική γωνία των ματιών αντίστοιχα. Εναλλακτικά, μπορείτε να σχεδιάσετε μία γραμμή σύριζα στη γραμμή των άνω και κάτω βλεφαρίδων με ένα μολύβι. Το οποίο στη συνέχεια θα “σβήσετε” με ένα smudger. Μην παραλείψετε να εφαρμόσετε το μολύβι και στην εσωτερική γραμμή των κάτω βλεφαρίδων για να μικρύνετε ελαφρώς τα μάτια. 

makeup

Αμυγδαλωτά μάτια

Για να ενισχύετε ακόμα περισσότερο το σχήμα των ματιών σας, επιστρατεύστε το κλασικό winged eyeliner. Το οποίο θα πρέπει να έχει ανοδική πορεία με φορά προς την άκρη του φρυδιού. 

Καθοδικά μάτια

Στόχος εδώ είναι να επέλθει ισορροπία, “ανεβάζοντας” τα μάτια. Για να το πετύχετε αυτό, χρησιμοποιήστε ένα σκουρόχρωμο eyeliner ή μια σκιά για να δημιουργήσετε wings με ανοδική φορά. 

makeup

Κουκουλωτά μάτια

Η τεχνική cut crease είναι η πλέον ιδανική για τα κουκουλωτά μάτια, δηλαδή για τα μάτια εκείνα των οποίων το βλέφαρο και η πτυχή δεν ξεχωρίζουν. Με το cut crease δημιουργείται η ψευδαίσθηση πτυχής και μεγαλύτερων ματιών, ειδικά αν στην εξωτερική γωνία χρησιμοποιηθεί πιο σκουρόχρωμη απόχρωση σκιάς, απ’ ό,τι στο κέντρο. Θα σας συμβουλεύαμε επίσης αντί να εφαρμόσετε τη σκιά στην κόγχη του ματιού, να την εφαρμόσετε λίγο πιο πάνω έτσι ώστε να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση ενός πιο “ανοικτού” βλέμματος.

Νεότερα Άρθρα

Black Manicure: Η Δανάη Παππά το υιοθέτησε και μας το παρουσιάζει

HerNewskl

Jennifer Lopez: Βήμα- βήμα ο τρόπος που πετυχαίνει το contouring – Video

HerNewskl

Tα αντηλιακά Sun Screen Velvet συγκεντρώνουν μοναδικά χαρακτηριστικά

HerNewskl